PDA

Виж пълна версия : Цифров фотоапарат до 500лв. Какъв?

Mirchev
28.07.04 г., 10:28
Какъв модел ще предложите? Цената от 500лв. е фиксирана и не е възможно да се отделят повече пари. От важно значение е гаранцията (тя при повечето апарати си е 1 година май). Знам, че на тази цена не може да се вземе нещо професионално...... В момента имам фотклипче и при него от момента на натискане на копчето за снимане, до самата снимка има поне една секунда. Предложете апарати, които по възможност имат най-малкото такова време за снимане...... Няма нужда да има мр3 плейър, уеб камера и т.н. Важно е да има диктофон, камера за видеоклипове и естествено да прави качествени снимки (особено важно е нощните снимки да са макс. добри).
Благодаря ви предварително. Надявам се темата да е полезна не само за мен.

П.С. Фотоапаратът не е за мен. Човекът за когото е има възможност да го вземе от Англия. Така че ако знаете модел, който го има там, а не тук или там е по-евтин казвайте.... :)

pip00
28.07.04 г., 11:21
Някъде четох, че на фотоапарати закупени от чужбина гарацията не им важи в БГ, така че може да провериш това за сигурно.

Bloody
28.07.04 г., 11:39
Benq DC50 - много приличен 5Mp апарат, компактен, хубав външен вид, ръчни настройки, много дори снимки :)
Вързва се под 500лв с ДДСто

mitku
28.07.04 г., 12:22
Не бих заложил на някоя "куче-марка" (например снимките, които гледах с Benq бЕха с мътни цветове, тъмни и т.н.)... има си доказани марки, които правят качествени снимки - най-вече Canon, а също Pentax, Nikon, Olimpus и може да се причисли и Sony. Най-хубави единични снимки са с Canon... най-добри са филмчетата със Sony... Pntax правят почти също толкоз качествени снимки, като Canon, но може да минеш малко по-тънко и т.н.
Та така - гледай апаратчето да има поне 3х оптичен зуум, което е "някаква" гаранция за по-качествена оптика, което е най-важното за апаратче... мегапикселите не са толкоз важни, ама за около 500лв. ще са между 3.2 и 5MP в зависимост от модела.
Евентуални модели - Canon A70, Pentax Optio 330... някое Sony, ама ся не се сещам как им бяха "цифрите" за да кажа точен модел. Аз бих взел Pentax-а в тоз ценови диапазон (лично мнение)... но по принцип малко повече клоня към Sony, заради "филмчетата", макар че снимките им отстъпват на Canon.

Bloody
28.07.04 г., 14:49
Айде сега пък куче марка... Benq не правят цифрови апарати от вчера (вярно е че не и откогато примерно sony).
Вярно е че снимките с ниския клас не са нищо особенно и не са от най-качествените, обаче за до 500 лв. и да искаш неможе да си намериш апарат който да прави перфектни снимки!
Въпросния апарат е най-високият клас на Benq, единственият полупрофесионален (ако може така да се каже, защото предлага и ръчни настройки). И за да не си помисли някой че говоря празни приказики, да си кажа че съвсем наскоро си играх да сравнявам въпросния модел на Benq с моето Sony V1, което е с почти 3 пъти по-висока цена. DC50 прави снимки с малко по-лошо качество, по-слабо му е макрото, оптиката е малко по-зле и няма част от възможностите на sony-то.
А това за апарат, който струва под 500лв и има 5Mp сензор, ръчни настройки и прави доста прилични снимки е много добре.
А да да не забравя че е доста компактен като размер за възможностите, които предлага, а и изглежда доста стилно, което трудно се отдава на някой от големите марки.

netslider
28.07.04 г., 15:23
Canon е истината ама ако искаш хубав модел яко пари трябва да дадеш(700 и отгоре даже). Иначе Sony,Pentax...може би Samsung
/offtopic/
Абе понеже и аз ще си купувам и засега съм се спрял на Samsung v4000, я си кажете мненията за Samsung и конкретно за този модел.
/offtopic/

Mirchev
28.07.04 г., 16:39
При тази покупка приоритет са снимките и след това клипчетата.......

jazztonite
28.07.04 г., 19:10
има поръчка за България
www.amphotoworld.com
виж каноните и пентаксите, цените са ниски, доставката се връзва 50-70$
само CC трябва да имаш

AMD loving man
28.07.04 г., 23:15
Аз като собственик на Canon A60 да прпоръчам канона има просто много настойки и мойе много да си поиграеш и много може да постигнеш като му свикнеш. Мисля че А70 вече ще е пафнал до цените за които говориш. Сонито бяха малко по-евтини за същите технически качества на Канона но с със Сони не съм си играл.
Мисля че е много важно да уточниш в тези 500 лв. дали са само за апрата защото имай впредвид че ще ти трябва и по-голяма карта и акумулаторни батерии и зарядно. Тези неща не са за подценяване.

alexbg67
28.07.04 г., 23:32
Залагам на Пентакс.
Предлагат ги ВипТрейдинг за БГ, но през 911.бг е по-евтино.
AMD loving man е прав, помисли за консумативите!..

Mirchev
29.07.04 г., 01:31
Да, точно това забравих като уговарях парите. Днес ще имам отговор дали в тези 500 лева влизат батериите и допълнителната карта.......

Mr.TECHNO
30.07.04 г., 12:48
Един познат във варна се занимава с това
от това което сподели с мен и много хора в setcom.bg
е че Canon e марката която ти трябва

тук http://www.setcom.bg/news/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15205&whichpage=1 можеш да прочетеш едно много обстойно ревю -човека с опита е Photosaur
ПП занимава се с професионална фотография и дизайн - над 100 апарата епробвал - само Canon признава