Виж пълна версия : Цифров апарат до 1000 лева
То в заглавието си пише.Брат ми се е навил да си купи цифрак до около 1000 лева и бих ви помолил да ми препоръчате най-доброто за тези парички.Мерси:)
Никой ли не може да помогне:(
Ами това е да кажеш, че купуваш кола за 10 000 Е. Икономична/Бърза/Малогабаритна/Комфортна/Високопроходима ... каква?
Така и с апаратите ... аз разграничавам поне 3-4 "варианта:
голяма матрица/качествена оптика/оптика с много zoom(8-12х)/литиеви батерии/известна марка ... и т.н.
Еми цифров апарат от 500-1000 лева.Де да знам.Абе да снима и да е качествен:D Не е нужен миниатурен размер или тегло.Просто да прави яки снимки:D
StillOpossum
09.08.04 г., 23:13
Olympus CAMEDIA C-770 Ultra Zoom (http://www.ixbt.com/digimage/oly770uz.shtml) Прави хубави снимки и хубави филмчета, разгледай ревюто, няма друг такъв фотоапарат. Лошото е, че не съм го срещал по нашите земи и незнам ако го има дали ще се вмества в цената. Може да разгледаш и моделите на Canon, сега не се сещам за някой конкретен.
Аз имах Olympus CAMEDIA C-770 адски е добър , много мнго качественни снимки ,с ега ще взимам С-8080 определено е добър избор ...
Sony V1 заради много изгодната в момента цена 999лв с ДДС (а вероятно ще падне и още този месец).
Няма нужда да те убеждавам в качествата на този модел, говорено е много. А и във форума има хора с него. Това че е модел на малко повече от година няма никакво значение. 4x optical zoom, 5MP, Infra red....джобния вариант на F717 цяло съкровище.
Sony W1 - по-компактен, по-евтин, много добър 2.5' дисплей. Някой орязани функции и 2 AA батерии. Батериите издържат много, повече от 2 пъти повече от V1. В комплекта има и зарядно с 2x2100mAh
В момента е най-добрата покупка в границата до 700лв и е на много изгодна цена в БГ още с излизането.
Canon G3 - ако все още се намери някъде.
Canon S50, G5 - си имат доста проблеми, най-вече с CA. Ако ще се дават 1200лв за G5 то много по-добре е F717.
A75 и 80 с цени 600/800лв
Това общо взето е най-купуваното, нататък четеш ревюта, гледаш снимки и решаваш.
http://www.pbase.com/cameras
Mерси за мненията:) Май към това ще се ориентираме - Sony W1.Може и V1 де.Ще се види;)
Въпрос - откъде може да се купи Sony V1 в България?Мерси
Техномаркет, Технополис, Сони Център в ЦУМ. Където си избереш, навсякъде е на една цена а вносителя е различен.
Жив и здрав да си и пак благодаря за съветите:)
Canon s60 или сони W1 ili V1
Не си вземай фотоапарата с много голям зуум защото той може да се ползва само със статив, а освен това фотоапарата става доста голям и тежък.
StillOpossum
10.08.04 г., 22:35
Originally posted by Julian
Не си вземай фотоапарата с много голям зуум защото той може да се ползва само със статив
Е това е все едно да кажеш "не си взимай бърза кола защото може да се кара само на магистралата":D . Големия зуум си е предимство, ако ти треперят ръцете снимаш на по-голяма скорост или не ползваш голямо увеличение. Нали затова са вариообективи. Големи и тежки са тези със сменяемите телеобективи, ама такъв до 1000лв не съм срещнал.
Canon s60 или сони W1 ili V1
Не си вземай фотоапарата с много голям зуум защото той може да се ползва само със статив, а освен това фотоапарата става доста голям и тежък.
Някои имат и стабилизация (Canon S1 IS). Не съм видял проблем с него да снимам с 10x без статив, дори и светкавицата върши работа и на 10-ина метра. Лично аз съм впечатлен от този апарат (влиза в категорията до 1000лв), но наистина си е големичък.
За сонитата все пак е добре да се има предвид, че MemoryStick-овете са скъпи, доста скъпи.
Originally posted by barnie
Някои имат и стабилизация (Canon S1 IS). Не съм видял проблем с него да снимам с 10x без статив, дори и светкавицата върши работа и на 10-ина метра. Лично аз съм впечатлен от този апарат (влиза в категорията до 1000лв), но наистина си е големичък.
За сонитата все пак е добре да се има предвид, че MemoryStick-овете са скъпи, доста скъпи.
А колко често използваш този 10x zoom и колко момента си пропуснал само защото апарата е прекалено голям да го носиш навсякъде. Толкова голям zoom има смисъл ако ти трябва за нещо определено всичко друго си е пазарен трик. Факт е че този Canon не блести с нищо освен с 10x zoom, стабилизатора и качественото видео което излезе че не било чак толкова качествено и с тия размери на 30fps си е направо неизползваемо.
като цяло за тез пари кажи какво предпочиташ ... 1.пълни ръчни настройки и външна светкавица , 2.компактност или пък 3.голям зуум ... това са трите алтернативи за тез пари като общо взето всяка една изклюва другите две ... в смисал, аз поне не бих заложил на нещо дето уж е комбинация от всичките
Asusux, Ползвам го през цялото време.
Лесно се оплюва нещо, което не си пробвал. Със същия успех и аз мога да твърдя, че 5-те мегапиксела са рекламен трик и на никого не му трябват. Глупаво е.
Що се отнася до носенето навсякъде, проблем е, затова и не съм си продал стария Ixus.
Видеото наистина е качествено. Няма "излиза че не било". Няма грешка. Записва перфектно 640 по 480 по 30, размера е около 1.5 мегабайта на секунда. Разбира се, не можеш да запишеш 2 часа видео, нали все пак говорим за фотоапарати?
Originally posted by barnie
Asusux, Ползвам го през цялото време.
Лесно се оплюва нещо, което не си пробвал. Със същия успех и аз мога да твърдя, че 5-те мегапиксела са рекламен трик и на никого не му трябват. Глупаво е.
Пробвал съм го бе, в смисъл играл съм си с него. А снимки съм гледал 100-тици
ТУК (http://www.pbase.com/cameras/canon/powershot_s1_is)
а то си е абсолютно същото защото не са правени за ревю а има във всякакви условия и от всякакви хора. И ревюта четох и мнения на хора във форумите и от едните и от другите няма много очаровани.
Видеота също съм свалял няколко, първото ме очарова но то беше от сайта на Canon после излязоха и други, които не бяха със същото качество ( и тук съм поствал даже).
Но 30 фрейма вече не е голяма работа и разни Samsung-и го могат не по зле.
Да 5MP си е маркетингов трик особено тези, които излизат в последно време а какво да говорим за новите 7MP?
Щом си го харесваш СУПЕР, това е най-важното. Мен например никое ревю не може да ме накара да купя някой апарат ако снимките, които прави не ми харесват. Апарат да си избираш това е най-лесното, можеш да гледаш снимки колкото си искаш не е като да избираш монитор или принтер по интернет :)
StillOpossum
11.08.04 г., 14:44
Какво се оплаквате, че Canon PowerShot S1 IS бил тежък, дават му само ~500гр. Една чанта с фотоапарата, адаптера, батериите и т.н. да е 1кг най-много, напълно приемливо за път. Аз снимам с фотоапарат който тежи 1кг(с батерий, приставки и над кило си ходи) и не ми прави впечатление. Olympus C-770 UZ е 310гр по спецификаций, без батерийте.
Тъй като явно назнайвате повече за Canon S1 IS, я кажете при снимане на видео може ли да се използва оптичния зуум и има ли автофокус(на видеото).
Zuumyt move da se polzwa, dave ima dwe skorosti za po-plawno uweli`enie.
Fokusyt raboti, no ponqkoga osira ne]ata ako polzwa[ byrzata skorost na zuuma i mu trqbwa wreme da se fokusira nanowo (koeto sy]o se zapiswa wyw film`eto).
Брат ми в крайна сметка е взел Canon A80.Чул е от колеги,че Sony-тата доста се повреждали:rolleyes: Мерси на всички за помощта:)
Rockwell
11.08.04 г., 16:57
Незнам, аз вече реших за мен и в края на тази или началото на следващата седмица ще взема Sony W1 от Техномаркет.
Сarl Zeiss обектив, 2.5" дисплей, 5 Мгп, 30 fps видео (ще си взема Memory Stick Pro 256 MB най вероятно)
В тази връзка да попитам, от къде мога да си купя Мемори стик Про (256 или 512), намерих само във Вали за 76$ без ДДС - 256 MB, в Jar имаше 512МВ, ама им нямам доверие на тях...
Darkness
11.08.04 г., 17:45
Rockwell в германос го има на промоция за 648лева!!!!аз днес си го взех :)
Rockwell
11.08.04 г., 21:49
Sorry, двоен пост! Изтрийте го!
Rockwell
11.08.04 г., 21:54
Мерси, утре ще погледна в Германос... :D
Погледнах в сайта им: Sony DSC - W1 (http://www.germanos.bg/bg/php/products_det.php?prodid=690)
Там има посочен черния модел за 689лв!?
Originally posted by Rockwell
Мерси, утре ще погледна в Германос... :D
Погледнах в сайта им: Sony DSC - W1 (http://www.germanos.bg/bg/php/products_det.php?prodid=690)
Там има посочен черния модел за 689лв!?
Не е черния, той е W12 и в ценовата им листа ще го видиш за 759лв.
Наистина ли искаш да купиш от тези гърци само защото е с 10лв по-евтино??
MemoryStick Pro- Sandisk има на много места и пак на тази цена около 70-80$. В Аргус пише че е с 6 месеца гаранция. Във Вали май продават Sony.
Питай и в официалния вносител на Sandisk може да дават по-голяма гаранция.
V I P E R
12.08.04 г., 11:44
Я да питам и аз. Кой апарат ще препоръчате от изброените долу:
Canon A80
HP 945
Sony W1
И трите апарата са около 700-750лв., но ме интересува кой прави най-добрите като качество снимки. С предимство са и други модели с повече оптичен зум.
Искам апарата който купя да има добра оптика и да прави качествени снимки както в стая със изкуствена светлина така и в не мног оосветени помещения, също така и добри панорамни снимки. Добре ще е ако прави и клипчета с по-висока резолюция и фреймрейт. Оптичния зум е предимство, но не е задължителен стига другите ми изисквания да са удовлетворени тъй като знам че за апаратите се продават и допълнително лещи и така мога да получа още малко оптичен зум.
Значи да споделя малко впечатления от А80:
Вчера вечерта пристигна заедно с брат ми у нас;) Почнахме да снимаме в хола,който беше доста слабо осветен.Прави просто уникални снимки в малко осветени пространства.Много мощна светкавица и много детайлна картина.Когато се увеличава картинката почти не се губят детайли.Зуумът е доста добър:D
mralien
12.08.04 г., 12:19
Originally posted by V I P E R
Я да питам и аз. Кой апарат ще препоръчате от изброените долу:
Canon A80
HP 945
Sony W1.
Canon A80 или Sony W1 :) И двете са с добра оптика, на сонито уж му липсвала детайлност поради много агресивна шумоподтискаща система. Видях доста любопитно сравнение с Канон S50 където не видях липса на детайл.
Някой от официалните сравнения на сонито срещу канона:
-по скъпа медия за Сони
-5 срещу 9(при канон)точков автофокус
-4 АА батерии(Канон) - невероятно дълъг живот на батериите. Сонито също кара доста.
-Сонито няма оптичен(до колкото си спомням) вюфайндър - не е болка за умиране
-Канона има въртящ се дисплей, но пък сонито има огромен такъв
-Канона дава абсолютна свобода за ръчни настройки (но пък както каза един Юзър тук от форума - като ти писне ще снимаш само на Ауто;) ), за сметка на маалко по ограниченото сони.
-Сонито е 5МП срещу 4 за канон - това не е никакъв плюс за сонито, защото реално то просто има повече наблъскани МП при еднаква големина на лещите.
-Сонито не дава почти никакви хроматични аберации, за разлика от канона.
-Сонито няма нячин да снима без компресия - което може да се сметне за недостатък от някой.
-Сонито е по-компактно.
-Сонито идва с зарядно и зареждащи се батерии - канона без зарядно и с 4 алкални бат.
Виж и тази (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=34436&highlight=Sony+W1) тема ако не си - накрая
Asusux е дал линк с много сони снимки.
Избора, който направих аз е Канон - има повече настройки и разликите като цяло в четене и гледане на снимки ме наведоха към този избор.
Rockwell
12.08.04 г., 22:31
Взех си днес Sony W1 от Германос! Първи впечатления - яде Canon А70 (само с него съм работил) с парцалите! Уникален дисплей! Перфектен зоом, мога да чета книга на 3м от мен само със зоом-а на дисплея на камерката! Не съм работил с А80, но ако е на същия принцип като А70 Сонито гази!!! Хора, пак казвам 2.5" дисплей! Оптика Carl Zeiss! Утре сам на купонче, ще пиша повече, ако се интересувате в събота или неделя! :ghi: :banana:
Какво стравняваш а70 със w1 kato w1 e от по висок клас и какво толкова ги хвалите ръчните настройки на канона. Да не сте професионалисти, още повече ръчната му настрийка отнема повече време от ръчната настройка на стария ми зенит. Да не говорим че повечето хора незнаят какво е това скорост и бленда.
Абе ръчните настройки са полезни ако си сериозен ентусиаст но обикновено хората като четата ревюта гледат първо раздел недостатъци и виждат:
- липсват еди кои си ръчни настройки (дали ще им потрябват няма значение но следователно апарата не струва).
Или пък - при поставяне на tripod нямало достъп до батерия и флаш картата :) Дали някога ще използва трипод не се знае но е недостатък....или липса на RAW support и т.н.
Sony W1 е много добра машинка чак започва да ме е яд че се хвърли на по-скъпия V1.
W1 с този голям display и толкова ниска консумация, само две батерии и наличите на зарядно в комплекта. Canon си имат истинска конкуренция на A серията. То се вижда и по продажбите:
1. Sony - 21.5% market share (trending down) - 1.73 million cameras
2. Kodak - 18.3% market share (trending up) - 1.47 million cameras
3. Canon - 14.7% market share
4. Olympus - 11.8% market share
5. Fuji - 8.7% market share
6. HP - 7% market share
7. Nikon - 5.7% market share
А снимките ги изтрих ако някой много зарита ще ги кача пак.
mralien
13.08.04 г., 02:31
и какво толкова ги хвалите ръчните настройки на канона. Ми именно ако не ги ползваш - не ти и трябват, никой не твърди обратното :)
V I P E R
13.08.04 г., 09:44
Ами аз изчетох много ревюта на доста апарати и прегледах много снимки и си мисля че това Сони е най-доброто в тази ценова категория. Определено ако падне цената на V1 ще си купя него ама за сега просто е много висока. Гледах продуктите на всички фирми и най-накрая стигнах до извода че или А80 или W1 ще се взима .. иска ми се V1 но само цената ме спира.
StillOpossum
13.08.04 г., 10:24
Да продължа темата за Auto и Manual. Ако ти трябва само фотоапарат с който да си щракаш тогава няма значение кой от двата ще избереш. Друг е въпроса ако мислиш снимането да ти става хоби, тогава определено ще ти потрябват ръчните настроики на А80. Auto -то е хубаво нещо но не винаги върши достатъчно работа, понякога се налага да "пипнеш" настройките. Кой твърди, че ако фотоапарата има възможност и за ръчно настройване на експозицията неможе да се ползва на автоматичен режим, всеки си решава сам за себе си кое да ползва или според ситоацията.
И накрая искам да добавя само това, че фотоапаратите с възможност за ръчни настройки са малко по-висок клас от тези само с автоматични и е възможно в тях да са вложени малко по-качествени компоненти, това в рамките на една марка и нейната моделна линия разбира се.
Авторски права на vBulletin