Виж пълна версия : Wapros za LAN karta
18.08.02 г., 14:31
Interesuwa me LAN karta 10/100 na koqto da move da se smenq MAK adresa(harduerniq adres).Ako nqkoj ima takawa karta neka drasne nqkolko reda.
Blagodarq.
Аз бих могъл да ти помогна по въпроса, но за да стане това, искам да ми обясниш защо ти трябва да сменяш хардуерния адрес.
Ако мислиш да крадеш интернет - просто забрави.
П.П. Най-добре кажи истината.
edit: П.П.2 Съкращението е MAC, а не MAK. Идва от Media Access Control
18.08.02 г., 18:31
Za sykra6tenieto ne znam ,sigurno e taka.Trqbwa mi za6toto tiq ot ISP-to ne iskat da mi dadat samo IP ama iskat da sym i s postoqnen MAC ,a az ne iskam da sym wyrzan samo za to4no opredelen komp (s drugi dumi za to4no opredelena karta).
В такъв случай, ще те посъветвам да местиш мрежовата платка на компютъра, на който искаш да ползваш интернет.
Причината, поради която твоят доставчик ти заковава MAC адреса е не, за да ти създава проблеми, а за да те защити от това да ти откраднат трафика.
За да не кажеш, че се правя на важен - чрез смяна на MAC адреса ти, от своя страна, можеш да откраднеш интернет трафик (с това би се справил и начинаещ 14- годишен полу-хакер) от някой друг потребител. Това е възможно, тъй като кабелния "модем" всъщност е бридж, както не веднъж съм споменавал.
Честно казано, въпрос на време е да почне масово крадене на интернет между потребителите на въпросния доставчик. Те, вероятно, чак тогава ще се сетят, че това си има решение, но може да е късно. Това е една от причините, да съм скептичен относно този точно "интернет" от този точно доставчик...
edit: преместих една запетайка...
18.08.02 г., 23:35
Pri tozi to4no dostaw4ik interneta ne se pla6ta na trafik ,a ima samo neograni4en dostyp i se pla6ta na skorost.Sled kato 6te si go pla6tam i bez towa interneta i to na naj-wisokata skorost koqto predlaga edwa li 6te trygna da krada na nqkoj drug neta ,kato i bez towa naj-weroqtno toj 6te e sys po-niska ili pone kato mojta skorost.Taka 4e edinstwenata pri4ina ISP-to da me wryzwa za MAC e da se prawi na interesen i mnogo welik.
Говори със системните администратори - би трябвало те да ти решат проблема (ако това не е против фирмената им политика).
19.08.02 г., 13:50
Ako tiq ot ISP-to bqha hora s koito 4owek move da se razbere nqma6e da pi6a tuka i samo da guba wremeto na horata za da mi 4etat posta.Taka 4e ako nqkoj ima kakwo da kave po temata na baza li4en opit neka pi6e.
v_mihaylov
19.08.02 г., 14:08
Ako si v lokalna mreja i iskash ne samo ot kompa s mrejarkata na kojato i e zasechen MAC-a da polzvash inet, sloji si edin ruter pod Linux i problema ti e reshen. Trjabva ti edna 486-ca, 16 MB pamet, dve mrejarki, kato tazi sys zasechenija MAC e kym kabelnija ( ili rradio) modem i edno floppy. Dori hard ne ti trjabva. Az izpolzvam tozi variant i vsichko e OK. Ne se nalaga da se restartira rutera vyobshte.
Я ми кажете как мога да разбера картата с какво MAC е ?
И как да разбера и-нет оператора дали ми го е записал?
19.08.02 г., 19:35
Pusni si LanGuard ili druga programa za skanirane na mreva i si gotow.Pokazwa ti IP adresa ,MAC adresa ,wsi4ko koeto si 6ernal ,razbiwa parolite na ne6tata koito sa 6ernati s parola i tn.
MAC адреса можеш да разбереш от някоя диагностична програма. Такива обикновенно идват на дискетката с драиверите за мрежовата платка, тъй като диагностиката е специфична за различните чипове. В зависимост от операционната система, можеш да разбереш MAC адреса и от самата ОС.
Това дали доставчика ти ти е записал MAC адреса няма как да разбереш, освен ако те сами не ти кажат. Питай ги.
Каква марка и модел е мрежовата платка? С каква ОС си?
Ми аз съм на Win 2000 Server . Мрежовата карта е 10/100 Netgear FA 310 TX .Малко съм зле с допълнителния софтуер ( нямам диска , само драйвер ).
ne ti triabva nikva programa
prosto napravi tova
START>RUN> i pishesh winipcfg
i si gotov
SeT командата ти не работи!
Като сканвам мрежята изкарва MAC адреса на почти сички , но не мога да видя моя??? :confused:
П.С. Е и на потребителите с Unix и Linux не мога да видя MAC адреса ма не съм се и мъчил :D
Кажете как да ис го видя ?
Start -> Run -> cmd
v konzolata pi6e6 ipconfig /all
i si gotov:D :D :D :D
Hi, pod win samo Realtec carti sym vijhdal da imat ot drajvera, no za 2000 nikoga ne sym gledal dali moje ili ne. Inache stava ot registrito, no sam shte se opravqsh!
Originally posted by Furcy
Start -> Run -> cmd
v konzolata pi6e6 ipconfig /all
i si gotov:D
Да , да ................... отдавна го разбрах :p
Относно Realtec и под 2000 го поддържя ..................... а и не само той ;)
Авторски права на vBulletin