Виж пълна версия : Мнения и впечатления за Sony Cyber-Shot DSC-W1
Ако някой си е купил този фотоапарат или просто го е тествал нека да напише мнението си тук. ;)
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/sony_w1/w1_front.jpg http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/sony_w1/w1_back.jpg
mralien
12.07.04 г., 00:07
Май този модел, на тази цена(видях го за 715лв. онлайн... ) е по-добра оферта от бат' ви A70 :conf:
Memorystick pro prices are twice CF ... а тука трябва доста за тия 5 мегапикселови картинки
No manual white-balance
Shots indoors with incandescent lighting aren't any better than cameras half its price.
The charger that comes with the camera is slow. It's about 6 hours to recharge and it only holds 2AA at a time.
The 'burst' shot mode does not refocus between shots. So it is only good for things that aren't moving.
иначе фаща око ;)
ако ще го сравняваш с някой канон, трябва да е с Canon PowerShot S500 (А70 е доста по ефтин)
mralien
12.07.04 г., 01:26
Memorystick pro (че на кой му е притрябвал като има memorystick) ;)
А и другите "конса" мога да ги преживея :)
Ок за сравнението...
Originally posted by VLADO
ако ще го сравняваш с някой канон, трябва да е с Canon PowerShot S500 (А70 е доста по ефтин)
Пич в грешка си!
Sony Cyber-Shot DSC-W1 - 689лв
Canon Powershot A70 - 629лв
според мен разликата в цената е доста малка! ;)
pesho00
12.07.04 г., 15:12
1. kiko от къде на тая цена?
2. някой да го има (пипал, пробвал)? защото сме чели ама докато не го пипна не се изказвам;)
Германос.
И аз искам мнение от човек, който го е пипал. ;)
Extreeme
12.07.04 г., 16:30
Аз съм го пипал, но за съжаление, само съм правил няколко снимки и нищо повече. Това в техномаркет, а цената му там е 699 лева, инъче големия екран е направо трепач, няма забавяне и качеството е 6. Също мисля да си взимам такъв, но се колебая между него и HP R707, на който му падна цената и е 629 лева. Предимство на Сонито, е че снима клипче в 640х480 с 30 кадъра, но само с Pro картата, която е доста по-скъпичка от използваните в HP мемори карти. Продължавам да се чудя...кой да бъде....
pesho00
12.07.04 г., 16:56
Extreeme аз си играх с 707 (имам около 200 снимки с него) - супер бърз е и прави ОК снимки мисля че и филмчето е ОК (поне на мен ми хареса), много издържа батерията тези снимки ги направих с едно не пълно зареждане, но има някои недостатъци:
много шумни снимки при слабо осветление (дори и при 100 ИСО) сравнително бавно пише върху картата 4 снимки за >20сек
W1 е нещо като хибрид (външен вид и характеристики) между T1 и V1. Общо взето е доста добър за любителски цели и прави много прилични снимки ;)
Extreeme
12.07.04 г., 17:05
Ами незнам още, но си мисля, че правилният избор ще е Сонито, въпреки малко по-скъпите му мемори карти, ще се почудя още няколко дни, дано през това време се появи някоя промоция :D
Макар, че реално за да може HPто да има изход за ТВ трябва да се вземе и докинг станцията, а с нея става по-скъпо от Сони. Гледам и оптиката на Сони, която използват е Carl Zeiss, което можеби ще е в плюс, ама все пак око да види, ръка да пипне.
pesho00 имаш ли качени някъде снимки да погледна...
pesho00
12.07.04 г., 17:07
Extreeme - не за съжаление
Bloody - ти пробвал ли си го ако да как е в сравнение с V1-то?
аз съм си "играл" и с V1, T1 и W1 ;)
pesho00, снимките му са общо взето на нивото на V1. LCD екрана обаче е много голям плюс, за тези който го ползват, много малко апарати имат толкова голямо LCD. Поокрастили са някои от функциите на V1.
MPEG VX Fine дава по-добри резултати от стандартния при V1, но разликата може да се каже даже че е трудно забележима :p
И това с батериите, с литиево йонна щеше да е по-добре... въпреки че с акумулаторните издържа доста снимки.
Минусите спрямо V1: по-малко оптично увеличение, по-малко възможности за настройка при снимане, по-моето субективно мнение малко по-зле светкавица.
Плюсовете спрямо T1: по-добра оптика, допълнителни настройки, няма нужда от докинг станция за прехвърляне на снимките, не ползва DUO картите (плюс защото те са по-трудни за намиране и по-скъпи).
Общо взето W1 е по средата между двата апарата.
П.п. Ако си се замислил да го купуваш, модела с черен корпус е по-як на външен вид :)
хех, тия с каноните пак са се оляли ... е затва аз апарат от БГ не си взимам
а за дисплея на сонито, тва че е голям да не ва заблуди ... щот броя на пикселите му пак си е 123K колкото е и моя дет е 1,8" ... в смисал, че тва дет виждаш на него не е повече ... само дет хаби излишен ток ако питаш мен, ама секи си с препочитанията
mralien
13.07.04 г., 01:55
как ще виждаш 1028x768 по-добре на 14' или на 19' монитор :p ;)
Мен не ми е чак толкова за тая екстра, важното е хубави снимки да прави...
pesho00
14.07.04 г., 18:20
От къде мога да го взема най-евтино? Някакви съвети?
mralien
14.07.04 г., 19:00
Както се каза Техномаркет 699,
Германос 689
Някой ако се разходи и сподели каква е парата в Технополис няма да направи лошо ;)
pesho00
14.07.04 г., 21:24
взех го от техномаркет за 685 (с вълшебна карта;) и сега го разучавам после ще пиша повече ама за сега съм със смесени чуства (което е нормално тъи като го сравнявам постоянно с предишният апарат канон про1;) а такова сравненеие не БИВА да се прави, за сега много бърз и има прекрасни снимки, има и не толкова
mralien
14.07.04 г., 21:28
ооооо веднага да постнеш снимки, и да спретнеш едно бързо ревю ;)
мдаааа чакаме снимки и коментари! :p
pesho00
14.07.04 г., 23:33
Търпение му е маиката;)
за сега си чакам по-голямата карта (тая 32МБ за нищо не става и не е про - т.е. филмите не стават готини) като доиде като му свикна малко за сега ПАК много бърз ФАНТАСТИЧНИ нощни снимки при това от пръв опит а има много трикове докато стане по-добре - ДОВОЛЕН съм.
Снимки тук маи не могат да се качват ама ще измисля нещо
LCD-то наистина голямо НО да имаше малко повече пиксели че сега е като 21" монитор на 800x600;)
А к'во означават "смесените чувства" сравнено с предишния ти Канон... к'во му "липсва" на Сони-то?
pesho00
15.07.04 г., 12:12
mitku не можеш (повярваи ми) да сравняваш големия обектив с голяма светлосила и 7 кратен зум и голямата 8 мегапиксела матрица с този апарат от друг клас които прави супер снимки но докато не ги сравниш една до друга с тези на големия батко
Ахааа - ясно... не съм видял с какъв Канон го сравняваш... то просто нЕма сми' от подобно сравнение - Канона е мно'о по-висок клас.
Но пък щом "опира" чак до сравнение, ако ги сложиш един до друг и не се "набива на очи" разлика в класата от пръв поглед - туй говори доста добре за Сонито.
pesho00
15.07.04 г., 20:29
moito skromno mnenie:
Плюсове +
+Малък и лек
+МНОГО Бърз )най-бързият които съм виждал до сега, сравних го с V1 има сериозна разлика
+много добър фокус (почти без пропуски в авто фокуса)
+доста добри снимки почти без шум дори и при слабо осветление
+Страхотни нощни снимки
+батериите (не съм успял да ги пробвам достатъчно дълго) но е много лесно и евтино да си вземеш 2-4... акомулаторчета и винаги да си в час вместо да се притесняваш кога ще издъхне апарата;)
+добро МАКРО
а сега и малко минуси -
-"слабо" обективче на телефото прави добри снимки само при много добро осветление, липсват детаили в кадъра (ама това е в сравнение с много по-висок клас апарати)
-скъпа карта ама май ще намеря по-евтино (не Сони де)
-като задържиш затвора след снимката не остава снимания кадър (тъпо) и за да ги разглеждаш направените снимки трябва да върти мод колелото (много тъпо ама глезя се де)
Мойто скромно Заключение - СУПЕР избор за хора които искат да правт много снимки в ежедневието (лесно се носи и е много бърз) и не са Хипер претенциозни по отношение на качеството на снимките
mralien
18.07.04 г., 15:12
pesho00, би ли качил няколко снимки ако не ти представлява трудност :jump:
pesho00
19.07.04 г., 01:50
За съжаление ми представлява, аз имам акаунт на датабг но ъплоада не работи (поне за мен, поне сега) даи акъл къде и как да ги сложа?
пробваи това дано стане
http://community.webshots.com/album/164603053YKEFPY
mralien
19.07.04 г., 02:26
Originally posted by pesho00
пробваи това дано стане
Става, мерси супер си :D :D :D
Внимавайте с апаратите в Техномаркет. Там се внасят от Аладин а знаем какво внася тоя шарлатанин.
Апарата е добър, лек и компактен. Има някой малки проблеми но пък кой няма. Все пак ако някой ще се взима менте от Техномаркетите (полисите) по-добре за малко повече V1 (само че на него батерията му малко държи).
Като основен недостатък на Sony W1 се изтъкваше контраста. При Canon снимките били по-контрастни. За мен пък снимките от W1 са много по-приятни за окото от A7x, A8x и други в тоя клас.
Качвам 200 снимки правени с W1 (не от мен) но са 130MB и ще отнеме около час.
ТУК (http://info.datacom.bg/asusux/Sony%20W1/)
Авторски права на vBulletin