PDA

Виж пълна версия : Вярвате ли, че ще има резултат от Distributed проектите

mralien
02.07.04 г., 12:28
Интересно ми е какво мислите по въпроса, защото мина доста процесорно време и все още няма някакъв значителен резултат(по специално за UD и SETI) от цялото това смятане...

Fo
02.07.04 г., 13:45
Не, кой знае какво смятаме, а и да стане нещо едва ли ще разберем, като спрат сетито и май ще зарежа... или към УД ще мина, поне може да е полезно... то пък нямаше линукски клиент, епа нема да им дам и цикълче като са такива ламери.

vbTheKing
02.07.04 г., 14:12
Аз гласувах "Не, писна ми от това безплодно смятане", макар че не съм смятал досега.:rolleyes: Не мисля и да се захващам. Това според мен, си е чисто състезание кой ще направи повече юнити и нищо повече.

SongBird
02.07.04 г., 14:52
Аз смятам на SETI защото мисля, че е много важен проект. Някой ден този(или друг подобен) ще докаже, че не сме сами. Само не мога да разбера защо се говори, че ще го спират, таман пуснаха БОИНК...

А, предполагам, резултатите от UD и сега си се използват за научни разработки които макар и "незначителни" с всеки ден допринасят с нещо.

Така или иначе времето на качествените скокове в науката вече е отминало.

Fo
02.07.04 г., 15:37
Еми ще се минава на БОИНК и няма да приемат резултати от стария клиент просто.

Чернокрилия
02.07.04 г., 17:39
Бе на кой му пука, важното е тоя целия ресур да се ползваааа. и то яко .. .
за какво ми е процесор на 2800 мегахерца при положение че с нещо ще правя същите неща каквито правех и преди година с процесор на 500? Тази изчислителна мощ трявба да се оплозотвори за нещо ....щото много мразим работа на празен ход.Пък дори и 1 калпав процент шанс да има да помогнем с нещо да се измисли лекарство или да открие разум в космоса, трябва да си оползотворим това процентче

BeaZTiE
02.07.04 г., 18:28
абе... кой кого..
аз от 5 години сметам сети :)
е ми го инфото (http://setiathome2.ssl.berkeley.edu/fcgi-bin/fcgi?email=dinojeff@yahoo.com&cmd=user_stats_new)
ама нито ми пука дали ще "открия" нещо.. нито пък ще спра да смятам..
просто да не оставяме компютрите без работа - че почват да мислят за глупости..
както казваше един фатмак в казармата - за войниците..
чернокрилото може го знае.. Калинката му викаха (щото казваше аз старшина ли съм или на калинка пу**ата) на обслужваща рота беше фатмак при кап. Динев (тоя капитан не ми е роднина - не ме питайте и вие..)

morf
02.07.04 г., 20:23
Да, резултатите са на един юнит разстояние

Gonna get the aliens...
Gonna kill the baddies and save the entire planet! :super:

Quan
03.07.04 г., 12:08
Да, смятам, че ще има резултати - все някога и все някакви. Напълно възможно е да не са такива, каквито очакваме, ама пак ще са резултати.
Проблемът е, че когато смяташ, не знаеш какво всъщност смяташ, макар че ти казват - обработваш наблюденията на едикойси телескоп или изчисляваш част от незнамкояси молекулна верига или там каквото е. Доста възможна ми се струва злоупотреба с това положение при, даго кажем, комерсиални проекти като UD, отколкото при SETI, но това май е друга тема :)

Smoky
03.07.04 г., 16:39
Не смятам, че скоро ще има резултат от SETI... По тази причина смятам медицински проекти, по-точно Folding@Home, което ми изглежда най-културният проект...

Fo, има и линуксски клиент ;) :D

Fo
03.07.04 г., 18:01
Дай линк да си го сваля тогава. ;) :ghi:

Valeri
03.07.04 г., 21:01
Originally posted by mralien
Интересно ми е какво мислите по въпроса, защото мина доста процесорно време и все още няма някакъв значителен резултат(по специално за UD и SETI) от цялото това смятане...

За SETI резултат аз лично не очаквам да има, но за UD резултати има до сега и са описани на страницата на проекта.

StillOpossum
06.07.04 г., 10:55
SETI има доста голям обществен контрол и измамите при него стават доста трудно, но това не пречи да скрият евентуално някой по-така резултат. Просто се знае, че не смятаме ядрени симулаций:D . Относно резултатите преди време май се спомена за откриването на някаква планета което по принцип е доста трудно нещо. До колкото знам и молекулата на антракса бяха разкодирали за най-подходяща ваксина (това вече не при SETI ;) ).

Zeppelin
15.07.04 г., 11:51
Аз съм адски нов клиент на SETI@home програмата и може би това е причината да гласувам "Да, резултатите са на един юнит разстояние". Все пак вярвам че някъде там има нещо и че е въпрос на време някой да го открие. Далеч съм от мисълта, разбира се, че ако го открия аз изобщо ще разбера за това, но защо да не помагам за някаква такава кауза още повече че PC-то често стои ден и нощ дърпайки нещо от нета-т.е. доста свободно.

Чернокрилия
15.07.04 г., 17:45
Аз пък се надявам като измислят някое лекарство да го кръстят на мое име за приноси ми в ресърча...

Как звучи само - "Чернокрилинин"

Thoth
04.08.04 г., 20:29
Смятам само з UD понеже със сигурност има резултат...дори и да не се намери лекарство за рака, поне със сигурност всичкото това смятане ще е полезно за някой по-скромен проект примерно за друго лекарство или нещо поднобно.Също така резултати както каза Valeri вече има.
Чернокрилия
Бе на кой му пука, важното е тоя целия ресур да се ползваааа. и то яко .. .
Напълно съм съгласен-защо да не заделя малко процесорно време за нещо полезно...така и така не ми пречи, а и е по-гот като процесорчето е натоварено на макс :devil: .
А който не вижда така нещата може да погледне и от забавната страна и да го приеме като състезание "Кой ще събере повече юнити" важното е да се смята там нещо :beer: .

vbTheKing
05.08.04 г., 14:50
Originally posted by MrDeaD
А който не вижда така нещата може да погледне и от забавната страна и да го приеме като състезание "Кой ще събере повече юнити" важното е да се смята там нещо :beer: .
Е те повечето хора точно така го приемат и включват все повече и по-мощни машини, само и само да са на първо място - ти кво си мислиш... :)

Antaris
11.08.04 г., 21:04
Имаше преди време разни подобни идеи, но даваха по някой $$$ за цялата работа. При сегашните условия на далечни непреки и странични евентуални ползи при постигане на някакъв резултат, едва ли не обаче :D не бих си тормозил машината за тоя дето клати гората (даже не се знае дали е за него)...
Виж ако пак се появи някой спонсориран проект със $$$ за сметачите бих се заел защото парите ми трябват поради необходимостта заради която са ми нуждни ;)

Thoth
16.08.04 г., 23:37
Originally posted by Antaris
При сегашните условия на далечни непреки и странични евентуални ползи при постигане на някакъв резултат, едва ли не обаче :D не бих си тормозил машината за тоя дето клати гората (даже не се знае дали е за него)...

Ъмф...би ли ми обяснил какво точно тормози машината ти, щот' аз немога да усетя кога United Devices-a e пуснат и кога е спрян, освен по температурата на професора ;)

Чернокрилия
17.08.04 г., 10:00
Originally posted by Antaris
Имаше преди време разни подобни идеи, но даваха по някой $$$ за цялата работа. При сегашните условия на далечни непреки и странични евентуални ползи при постигане на някакъв резултат, едва ли не обаче :D не бих си тормозил машината за тоя дето клати гората (даже не се знае дали е за него)...
Виж ако пак се появи някой спонсориран проект със $$$ за сметачите бих се заел защото парите ми трябват поради необходимостта заради която са ми нуждни ;)

УУУУ гнусен материалист и печелбар :p

Adrian
21.08.04 г., 03:50
Смятам за UD най-смислено ми звучи. Може би си струва и другата медицинска програма. Забравих вече как се казваше. Сетито ми изглежда прекалено далечно и отвлечено. Не съм като Мълдър от досиетата Х :D
Надявам се да има резултат.Не мога да кажа на колко унита е но рано или късно такъв ще има. Както каза Валерии това, което е постигнато е написано на саита.
Поздрави на Team Лидера на hardwarebg :bow: и на всички които споделят машините си :beer:

alexz
22.08.04 г., 08:29
ами аз току що се похвалих със 7000ният си юнит :) смятам да пия по една бира като ги намерим, а тез дето не търсят НЯМААА... да пият с тях де... :):beer: :beer: :idea: