Виж пълна версия : Микроконтролерен МР3 плеър-как?
ZuMbAiU
30.06.04 г., 14:10
Взех че се вдъхнових от идеята на Penalty и по-тояно от предложените микроконтролерни МР3 плеърчета.И аз реших да си направя едно такова сам заради удоволствието.Имам познания по "финна електроника",но никъде не мога да намеря цялостна схема на възможно най-простото такова устройство та се обърнах за помощ към тези които са по-навътре в нещата.Ще използвам хард за Лаптроп-2.5 инча.
Rear Admiral Floyd
30.06.04 г., 17:07
Ето един архив с Favorites-тите ми по въпроса:
_65536_kb_sec_
03.07.04 г., 00:07
ето един линк и от мене
мн добър mp3 player се е получил
аз лично ще си го ползвам за дипломна работа
http://www.myplace.nu/mp3/
ZuMbAiU
03.07.04 г., 00:11
Ако можеш да намериш сега и подробните схеми на устройството,защото и аз от този сайт започнах но там има само "груби скици"?
_65536_kb_sec_
03.07.04 г., 00:48
всъщност не
на сайт-а има и скици
има и схема
аз имам схемата на yaamp7 с USB и Flash карта
ако искаш мога да ти ги пратя
чертал съм ги на OrCAD
направил съм и някакви платки
ама за платките трябва да си купя всички елементи за да им нарисувам footprint-овете
ZuMbAiU
03.07.04 г., 12:26
Качи я в един зип и го закачи към темата ако можеш?
_65536_kb_sec_
21.07.04 г., 12:01
еми значи отдавна не се бях ввясвал в сайта и затова още не съм качил схема за което сори
довечера ще я кача понеже сега съм в офиса и тука нямам схемата
исках да ви попитам за тази моита схема от къде може да се намери декодера за mp3 и контролера в БГ?????
защото питах в няколко магазина и казаха че нямат такова нещо
ако намерите тези чпове свиркайте веднага защото ще ми трябват плсссссссс
Dark Skywalker
21.07.04 г., 12:43
Чисто терминологично искам да ви обърна внимание, че в mp3 плейъра се използва DSP (Digital Signal Processor) -- а не микроконтролер -- за декодиране на музиката и цифрово-аналогово преобразуване.
_65536_kb_sec_
21.07.04 г., 13:46
това хубаво
но микроконтролера е за да подава данните към този декодер от флаш картата а не за да декодира
Ами то теоретично може и микроконтролер, всъщност DSP-то си е точно такова нещо, само че микроконтролер с повечко инструкции за работа с мултимедийни приложения, FPU инстр. и няколко ADC/DAC ...:) но и съвсем теоретично не е най-лесното нещо, из интернет има доста китове за MP3 плеяри но всички си имат дста недостатъци.
ZuMbAiU
25.07.04 г., 22:08
_65536_kb_sec_ какво стана с тая схема.На мене ще ми мине и мерака и живота да го правя тва нещо.
_65536_kb_sec_
03.08.04 г., 00:37
сори но имах голям проблем с харда и съм го форматирал целия без да запазя някаква информация
ще се опитам да се поразровя за да видя дали имам бекъп но не ти гарантирам нищо
[МиГ29]Fulcrum
04.08.04 г., 18:14
изтрито
Авторски права на vBulletin