Виж пълна версия : Избор на цифров фотоапарат.
V I P E R
18.08.04 г., 15:36
Ами смятам до седмица да си купя цифров фотоапарат. Спрях се на модела Sony DSC-W1. Гледах много ревюта и мисля че е доста добра машинка за цената си от 689лв от Германос. Само в Германос съм го гледал защото Техномаркет и Технополис тук в Благоевград си нямаме :) така че ако някой знае дали цената в тези магазини е по-ниска да каже.
Та интересува ме дали съм направил правилния избор. Повече от 700лв не мога да дам за апарат така че можете да предложите и други по-добри от Сонито но ненадвишаващи 700лв. Интересува ме най-вече да прави качествени снимки, оптиката му да е добра с възможност да се слагат допълнително зуум лещи и да има поне някакви ръчни настройки. Аз съм начинаещ и през повечето време ще снимам на Ауто но все пак като посвикна искам да имам възможности за играчка.
Ако някой знае къде мога да видя повече снимки правени с това Сони но без намесата на фотошоп ще съм благодарен да каже. Аз имам снимките само от ревютата в нета които са 3-4 и общо 20-тина снимки.
Сега видях че тук е имало тема за въпросния апарат. В нея ASUSUX е дал доста снимки (103мб) но линка не работи така че ако може да даде друг линк или да сподели впечатления.
Здрасти, за снимки виж тук (http://www.pbase.com/cameras/sony/dsc_w1)
V I P E R
18.08.04 г., 16:00
Благодаря много jor.
Аз намерих доста снимки и мисля че са достатъчни. Сега ако може някой да сподели лични впечатления.
А също така ако има хора които са си купили някакви лещи към апарата или допълнителната светкавица да кажат как работят.
Интересува ме също къде и какви карти Мемори Стик Про се продават. Какви трябва да търся .. марки модели. Оригиналните на Сони ли са най-добри или има и други. Къде са най-евтини.
StillOpossum
18.08.04 г., 17:01
Ръчни настройки не видях да има в спецификацийте на фотоапарата, но все пак имаш някакъв контрол и възможност за ръчен фокус. Допълнителна светкавица също неможе да му прикачиш но по отношение на аксесоарите и телеконверторите имаш голям избор на сайта на Сони (http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start;sid=K_Z6Go62DWJ6Zs-VZC9wEcG65IP-XwLqQ_g=?CategoryName=dcc_DIDigitalCamer as_Cyber-shotDigitalCameras&Dept=dcc_DIDigitalCameras&TemplateName=item%2fsy_item_c&ProductSKU=DSCW1), монтират се на фотоапарата чрез допълнителна приставка на която се поставят филтрите и т.н. Разбира се може да ползваш и продуктите на други фирми с по-изгодна цена стига да са съвместими.
Аз от близо седмица си играя със Sony V1 и съм страшно ама страшно доволен. Да видях, че не ти се дават тия 200лв отгоре ама аз да си кажа :)
Не съм имал възможност да пипна W1 за толкова дълго време но ще ти кажа какво ми е мнението една седмица след като обсъждахме същите апарати и вече имам база за сравнение. А и нали W1 се има за "олекотен" вариант на V1.
Sony V1 - наистина прекрасна машинка. Лек, удобен, много глезотии и ръчни настройки, страхотно качество. Indoor снимките също ме впечатляват. Изобщо слага в малкия си джоб всички canon-и в този клас.
Това което не ми хареса и точно тук идват предимствата на W1 (което тебе те вълнува):
Батерията издържа невероятно малко - около час и половина. Изобщо не се кефя да гледам в дисплея и да пресмятам колко снимки ще направя с оставащите няколко минути живот на батерията. W1 е само с две батерии AA на всичкото отгоре NiMH и ти дават и зарядно. Само с тия две батерии издържа два пъти повече от V1 и при нужда винаги можеш да си купиш алкални.
Дисплея на V1 е мъничък и трябва да се звериш докато при W1 се чувстваш като на кино :)
Светквавицата на V1 е сложена на супер глупаво място и много често се случва пръста да я затиска и да не може да излезе. Аз още не мога да свикна. При W1 няма такъв проблем.
Незнам на японците къде са им носовете но моя се забива право в дисплея - много неприятно. Още един минус за V1 като при W1 този проблем е решен.
Това което много ми харесва при V1 а го няма при W1 е zoom-а. Много удобно е това лостче но не е чак толкова голяма болка.
Макроснимките отново в полза на W1 - 6 срещу 10см на V1.
И да не забравяме - много по-приятни цветове от Canon :)
За картата тук сме на 512МБ Sandisk MemoryStick Pro. Струва 150$ с 6 месеца гаранция. Предимства и недостатъци сравнени със Sony не знам защото не съм видял тестове но те са малко по-скъпи и не може без ДДС. Така разликата става към 50-60$ в повече за Sony ако не са им изравнили цените вече.
V I P E R
18.08.04 г., 17:58
StillOpossum - това ми е ясно. Мисълта ми е ако има по-добри апарати за тия пари да ми кажете за да не се набутам, въпреки че купуването на тази машинка едва ли може да се нарече набутване.
Asusux - благодаря ти много. Честно казано от W1 ме впечатлиха готините снимки които прави. Свалих си много снимки и поне аз като ги гледам много ми харесват. Може да имат недостатъци за професионалистите но за мен са идеални.
Другото с което ме привлече са живота на батериите и батериите + зарядното които си идват в комплекта, като това е голямо предимство защото като видях цените на зарядните и батериите се постреснах малко :).
V1 моделчето и на мен ми харесва, вярно че има предимства и недостатъци но цената му не е 200лв повече ами 310лв. което ми е прекалено много.
Ако си пипал други апарати предложи нещо или да се фърлям на W1.
Не съм казал е непременно апарата трябва да е Сони защото това ще ми е първи собствен апарат, а просто искам да видя дали има алтернативи в този ценови клас.
Какво ще кажеш за Canon PowerShot серията - цената би трябвало да е приблизително същата. Аз съм със А40 което си е стар модел вече, но съм много доволен има и почти пълния набор от ръчни настройки, които предполагам са налични и в новите версии.
Оптиката си е добра както може да се предполага за канон, има възможност за допълнителни обективи (струват майка и татко си - бях сметнал че пълния комплект обективи макро и теле и приставката за поставянето им излиза колкото апарата).
Едиствения проблем на този модел (а40) е че прави доста шум при нощни снимки.
Другото, което ще те посъветвам е помисли си има ли смисъл да си купуваш 5 мп апарат за любителски снимки според мен 3 са предостатъчно всичко остало си е гъзария, аз лично на повече от 1600х1200 не съм снимал. По добре се огледай за по-малко мп по-висок клас просто ти потхвърлям идея, нищо конкретно не мога да ти препоръчам. Аз лично съм с Canon PowerShot A75 и е перфектен за моите нужди, но всеки си хвали своето нали ...
Ето го и новия модел !! PowerShot A80
http://www.megapixel.net/reviews/canon-a80/a80-review.html
http://cantek.icb.bg/products.asp?productID=823
697 лева
Originally posted by venko
Ето го и новия модел !! PowerShot A80
http://www.megapixel.net/reviews/canon-a80/a80-review.html
Всъщнос този е ланшния новия е PowerShot A85 (http://www.dpreview.com/news/0407/04072002canona85.asp) ;)
Originally posted by jor
Другото, което ще те посъветвам е помисли си има ли смисъл да си купуваш 5 мп апарат за любителски снимки според мен 3 са предостатъчно всичко остало си е гъзария, аз лично на повече от 1600х1200 не съм снимал. По добре се огледай за по-малко мп по-висок клас просто ти потхвърлям идея, нищо конкретно не мога да ти препоръчам. Аз лично съм с Canon PowerShot A75 и е перфектен за моите нужди, но всеки си хвали своето нали ...
Принципно си прав, но така или иначе нещата вървят към повече пиксели ... не че някога ще ти се наложи да си правиш плакат 60/120 см от кадъра ...
КЪМ ВАЙПЪР: В сметките включи и цените на паметта - ако не се лъжа мемори пръчките на СОНИ са с около 30% по скъпи от компакт флаш паметите
Originally posted by V I P E R
Ако си пипал други апарати предложи нещо или да се фърлям на W1.
Не съм казал е непременно апарата трябва да е Сони защото това ще ми е първи собствен апарат, а просто искам да видя дали има алтернативи в този ценови клас.
Хъх как само ми изчезна темата :rolleyes:
Ами това което бях написал е че A75 е другия вариант и ако не те притеснява, че е по-голям и тежък(4 AA все пак) и пластмасов и с по-малък дисплей можеш и за него да помислиш.
Ixus-те по-скоро трябва да се сравнява с W1 но 430 струва над 800лв.
Според мен няма какво повече да мислиш пък и щом на теб снимките ти допадат. Ако искаш мога да ги кача отново. Те са взимани от pbase също но съм ги избирал от акакунти на хора които не са снимали на посоки.
А за пикселите и аз снимам на 3MP, просто няма смисъл от повече. Какво толкова ще разпечатвам от някаква сапунерка.
Е все пак при възможностите които имат тези апарати за ръчни настройки "сапунерка" е твърде силно казано, не мислиш ли? Въпроса е кога ще имаш нужда въобще да вадиш нещо на хартия по голяма от 20х25см
StillOpossum
18.08.04 г., 22:36
Ако трябва да си взимам фотоапарат сега сигурно ще е Fujifilm FinePix S5000 Z (http://www.dpreview.com/reviews/fujifilms5000/), ако държиш на малките размери и компактноста то за мен избора е само един Olympus C-50 (http://www.dpreview.com/reviews/olympusc50z/). Olympus-а е класа над А80 и V1, притежава всичко което ти е нужно и струва 700лв.
Въпреки, че съм на мнение че многото мегапиксели не са определящи за фотоапарата те все пак оказват влияние при обработката на снимката, не може да оправиш нещо което го няма, може само да го замажиш. А и някой хубав слънчев ден на всеки може да му се наложи да изкара една снимка на А4 и тогава си проличава разликата.
Oще един глас за Canon, някой да е виждал конвенционално фото sony щото аз не съм, а оптиката си е същата и за лента и за матрица. Canon са фирма с традиции и доказани качества на фотоапаратите.Ползвал съм а80 а, сега съм с G5 стват много истински снимки :D
dvrender®
19.08.04 г., 01:11
аз съм с olympus Mju 410 и съм страшно доволен
Originally posted by LC®
Oще един глас за Canon, някой да е виждал конвенционално фото sony щото аз не съм, а оптиката си е същата и за лента и за матрица. Canon са фирма с традиции и доказани качества на фотоапаратите.Ползвал съм а80 а, сега съм с G5 стват много истински снимки :D
Само две неща:
Sony - оптика Carl Zeiss
Canon - в доста от моделите (включително твойто G5) използват CCD sensor Sony. Също в S50, Pro 1....
Аз като купувам нещо го правя заради конкретния модел а не заради марката или пък заради традициите.
Няма такова нещо като традиции вече.
А и да не забравяме от кога Sony правят видеокамери.
Но нека не превръщаме темата в спор за марки, поне да ни плащаше някой за тая работа ;)
Rockwell
19.08.04 г., 05:01
Късно е, спи ми се, имам Sony W1 от седмица и съм страшно доволен от него... Днес си взех първите снимки от фотото (Коника), правени с него и нямам никакви забележки!
За тези пари Сонито НЯМА конкуренция! Трябва да си луд манияк или грам хабер да си нямаш от апарати за да вземеш нещо друго за 700лв!!!
Някой говореше, че бил беден на настройки... Не ми пука, нямам време да чета книжки и да зубря настройки. Ауто режимът си бачка перфектно! Секунда и половина след натискане на power бутона, апаратът е готов за действие! На който му се занимава - моля, Сонито също си има бая джиджавки за настройване...
Друг апарат с който съм бачкал - Canon A70 - бавееееен, мъкааа, мъкааа.. Докато снимам с него и охлюв ще излезе от фокуса.. Гаден zoom, на дисплея се появяват неприятни малки хоризонтални черти... Уфф, това издаденото колко е грозно, не е истина... Незнам, дали си има калъфче в комплекта, защото, ако няма (Сонита няма), надали ще намериш някое с такава аеродинамика! Кекекекек
Carl Zeiss + 2.5" LCD - Голямата комбина!
Ако имаш 700лв за харчене по дигиталка, това ти е избора... Ама си готви и парици за поне 256 МБ Memory Stick...
Не е истина как дърви тоя дисплей...
Това е Sony, а не Mustek или Самсунг, че да се чудиш дали работи.
Хайде да ви чуем фенове на Канон, какво ще измислите... А80 е 100лв отгоре.
Айде Лека нощ
V I P E R
19.08.04 г., 09:40
StillOpossum - Olympus C-50 който ми предложи много ми допадна. Поне на хартия изглежда много добре. Някой може ли да сподели впечатления за него? И от къде мога да го купя евентуално?
Може ли някой да ми изреди предимствата и недостатъците спрямо Sony W1.
dvrender®
19.08.04 г., 12:30
ти не разбра ли какъв апарат да купуваш.Olympus mju 410 това ти е апарата.имам го и затова ти го преповъчвам.много е добър
ArthurDent
19.08.04 г., 14:38
Аз също давам глас за Олимпус. Само че не знам дали ще ти влезе от полза моя опит с модела С-760. Той беше около 750 лв. Но големите му + са:
- 10х ОПТИЧЕН зуум
- ВСИЧКИ ръчни настройки (освен ауто режима и зададените сцени)
- Литиево-йонна батерия издъжаща >250 снимки при вкл. екранче (винаги) и в 3/4 от тях светкавица.
- ... има и още ама само ако те интересува (а и може да намериш и др. инфо - дори имаше тема за него преди месец-два)
И разбира се "-":
- скъпата xD card (дори се оказа че и от тази на Сони е по-скъпа)
V I P E R
19.08.04 г., 15:28
А къде мога да видя цени на Олимпус апаратите?
Официалният вносител за България са Амперел ама май си нямат страница...пробвай в 911.bg - мисля че тези модели ги има
Edit: http://amperel.911.bg/
StillOpossum
19.08.04 г., 15:49
Може да провериш и в Get.bg (http://get.bg/catalog/index.php?cPath=12_234&sort=3a&filter_id=71) . Наскоро цената на С-50 падна от 800лв на 700лв така, че гледай някаде да не се продава още на страта. Аз имах възможност да си поиграя с С-50 преди доста време, когато го внесоха в България за първи път(струваше 1800лв!!!:conf: ) и от тогава ми е любим сред компактните фотоапарати.
StillOpossum - "от тогава ми е любим сред компактните фотоапарати." - това означава ли че си пробвал и други, че въпроса ме интересува... А Olympus-ите не са ли бавни, аз уж затва засега се спрях на Minolta...
V I P E R - Извинявай че ти се намесвам в темата
Pa3KaTaH
19.08.04 г., 16:35
минолта.. каква беше... 3мпикс 10 оптичен зуум не е от най добрите като качество на снимките, видях по горе че беше писал `минолта` ;)
поиграх си с а80 и съм шашнат, найстина е адски добър апарат, с множество ръчни настройки и перфектно качество на снимките
не се подлъгвай под `оптиката е на сони => купи си направо сони` или от рода, звучат крайно несериозно :)
ако искаш пресни снимки правени с а80 пусни едно пм да ти пратя малко :)
иначе знаеш ли какво е 10 цифров зуум като цяло? ;)
като ходиш по купони ще си носиш ли и статив ? ;)
а според мен найкон и олимпус в нисък клас апарати просто не си струват, тези за по 1000$+ са супер, но ниския клас нещо не ми допадат :)
все едно да си вземеш мерцедес нов за 15 000лв и да се чудиш къде му е волана, защото той не влизал в базовия модел, който си си поръчал ;)
http://cantek.icb.bg/products.asp?productID=823 със най малък шрифт долу в ляво - Всички цени са без ДДС ;) => близо 850лв
V I P E R
19.08.04 г., 16:52
Абе то добре да си взем А80 ама той е прекалено скъп. Както казах и по-горе макс 700лв а А80 е 850лв което е прекалено много, а моделите под А80 ... А75/А70 не ме кефят като спецификации.
Преди малко изчетох две ревюта на C-50 и не останах доволен. На хартия изглежда добре ама като качество не чак толкова поне според ревютата.
StillOpossum
19.08.04 г., 17:05
luk4o по отношение на автофокуса мисля, че е достатъчно бърз за запис на снимката върху карта може да изостава малко от другите но не съм обръщал много внимание на това. Нямам много наблюдения върху други компактни, само над Ахх серията на Canon и G5(той май вече не е в тази категория).
а според мен найкон и олимпус в нисък клас апарати просто не си струват, тези за по 1000$+ са супер, но ниския клас нещо не ми допадат
Да донякъде си прав но С-50 не е орязън от към екстри, сигурно защото преди се падаше в по-друга категория.
иначе знаеш ли какво е 10 цифров зуум като цяло?
Ай стига с този 10х, че можел да се ползва само със статив. Като ходиш по купони няма да снимаш въшките по косите на хората само, ще си ползваш 4-5х и това е, или пускаш на достатъчно бърза скорост за да снимаш хубавите очи в другия край на стаята.
Едит:Viper зависи с какво го сравняваш, аз мисля че се справя добре със снимките и за тази цена е добър избор.
ArthurDent
19.08.04 г., 17:11
Имат официална страница Амперел (защо да нямат) - http://www.amperel.net/
Най-добре им се обади и те ще ти кажат къде най-близо до теб може да им видиш моделите наживо (аз така направих).
Дори може да питаш направо от тях да вземеш - мисля че може да ти е по евтино (от Гет.бг със сигурност :D )
А ако искаш ревюто - гледай модел 765 защото 760 е само за Европа - и разликите са малко м/у двата.
ПС @Pa3KaTaH - това за статива 10х зума за мен ли беше, защото мога да отговоря :p :D ?
Pa3KaTaH - няма нужда от статив, баща ми си взе такъв и снимките са супер. Но моите изисквания са други - да е супер компактен като размери (за да мога да го нося навсякъде), възможно най-бърз (за да не изпускам спонтанни снимки), да прави добри нощни снимки (и дневни разбира се но обикновено нощните са по-проблемни), и да е с 3х оптично увеличение...и по възможност за малко пари:D. Та по тези критерии Minolta Xg (или Xt) ми се стори най-добрия избор...но все още проучвам де...
StillOpossum - под бавен имах предвид времето от включването на апарата до първата снимка, погледнах спецификациите - дават го 4 секунди...то и на Canon са толкова но на мен ми се струват множко...
StillOpossum
19.08.04 г., 17:19
ArthurDent ако цената му найстина е 750лв ще е доста добър избор.
Pa3KaTaH
19.08.04 г., 19:48
V I P E R, а70 е също много добър, но е 3мпикс а не 4 като а80 ;)
за 10х зуума, беше споменато по горе това, и найстина до сега не съм видял 7 от 10 снимки да са добри при 10х зуум :)
поне не и от апаратите от този клас ;)
при разните профи апарати с много висока скорост на затвор може би е ОК, но при тези не е ;)
ArthurDent, отговори де :)
нямам опит с 50% и повече от наличните апарати в Бг, предлагащи 10х оптичен зуум, но по ревюта разни и т.н. нищо допро за около 600 долара не съм видял, да не говорим за толкова лв, особенно тук ;)
V I P E R,
имаш ли възможност да вземеш някакъв апарат от приятел и 1-2 дена да си щракаш с него ?
Никой от форума не ти знае реално нуждите,
както виждаш повдигнат е и въпроса за времето от спрян до готовност, от-снимка-до-снимка, зуум, пиксели, оптика, нощно снимане ... И най важния въпрос - за 700лв, което както и да се гледа са парите за 1 година на един пенсионер ~
Originally posted by luk4o
Pa3KaTaH - няма нужда от статив, баща ми си взе такъв и снимките са супер. Но моите изисквания са други - да е супер компактен като размери (за да мога да го нося навсякъде), възможно най-бърз (за да не изпускам спонтанни снимки), да прави добри нощни снимки (и дневни разбира се но обикновено нощните са по-проблемни), и да е с 3х оптично увеличение...и по възможност за малко пари:D. Та по тези критерии Minolta Xg (или Xt) ми се стори най-добрия избор...но все още проучвам де...
StillOpossum - под бавен имах предвид времето от включването на апарата до първата снимка, погледнах спецификациите - дават го 4 секунди...то и на Canon са толкова но на мен ми се струват множко...
минолтата над която си се спрял е много добра но няма никакви ръчни настройки... със светкавица като се снима много гадно се виждат сенките на предметите... супер неестествено! снимал съм с тази минолта и е била в мен достатъчно време... много се чудих м/у нея и канон а60... избрах а60... по-качествени снимки, повече ръчни настройки... минолтата с литиевата си батерия е по-добър и размерите... само тези две неща могат да те изкушат...
доколкото за бързината(на вкючване)... канона ми е готов точно за 2.5сек...незнам къде са писани тези 4сек но току що го засичах...
@VIPER нямаш ли възможност да го вземеш отвънка? там са доста по евтини и а80 можеш да си намериш за по-малко от 300$... а80 има 9точков AiAF а сонито 5точков! а80 има макро прави добро макро от 5см а сонито от цели 10! вярно сонито има по-голям дисплей, по-малък е и беше с две батерии ако не се лъжа(и има зарядно в пакета;))... но канона прави по-добри снимки просто...
ако има кой да ти го вземе от вън е много добър вариант а и ще спестиш доста пари...
V I P E R
20.08.04 г., 09:40
Spedge - само малко уточнение .. макрото на Сонито е от 6 см :).
От вън мога да си го намеря ама ми трябва спешно апарат защото септември заминавам в чужбина и искам да си правя снимки.
Благодаря все пак на всички. Сонито вече си го поръчах и трябва да дойде в събота. След всичко изчетено и казано мисля че не сгреших защото за тия пари в БГ няма нищо по-добро, а дори и да има нещо то преднината му е с малко но пък Сонито компенсира с други неща. Така че да съм жив и здрав и да си го ползвам със задраве, а когато ми писне да си го ъпгрейдна с някой по-така :).
ArthurDent
20.08.04 г., 14:04
Честито и весело снимане.
Аз само да отговоря на Pa3KaTaH.
Ами мога да ти кажа че още нямам статив но се замислям да си взема (все някога :p ). Но почивката направих > 1000 (хиляда) снимки като доста бяха с 10х зуум поне половината на тъмно и с поне някакъв зум (предимно пещери) има и няколко нощни (и пак някой с 10х зуум - примерно Албена и Зл. пясъци снимани от Балчик). И естествено има и брак в тях, нооо той е под 10%. Въпроса със зуума е че ако е на бърза скорост (т.е. да е добре осветено) става без проблеми. Иначе ти трябва мнооого спокойна ръка. Останалото го върши апарата - има си Noise reduction (е разбира се не е като Imidge Stabilizator-а на Canon или Panasonic, но върши много добра работа). тествал съм "от ръка" и с вкл. и цифров зуум - т.е. става към 30х и снимката пак става ясна и неразмазана.:D :D
Pa3KaTaH
20.08.04 г., 14:08
ArthurDent, Spedge го е казал точно ;)
Вайпъре, да беше казал ;)
а80 за 500лв чистак нов щях да ти дам ;)
Но го няма вече :)
Чакаме снимки от Сонито :)
Rockwell
21.08.04 г., 02:40
Ето ви една снимка със Сонито, имайте предвид, че е правена с треперещи ръце и на ауто режим (сами ще разберете защо)! :D
Снимката е правена на 3 Мpxl
Цък! (http://rockwell.hit.bg/baby/DSC00160.JPG)
не съм чел подробно но гледам ценовия диапазон , най-добрата машинка калс несменяеми обективи е HP 945 , няма апарат който да прави по читави снимки при всякакви условия.
ако става въпрос за повече пари се ориентирайте към EOS 300D (canon) , със смяна на софтуера става с възможностите на по скъпия си събрат от фамилията EOS който струва 8 бона (с единствената разлика в магнезиевия корпус).
иначе HP-то е за предпочитане при апаратите с несменяеми обективи , няма по-читав , нито сони нито мони , който се е интересувал и ровил му е ясно , а пък аз освен че съм се интересувал и ровил съм и снимал с всички тези апарати които обсъждате , част от задълженията ми го налагат.
съвета ми е не си правете оглушки за някакви 50 лева , апарата (945) е към 800 лева крайна цена , единствения му минус е глуповатия дизайн което е маловажно в предвид че е фотоапарат а не украшение.
едит: гледам че гледате гет.бг , по добре погледнете : http://www.electron.bg - има по-голям избор от гет.бг
VIPER , вчера си играх със сонито w1 , ами впечатленията са ми повече от добри , оптиката е перфектна!, голям ЛЦД дисплей има , 5.1 мегапикселовата матрица е перфекта също :) , само с автоматичните настройки на снимане трябва да се внимава , например ако има много светъл фон по предните обекти се затъмняват ако се снима без светкавица, и тн.. но това е проблематика на всеки цифров апарат с автоматични настройки на снимане ;) , за постигане на най -добри снимки ръчното си е ръчно настройване :)
Другото предимство е че не лапа много батерийте дори с включен ЛЦД , чувал съм за олимпус с четири батерий как ги стопява за нула време :D
Брат ми специално си го избра него , повярвайми прочел е всички възможни ревюта в нета за този апарат !!!
Така че няма какво да се чудиш , ако бях на твое място нямаше да се замислям и да слушам съвети за олимпус и канон , за тези пари този апарат е ТРЕПАЧ!!!! :D и нито за секунда няма да съжаляваш
Ооопссс не прочетох че си го поръчал , е честито :D
V I P E R
23.08.04 г., 09:54
Снимки ще дам нямате грижи.
Още не съм взел апарата защото както знаете не живея в София и при нас нещата идват малко бавно но вторник вече трябва да е в ръцете ми така че в сряда ще сложа няколко снимки ... на красавици от Благоевград :) да им се порадвате ... на снимките де :).
А докато сме още на въпроса ... сега си търся 256МБ Мемори Стик ПРО ама не знам от къде да си купя. Гледам в МОСТ са най-изгодни като цени ама не знам какви са .. някой има ли информация по въпроса или поне от къде мога да намеря на подобни цени такива карти.
Rockwell
23.08.04 г., 15:26
За паметите - и аз съм пред същата дилема. Аз си търся оригинална Сони 256 МБ Memory Stick Pro. Такава открих със сигурност в Техномаркет - 255 лв беше ако не се лъжа. Има и в Германос 249лв, но там не съм сигурен, само ми казаха, че я имат, но не в момента.
Иначе, има по-евтини Memory Stick Pro на PQI и др. такива (такива са и в Мост), но им нямам доверие за добра работа с апарата.
Да бе 160$ за 256MB тия не са в час. И във Вали пише че е Sony - 256 MS PRO - 76$
Leader имат ниска цена на Sandisk - 155$ за 512MB следователно 256 трябва да е до 80$ но я няма в ценовата листа. А много добре знаете че Sandisk е по-добре от PQI, Tech и разни други.
Viper
Ако купуваш от МОСТ защо не вземеш направо MS Duo PRO. По-малка е а и с 5$ по-евтина.
Един малък дразнител :)
Пуснали са черния вариант на W1 за 720лв на промоция с оригинален калъф и допълнителни батерии. Иначе само апарата е със 100лв по-скъп, батериите струват към 20лв а калъфа трябва да е към 70-80лв. Доста добре звучи.
V I P E R
23.08.04 г., 16:40
Ами картата ще е от МОСТ ако някой ми каже каква марка са там картите.
Къде са го пуснали този апарат? Дай повече инфо?
Rockwell
23.08.04 г., 17:15
MS Duo PRO e малка и не става за W1!!!
Иначе, и на мен не ми се дават 250 лв за оригинален Мемори Стик на Сони....
Ходих лично до офиса на Вали, от Търново съм и момичето, занимаващо си с консултациите ми каза,че нямат такова нещо на склад, като обявеното в ценовата им листа...
@VIPER
Originally posted by Rockwell
Иначе, има по-евтини Memory Stick Pro на PQI и др. такива (такива са и в Мост), но им нямам доверие за добра работа с апарата.
PQI са явно паметите :)
Rockwell
23.08.04 г., 19:26
Може ли някой от София да провери какви 256 МБ Мемори Стик Про се продават в Мост и каква им е крайната цена!
Във Вали чакат в края на седмицата Мемори стик на Silicon Power?!?!?! Някой чувал ли е за тази марка нещо:
Silicon-power (http://www.silicon-power.com/products.htm)
@Rockwell
Знам че е малка но трябва да има преходник в комплекта с картата.
@Viper
Промоцията видях на сайта който бяха постнали по-горе - electron.bg
Това ще е официална промоция, те няма да си ги извадят от джоба тия неща.
Даже цената беше 716лв но провери пак колко струва тоя калъф защото за W1 може да е по-евтин от този за V1.
V I P E R
24.08.04 г., 09:35
Ами аз имам някакъв проблем с нета и този сайт не мога да го отворя.
За ДУО картите ... навсякъде в нета си идват с преходник и тези от МОСТ трябва да си го дават в комплекта.
Asusux - абе те може и да не ги дават тия неща от джоба ама никъде другаде няма такава промоция. Явно или нещо са сгрешили или нещата дето ги дават като бонус струват 30лв и цената е скочила леко за да се покрие цената на уж промоционалните глезотии.
Да попитам тук .... в нас имам NiCD батерии за Уокмена 750 милиамперчаса са .. може ли да ги ползвам и във апаратчето ако ми свършат другите или да си купя NiMh?
Compatible Battery: “AA” NiMH, Alkaline
т.е. не :)
Направи ми такова впечатление промоцията защото отделно W12 е доста по скъп. Той струва 809лв срещу 699лв за нормалния W1 (по цени в Техомаркет).
SONY DSC-W1
ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА!!! 5.1 Megapixel, 3x OPTICAL ZOOM(до 6x ZOOM), Carl Zeiss® Vario-Tessar® обектив, зарядни батерии и зарядно в комплекта. Снимките които прави са с отлично качество! Компактни размери.
Гаранция: 18 месеца !
Рейтинг: 5 от 5 звезди!
675.90лв.
SONY DSC-W12 SONY DSC-W12
ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА!!! + Подарък допълнителна двойка зарядни батерии и луксозен кожен, оригинален SONY калъф в комплекта. 5.1 MP, 3x OPTICAL ZOOM(до 6x ZOOM), Carl Zeiss® Vario-Tessar® обектив, зарядни батерии и зарядно в комплекта. Снимките които прави са с отлично качество! Компактни размери.
Гаранция: 18 месеца !
Рейтинг: 5 от 5 звезди!
715.90лв.
Прикачвам ти и снимката.
За батерията по-добре не рискувай. Четох че не може и не трябва. Преди време видях във форума на iriver че на някакъв му се развалил player-a при слагане на NiCd а той работи с Nimh
Комплект 4 батерии 2100 mAh NiMH + зарядно Uniross струва в Метро 35.88 лв. Просто не виждам смисъл да се рискува с NiCd батерии в апарат за толкова пари. А да не говорим че като си дал 700 лв ,36 за зарядно са нищожно малко.
със зарядно и батерии можеш да се сдобиеш от магазините за електроника... там поне батериите са на по ниски цени... аз си взех 4х2000mAh за по 3.4лв :) ама нямаха зарядно за толкова големи батерии... затова си взех на унирос от кунторов...18лв май беше...
в никакъв случай не пускай апарата с ницд батерии... за резервни можеш да си вземеш алкални... незнам този апарат как харчи батериите но специално на моя канон за сега никога не са мъ свършвали...
Ами това SONY DSC W-12 е просто убиец оферта с промоцията на електрон.бг. Ценен магнезиев корпус /като на прожекторите Maglite/, калъфче, батерийки, зарядно - чудо просто! Аз лично при тази оферта не бих се колебал, стига да е в сила още и да е наличен де...
аман.. троен пост... Оправи се уж.
V I P E R
26.08.04 г., 09:39
Ами аз както знаете си поръчах сребристия модел който също не е лош само дето няма калъфчето и двете допълнителни батерии, ама тия глупаци от Германос още не могат да ми го доставят. Нямало налични в цялата верига в страната?!?!?
Така че ще ви помоля ако някой от друг град види апарата в някои от магазините на Германос нека да каже тук за да може да го взема защото вече се скъсах от чакане а и нямам търпение.
Ако накрая не ми го докарат ще си взема черното моделче W12 от Техномаркет.
Авторски права на vBulletin