PDA

Виж пълна версия : Препоръка за Notebook

Dumfree
18.07.04 г., 12:09
Трябва ми Notebook за графична обработка в смисъл обработка на картинки, CAD на сгради (интериор и екстериор), дизайн. До около 1000 EUR.

Sertys
18.07.04 г., 17:28
Еми готин - не стават така нещата. Това ми звучи като искам мерцедес 2004г., ако може да е Brabus tunned и да струва 6000 ДМ :) 1000 Евро = 1950 лева. Това не са малко пари, но високия клас лаптопи струват доста повече. Нали се сещаш, че на теб ти трябва такъв, който е с графична карта, която не е със споделена памет и не е Интел Екстрийм Графикс. Мобилити радеон или Geforce4Go биха свършили работа. Освен това ти трябва много рам, заради бавния харддиск. Ще те видя как ще отвориш един 100МБ тифф файл с 256 МБ рам и 4200 rpm ХДД, пък макар и с процесор на 2,6 Гхз. Все пак добре е да си купиш такъв с П4М процесор, а не някой целерон. Центрино е извън възможностите ти. Това са обаче устройства с цени нови около 1900-2100 лева БЕЗ ДДС! Бих те упътил към Toshiba, Dell, FSC и HP. Всичко друго е компромис със свобдното ти време(разходка до сервизи и т.н.) Лаптопа ти трябва да е с минимум 15.1 инча дисплей, защото ще ти трябва допълнителна мишка с 4 скрола, за да работиш пълноценно :) Защо си се спрял на портативен компютър? Настолен ще ти пасне на джоба екстра:) Можеш да си намериш втора ръка или refurbished на по-ниски цени разбира се, само трябва да познаваш правилните хора.

A--Viper
18.07.04 г., 19:03
Гониш цена => ти препоръчвам Fujitsu Siemense вносител Стемо.бг. Трябва да си намериш фирма, през която да си изпереш ДДС-то задължително, ако искаш да ти излезне в нормалния диапазон от цени.
Процесор Centrino или A64, ако няма много много да го позлваш в движение P4M, друг избор като чели нямаш. Не съм чел А64 мобилките как се справят, но гледам, че вече има избор в БГ :). Ъпгрейд на рама поне до 1ГБ (2х512) и Радеонче или ГФ4го (мисля, че ФС са предимно с Радеон 9000). Цената отива около 1600-1700 евро, ако успееш да си върнеш ДДС-то :).

Успех ! :)