Виж пълна версия : Проблем с TV-Out на лаптоп ...
Crazy_hatteR®
19.07.04 г., 10:38
Мтака момчета помагайте , че вече незнам какво да правя и как да подкарам TV-Out-а на лапатропа ми !!! Машинката е DELL Inspirion 5150 , P4 2,8Ghz HT , FX5200Go 64Mb , 15" SXGA+ , XP Home и т.н. Първо дойде без кабел за ТВ-аута , което е бързо поправимо и се сдобих с такъв - 7 пинов . Телевизора ми е Панасоник и досега абсолютно никакъв проблем не съм имал и изхода на Атито на настолния ми комп , при това Атито предава перфектен сигнал на него по 25 метров кабел , а лапатропа го връзвам директно . Каквото и да правех не изкарва никакъв сигнал на екрана на ТВ-то , неще и неще . Слагах му и TVTool и с него не става , смених и драйверите и сложих стандартните на еНвидиа и пак не тръгна . Телевизора ми е сравнително нов и на Ати-то се инициализира без проблем , така че изключвам възможноста да не го разпознава .
Дайте ми идея къде може да е проблема !? Довечера ще сменя и кабела - да не би да е от него .
Ползвай драйвера който си е бил инталиран на лаптопа. Не е трябвало да правиш преинсталации. Ако пък случайно е дефект отивай във фирмата от която си купил лаптопа. Освен това преходника който си купил може нещо да не му е наред.
Crazy_hatteR®
19.07.04 г., 11:03
Да , върнах оригиналния драйвер , защото този от еНвидия не ми позволяваше да пусна дисплея на 1400х1050 , ама малко трудно ще ми е да направя рекламация щото лапатропа ми е доставка от Канада , а незнам дали гаранцията му е международна .
showbiz
19.07.04 г., 11:40
от кабела трябва да е .н-видиите :) бачкат с 4 пинови, явно тоя твоя е за ати.
Crazy_hatteR®
19.07.04 г., 13:28
Ху ху явно ще да е от кабела ;) , така е като недолюбвам нФорс и се заблуждавам че S-Video е "стандарт" за всички...
Дел са с международна гаранция - поне на теория, провери все пак ...
П.П. А между другото - виж дали става "далаверата" със SoftQuadro-то ако ти се занимава ...
Crazy_hatteR®
20.07.04 г., 10:02
Оправих се ! Явно всяка фирма си прави буксите за S-Video както тя си иска . С 4 пинов преходник заспа и извади доста добра картина - почти като на Радеона ми , само дето не иска да подаде коректно сигнала на 1024х768 към ТВ-то и на ръка настроивам картината , а и се получават дъгообразни изкривявания в края на картината ... ама се гледа де :) Поне се успокоих че бачка :D .
Адаш само да ми остане малко време и веднага ще пробвам софтмода , ако можеш да ми помогнеш с малко инфо кое как се пачва , щото досега не съм се занимавал с такива гимнастики !
Между другото дисплея е страхотен - SXGA+ Ultra sharp с 0,20 точка и прекрасни пастелни цветове . Като го сложих до Ейзото на настолния ми комп и се ужасих , а си мислех че Ейзото ми е върха на сладоледа при CRT мониторите ...
Авторски права на vBulletin