PDA

Виж пълна версия : Купуване на laptop

George
27.08.04 г., 14:41
Доста се чудех къде да постна тази тема... И накрая тук, за да я видят повече хора...вероятно...

Та, една приятелка иска съвет какъв мобилен компютър да си вземе...и ме пита мен, ама аз не съм много в час...

Както и да е, избрах нещо от computer.bg и искам да се посъветвам дали е добър избор като съотношение цена/възможности/качество... За цена и възможности това е the best, което ми мина пред очите... Въпросът ми е за качеството... Ако искате предложете и нещо друго до 2500лв.

Ето го изборът:

Модел: ACER TravelMate 252LMi
Инфо: FOCUS Model
Процесор: Intel® Pentium®4 processor 2.66 GHz, i852GME
Памет: 512MB DDRAM up to 2048MB
Диск: 40GB
Оптично устройство: DVD-RW
Дисплей: 15" TFT XGA 1024x768
Видео карта: up to 64MB dynamic video
Детайли: FDD, 56K, wired/wireless LAN, 4xUSB 2.0, parallel port, RJ45, RJ11, VGA/Video, FIR, two type II PCMCIA cardbus slots, DC-in, Microphone-in, Line-in/out
Операционна система: Windows XP Pro
Размери: 332x39.9x294
Тегло: 3.36
Гаранция: 2 year warranty

Много, ама много ми хареса...
Другото, което е важно е да е валидна гаранцията в North America, защото тя ще го ползва именно там...

Благодаря!

SesikO
27.08.04 г., 14:57
Aко ще се ползва в USA/Canada какъв е смисъла да го взима оттук?
За какво ще се ползва все пак? При какви условия? На батерия или не? Много ли ще се разнася?

George
27.08.04 г., 15:12
Не ме питай защо иска да го вземе от тук... Най-вероятно, защото не разбира от PC-та и иска, когато отиде там всичко да е инталирано, настроено и т.н.

Няма да се разнася много (4 етажа от общежитието до библиотеката). Смята, че няма да го използва много на батерия... Ще се използва за работа най-вече... Мултимедия - максимум гледане на филм, нищо повече. Затова направих компромис с видео картата... Според мен за ХР се иска и повече памет - затова 512...

Намерих още една оферта, кажете и за нея какво мислите:

Преносим компютър Toshiba Satellite A40-231

http://www.enicomp.com/shopping/product.php?p=3921

ЕДИТ:

Oще един Acer:

Модел: ACER Aspire 1511LMi
Процесор: AMD Athlon 64bit 3000+AMD HyperTransport 1MB L2 cache
Памет: 2x256MB DDRAM
Диск: 60GB
Оптично устройство: 4xDVD-RW Dual drive
Дисплей: 15.0" TFT XGA 1024x768
Видео карта: nVidia GeForce FX Go5700 64MB video memory
Детайли: 3-in-1 card reader, Gigabit Ethernet, wired&wireless 802.11 g, 4xUSB, PCMCIA (Type II or Type III) slot, Parallel port, DC-in jack, IEEE1394 port, Infrared port, S-video TV-out port
Операционна система: Windows XP Home
Тегло: 3.77
Гаранция: 1 year warranty

цена: 2299.00 лв.

Rockwell
28.08.04 г., 00:36
Много е писано досега за лаптопи.
След като ще пътува, обърни внимание на следните неща:

* Тегло - не вярвам мацето да е националка по щанги - търси и комп до 2.6кг!
* Процесор - Мобилен!!! Лаптопчето ще бъде безшумно и студено! Не се залъгвай от големите числа, колко жега има у тях не е истина! Centrino е добра идея! Забрави за АМД щом говорим за мобилка!
* Ако вземеш Centrino, видеото няма да те касае като избор - Intel extreme graphics. Doom 3 няма да се играе нали?
* Хард - 40GB или 60GB, както прецените...
* Памет - 256 МВ, 512 МВ ако ще ползва графични програми (Незнам, каква специалност е влязла в USA)
* CDRW-DVD...
* Гаранция! минимум 2г ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!! Момичето няма да я има 1 година, ако стане нещо с компа, поне да е в гаранция като се върне в БГ!
* Ще има клавиатура на БГ, това е едно от предимствата да го купи от тук, т.е. няма да се занимава да ходи по фирми да и надписват клавишите...

Сам избери, какво ще е най-подходящо за нея като вземеш под внимание тези неща и парите, които може да отдели! Не забравяй +20% ДДС и че далеч, не всички модели на сайта ги имат в наличност!!! Успех! :D