Виж пълна версия : Въпрос за цифров фотоапарат
Кои са истинските мегапиксели на фотоапарата? Т.е. гледам едни фотоапарати Тrust, на които пише: Camera resolution - 4.0MPixel, Sensor resolution - 3.1MPixels.
Та въпроса ми е: кое за какво се отнася, и кои дефакто са реалните мегапиксели.
Мерси предварително.
Чернокрилия
20.07.04 г., 11:58
3.1 са реалните
това 4 става с екстраполация ...
с прости думи все едно след като си направил снимката на 3 мегапискела да я отвориш в някакъв редактор и да я ресайзнеш до 4 мегаписксела ... лъжа и измама с две думи ...
Искаш да кажеш интерполация...
Гледа се броя на ефективните пиксели на сензора.
Не... иска да каже точно ЕКСТРАполация...
- интерполация - от повече точки, (с нЕк'ва формула за изчисление) пра'иш по-малко
- екстраполация - от по-малко точки, пра'иш повече.
ОК много благодаря за разясненията, ще ми бъдат от полза.
10х :D
Ами не се знае какво иска да каже :D
Интерполация означава да добавиш още "точки" между вече известни данни.
Екстраполация означава да ги добавиш извън известните данни.
Аз залагам на първото в случая :)
Мда - всъщност е тъй :D ... абе както и да е... въпрос на думички само... ;)
dodo2000
20.07.04 г., 16:08
А какво ще кажете за този фотоапарат http://www.livingroom.org.au/photolog/reviews/samsung/samsung_digimax_250.php . Има го в Технолукс за 260лв.
2.1 мегапиксела, 2x оптично и 2x цифрово, 1.5 TFT дисплей
Чернокрилия
20.07.04 г., 16:22
Бе май наистина е интерполация:spy:
Както и да - все едно означава ..Лъжа и измама:D
@dodo2000 - тоя не съм го виждал , но съм хващал 2-3 апарата на самсунг и мога да кажа само едно -"Бегай!"
Какво имаш предвид за Самсунг? Само питам, че след време и аз може да си взимам някъв апарат. И събирам инфо.
Чернокрилия
20.07.04 г., 17:11
Ами в предишната работа - ДЗИ. Купуваха редовно фотоапарати за снимане на колите при правене на застраховки Каско и после при снимане на щетите.
На бившите ми шефове не им увряха главите, че пари от техника не се пестят и купуваха масово Селерони на 1.7 със 128 РАМ гаражни сглобки, и прочие простотии.
Апарати се взимаха Фотоклип и Самсунг и то от малките модели .. 1.3 и 2.1 Мпикс
винаги когато е идвала доставка съм вземал по някой апарат да видя що прави .. случвало се след като видя снимката да ходя да гледам наистина ли съм снимал това което виждам на монитора след това ..
супер нереални цветове, много шум, слаба светкавица ...
По - горен клас моделите може и да са по - добре
но аз предпочитам да си взема 3 мепикс от Канон или Пентакс отколкото 5 мегапикс Самсунг или Фотоклип за същите пари
Авторски права на vBulletin