PDA

Виж пълна версия : Sempron 2600+ vs Mobile Barton 2600+

Bloody
27.08.04 г., 20:43
Сравнението между двата процесора можете да прочетете тук (http://www.hardwarebg.com/reviews/sempron2600+/).

larry
28.08.04 г., 03:49
Здравейте.
Искам да изкажа мнението си относно ревюто. Както винаги има и хубаво и лошо :)
Браво за ентусиазма, положения труд и разбираемия език на който е написана статията. Обичам да чета всички трудове на колектива на HardwareBG защото всичко е правено от българи за българи. Предполагам че доста хора ще я прочетат тъй като темата е много актуална. Тук идва и проблема който аз съм забелязал - като техническо съдържание всичко е пълно и точно, но като стил и правопис ...
За да не съм голословен ще използвам извадки от статията:
Sempron процесорите
Напоследък е много често срещано. Според мен словореда е правилен, но на английски. Все едно да кажеш: "Лада автомобилите са неикономични".
Към момента на написването на статията Sempron процесори с рейтинг 2400+ и 2500+ са налични в MOOS Computers
:) Нова фирма?
Така изглеждат цените на едно (за количества от 1000 бройки) на Sempron процесорите
Колкото повече го четеш, толкова по-трудно разбираемо е това изречение.
За момента има само две серии от Sempron процесорите Model 10 - 2200+ и 2800+. И двата модела процесори ... За да разберете кой от двата модел е контретен процесор е достатъчно да погледнете третата буква от първия ред на маркировката на процесора, ако тя е A, то процесора е Model 8...
Това са поредни изречения от един абзац.
Mobile Barton 2600+ маркоривка
Да маркираме и това :)
Основната цел на това сравнение е да проверим дали рейтингът на новите Sempron процесори не е леко преувеличен, като същевременно с това проверяваме и до каква степен Sempron процесорите са добро решение за ентусиастите, в чийто среди в момента е доста популярно използването на Mobile Barton 2600+ процесори
И тук са се посъбрали доста процесори.
В общите резултати се забелязва леко приемущеаство на мобилният Baron.....
При CPU теста на 3DMarok03 вече се вижда малко по-сериозна разлика от порядъка на 4.5% повече за Baron-a...
Baron-ът отново води.
Ето че се намеси и Барон-а :) в Марок-а. Тази част наистина беше много весела за четене :).
3DMark 01SE - Отделниte тестове при стандартни честоти
3DMark 01SE - Отделниte тестове при честотa 2.2GHz
3DMark 03 - Отделниte тестове при честотa 2.2GHz

В първия момент почти не се усетих къде е уловката тук :).
При този тест за скорост на рендиране Barton процесора повежда малко по-сериозно с изклучение на първия тест.....
При Far Cry, която разчита основно на производителността на видеоконтролера разликата между двата процесроа в нормално и клокнато състояние е съвсем минимална.
Надявам се че написаното до тук ще бъде достатъчен ориентир за корекция на статията и че Bloody няма да възприеме отрицателно това което съм написал.
Доста от младежта чете материалите на сайта, а при това повтаряне на "Sempron процесорите" почти във всяко изречение лесно се привиква.
Надявам се че съм помогнал поне мъничко.

dgd
28.08.04 г., 12:24
Абе що не хванеш да напишеш нещо смислено, вместо да показваш разни правописни грешки. Това да ти прилича на форум по български език. :mad:

larry
28.08.04 г., 15:21
Ясно, нито си прочел внимателно, нито схващаш за какво става въпрос. Твърдения от сорта "това не е форум по български език" явно са достатъчни за да те освободят от необходимостта да спазваш правилата за писане. Вярно е че няма безгрешен човек- за това трябва да си помагаме а не да се заяждаме.

GeniusLoci
28.08.04 г., 19:34
Чудих се да затрия ли горните мнения. Човече, аз имам дори повече грешки, но наистина няма как и да ги поправям. А и нямам време да мисля за тях, просто гледам всеки път да намаляват. Така че зарежи на КАКЪВ български пишем. Не сме литературоведи. Хардуеристи сме :D .

Со, би куул :p

Rick
28.08.04 г., 22:07
Originally posted by Bloody
сериозна разлика от порядъка на 4.5% повече за Baron-a...
Baron-ът отново води.
Originally posted by larry
Ето че се намеси и Барон-а в Марок-а. Тази част наистина беше много весела за четене .

:laugh: :jump: :lol: :rotate:

Smoky
28.08.04 г., 23:42
Може ли да се самопредложа за редактор? :D :naughty: :naughty:

morph
29.08.04 г., 01:14
Originally posted by GeniusLoci
Чудих се да затрия ли горните мнения. Човече, аз имам дори повече грешки, но наистина няма как и да ги поправям. А и нямам време да мисля за тях, просто гледам всеки път да намаляват. Така че зарежи на КАКЪВ български пишем. Не сме литературоведи. Хардуеристи сме :D .

Со, би куул :p

Abe , mislq si , `e ne e tolkowa trudno da si oprawqte gre[kite . Ei taka za estetika i za da ne se smeem dokato `etem statiite :) .

GrigorBG
29.08.04 г., 11:26
Блъди не е от хората, които незнаят как да пишат на български.
предполагам, че е бързал да пусне ревюто, а сега ( почивните дни ) почива и не е видял забележките ви.

Ще се оправят в понеделник - споко :-)

п.с.
Аз съм човека с на-много изядени букви - това е случайност :-)

Георги
29.08.04 г., 12:55
Честно казано няколко пъти съм казвал, че мога да се наема с нелеката задача да редактирам грешките (кои по невнимание, кои от незнание), тъй като и мен винаги адски много са ме дразнели. След като имаме претенцията да сме медия, а не хардуерен бит-пазар, мисля че би било добре ако в писанията по страниците ни отсъстват подобни дразнещи окото неща...

Bloody
29.08.04 г., 13:43
Мерси за поправките larry, нанесъл съм малко коеркции. По-късно днес ще прегледам целия текст наново.
А толкова грешчици има просто защото малко бързах да допиша статията в петък вечер (Георги знае :p) и нямах време да я прегледам внимателно преди да я пусна.

Joredos
29.08.04 г., 15:54
Значи във абсолютно ревюта на ХВБГ се прави една и съща грешка,когато се играе на WinRAR никога не пишете какъв файл с каква големина е компресиран.Тъй като за мене това е важно кажете какви са тези файлове.

Що се отнася до ревюто,то е добро и всичко е нормално войната на Торобред и Бъртън ни е пределно ясно с какъв изход е.

The_cold_sun
29.08.04 г., 16:50
Ревюто е много добро , поздравлиния Bloody..:beer: Накара ме да се замисля пак дали да си взимам Sempron.

Bloody
29.08.04 г., 17:25
Joredos, май не знаеш че от WinRAR 3.3 вече си има вграден benchmark режим...

Joredos
29.08.04 г., 18:11
Разбира се,че не искам да се заяждам,ама и на тестове с 3,2 го прайте тоя номер,а там няма бенч.А на 3.3 откъде се пуска този бенч :D ?

RaHzElChO
30.08.04 г., 13:18
Стартира се архива,отиваш на tools и после на Benchmarks and hardware test.

mitku
30.08.04 г., 13:50
Екстра си е статията и тестовете, и графиките, и заключенията... тук да не е сайт по литература и български език... гоУем праз, че било имало някоя и друга правописна грешка.

Rick
30.08.04 г., 16:41
Кое е екстра? Ти не знаеш ли какво да очакваш от директно сравнение между Barton и Thoroughbred, пуснати на една е съща честота :conf: Не виждам смисъл да се сравняват така, при положение, че никой не се интересува от моделните номера, а от възможностите за клок.

Тези Sempron-и са боксови, т.е вървят с ДДС. Моделът 2600+ го няма в ценовите листи, но предвид цените на по-младшите, няма да е по-малко от $120 крайна. Ми той не само, че е по-неизгоден от мобилния бартън, ами и от десктоп бартъна и от всеки друг T-bred.

mitku
30.08.04 г., 16:46
Естествено, че АЗ знам, но има хора които не знаят к'во да очакват... а то ако е на въпрос за клок па още почече народ ЗНАЯТ к'во да очакват ако се сравняват тез двата процесора... всъщност на клок изобщо не могат и да се сравняват и мобилката е просто друга класа...

Bloody
31.08.04 г., 01:51
Rick, това че в Мост нямат 2600+ семпрон и че техните модели са само боксови не означава, че ще има само боксови семпрони... съвсем нормално е боксовите да са по-скъпи от трей по съвсем обясними причини. А това за 120$ много интересно откъде ти хрумна? Мислиш ли че АМД и следователно техните дистрибутори у нас, а и не само у нас могат да си позволят да пуснат "по-слаб", "бюджетно ориентиран" процесор на по-висока цена отколкото вече наличните със същият реитинг? Това би било просто безмислен ход... Точно въпросният 2600+ Семпрон, който тествах не е боксов, въпреки че май беше единствената налична бройка към момента в който го тествах.
Само да спомена, че гледайки официалните цени на едро на AMD за мобилните процесори - 123$ е тази на трей 2600+ мобилен... а у нас може да се намери и за по-малко като крайна цена, а 2600+ семпрон е 85$... изводите всеки може да си ги направи сам предполагам...
Що се отнася до възможностите за клок, то тук си в доста голяма грешка... не всеки се интересува само от тях, всъщност много малко хора (включително и във този форум) реално си купуват процесор само защото се клоква "зверски", без оглед на характеристиките му, цената, представянето и т.н. В тази връзка от Intel са пуснали нов процесор за s.370 на 1GHz, без кеш, произведен по 90 микронна технология... търди се че ще се клоква зверски (евентуално до 3GHz) така че айде всички към Азиатските страни на пазар... :D :D :D
Относно възможностите за клок мисля че съм ги засегнал достатъчно в ревюто...

fellix
31.08.04 г., 19:19
Между другото, честито Bloody, в warp2Search.net има новинка за ревюто на двата процесора, с линк за статията в HWspirit.com. ;)

Ged
01.09.04 г., 00:19
абе може би Лари е имал впредвид след като тук толкова се държи на кирилицата и се нахвърляте с грозни псувни на уста (:D ) срещу всеки написал и един ред на методиевица ви е доста странно поведението след направената забележка.
Да се пише на кирилица не значи само да се пише с кирилски букви.
Иначе на всички ни е ясно че няма време както че семпорна е тесла ;)

Joredos
02.09.04 г., 04:20
По дефаулт ли са бенчовете или настройките са хаквани на максимум?

moe
02.09.04 г., 05:09
Originally posted by Bloody
.
Само да спомена, че гледайки официалните цени на едро на AMD за мобилните процесори - 123$ е тази на трей 2600+ мобилен... а у нас може да се намери и за по-малко като крайна цена, а 2600+ семпрон е 85$... изводите всеки може да си ги направи сам предполагам...

ДА-Може , ;) и може да си вземе Бартон 2500+ за 85$.