Виж пълна версия : Цифров фотоапарат до 500лв. Какъв?
Mirchev
28.07.04 г., 10:28
Какъв модел ще предложите? Цената от 500лв. е фиксирана и не е възможно да се отделят повече пари. От важно значение е гаранцията (тя при повечето апарати си е 1 година май). Знам, че на тази цена не може да се вземе нещо професионално...... В момента имам фотклипче и при него от момента на натискане на копчето за снимане, до самата снимка има поне една секунда. Предложете апарати, които по възможност имат най-малкото такова време за снимане...... Няма нужда да има мр3 плейър, уеб камера и т.н. Важно е да има диктофон, камера за видеоклипове и естествено да прави качествени снимки (особено важно е нощните снимки да са макс. добри).
Благодаря ви предварително. Надявам се темата да е полезна не само за мен.
П.С. Фотоапаратът не е за мен. Човекът за когото е има възможност да го вземе от Англия. Така че ако знаете модел, който го има там, а не тук или там е по-евтин казвайте.... :)
Някъде четох, че на фотоапарати закупени от чужбина гарацията не им важи в БГ, така че може да провериш това за сигурно.
Benq DC50 - много приличен 5Mp апарат, компактен, хубав външен вид, ръчни настройки, много дори снимки :)
Вързва се под 500лв с ДДСто
Не бих заложил на някоя "куче-марка" (например снимките, които гледах с Benq бЕха с мътни цветове, тъмни и т.н.)... има си доказани марки, които правят качествени снимки - най-вече Canon, а също Pentax, Nikon, Olimpus и може да се причисли и Sony. Най-хубави единични снимки са с Canon... най-добри са филмчетата със Sony... Pntax правят почти също толкоз качествени снимки, като Canon, но може да минеш малко по-тънко и т.н.
Та така - гледай апаратчето да има поне 3х оптичен зуум, което е "някаква" гаранция за по-качествена оптика, което е най-важното за апаратче... мегапикселите не са толкоз важни, ама за около 500лв. ще са между 3.2 и 5MP в зависимост от модела.
Евентуални модели - Canon A70, Pentax Optio 330... някое Sony, ама ся не се сещам как им бяха "цифрите" за да кажа точен модел. Аз бих взел Pentax-а в тоз ценови диапазон (лично мнение)... но по принцип малко повече клоня към Sony, заради "филмчетата", макар че снимките им отстъпват на Canon.
Айде сега пък куче марка... Benq не правят цифрови апарати от вчера (вярно е че не и откогато примерно sony).
Вярно е че снимките с ниския клас не са нищо особенно и не са от най-качествените, обаче за до 500 лв. и да искаш неможе да си намериш апарат който да прави перфектни снимки!
Въпросния апарат е най-високият клас на Benq, единственият полупрофесионален (ако може така да се каже, защото предлага и ръчни настройки). И за да не си помисли някой че говоря празни приказики, да си кажа че съвсем наскоро си играх да сравнявам въпросния модел на Benq с моето Sony V1, което е с почти 3 пъти по-висока цена. DC50 прави снимки с малко по-лошо качество, по-слабо му е макрото, оптиката е малко по-зле и няма част от възможностите на sony-то.
А това за апарат, който струва под 500лв и има 5Mp сензор, ръчни настройки и прави доста прилични снимки е много добре.
А да да не забравя че е доста компактен като размер за възможностите, които предлага, а и изглежда доста стилно, което трудно се отдава на някой от големите марки.
netslider
28.07.04 г., 15:23
Canon е истината ама ако искаш хубав модел яко пари трябва да дадеш(700 и отгоре даже). Иначе Sony,Pentax...може би Samsung
/offtopic/
Абе понеже и аз ще си купувам и засега съм се спрял на Samsung v4000, я си кажете мненията за Samsung и конкретно за този модел.
/offtopic/
Mirchev
28.07.04 г., 16:39
При тази покупка приоритет са снимките и след това клипчетата.......
jazztonite
28.07.04 г., 19:10
има поръчка за България
www.amphotoworld.com
виж каноните и пентаксите, цените са ниски, доставката се връзва 50-70$
само CC трябва да имаш
AMD loving man
28.07.04 г., 23:15
Аз като собственик на Canon A60 да прпоръчам канона има просто много настойки и мойе много да си поиграеш и много може да постигнеш като му свикнеш. Мисля че А70 вече ще е пафнал до цените за които говориш. Сонито бяха малко по-евтини за същите технически качества на Канона но с със Сони не съм си играл.
Мисля че е много важно да уточниш в тези 500 лв. дали са само за апрата защото имай впредвид че ще ти трябва и по-голяма карта и акумулаторни батерии и зарядно. Тези неща не са за подценяване.
alexbg67
28.07.04 г., 23:32
Залагам на Пентакс.
Предлагат ги ВипТрейдинг за БГ, но през 911.бг е по-евтино.
AMD loving man е прав, помисли за консумативите!..
Mirchev
29.07.04 г., 01:31
Да, точно това забравих като уговарях парите. Днес ще имам отговор дали в тези 500 лева влизат батериите и допълнителната карта.......
Mr.TECHNO
30.07.04 г., 12:48
Един познат във варна се занимава с това
от това което сподели с мен и много хора в setcom.bg
е че Canon e марката която ти трябва
тук http://www.setcom.bg/news/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15205&whichpage=1 можеш да прочетеш едно много обстойно ревю -човека с опита е Photosaur
ПП занимава се с професионална фотография и дизайн - над 100 апарата епробвал - само Canon признава
Авторски права на vBulletin