Виж пълна версия : A/V - S/V? & универсални RCA?
rozovata pantera
28.06.02 г., 13:57
На видеокартата ми трябва да има ТВ-аут, имам освен VGA конектора още два:
1. S/V - (прилича на PS/2) това сигурно е S-Video out
2. A/V - това ме интересува какво е като съкращение, може би е "чинч"? Това А обаче ми навява асоциации с аудио, но е ясно на видеокарта няма откъде аудио да има.
Въпроса е какво е второто, защото нямам никакви книжки към картата, а на сайта на производителя въобще няма информация по въпроса.
Другия въпрос е "чинч" към "чинч" кабелите еднакви ли са за видео и аудио? Знам че има специално за видео, с различни подобрения на кабела против загуба на качество, но стандартно еднакви ли са? Т.е. мога ли да ползвам RCA <-> RCA (male), който става за аудиосигнал - за видеосигнал? Кабела е общо само с два накрайника, не от тези, които имат ляв/десен (или 3 общо).
Vatman®
28.06.02 г., 16:13
Не са еднакви кабелите за аудиото и composite video, не си прави експерименти. Не знам защо, но много хора подценяват значението на качествените кабели. Ако имеш S-video ползвай него, не ти трябва друг. А ако разстоянието между компа и ТВ-то е голямо, тогава предполагам, че е по-добре да се ползва композитен кабел, но това са само предположения, които не се базират на опит в това отношение...
The Penalty
28.06.02 г., 16:38
Аз лично питах тук преди време за видео кабел 15м (TV-OUT->TV /композитен/).
Значи нещата станаха с един много дебел (силиконов) жълт кабел, който купих от магазина на ПОП БОГОМИЛ. Там една мноо учтива мадама ми го препоръча за големи разстояния (за по-къс ще е още по-добре).
Аудиото (ляв и десен канал) си върви отделно на друг кабел (пак дебел и силиконов).
С по-горното искам да кажа, че няма проблем кабала да е толкова дълъг стига да е качествен, образа ми е такъв какъвто беше и с 1.5м дължина.
БТВ: всичко ми излезе около 40 лева
Ако имаш TV със S-Video вход - Ватмана ти е казал!
rozovata pantera
29.06.02 г., 01:37
Да, мерси, значи не са еднакви. Нямам S-Video вход, а и честно казано не съм виждал такъв досега, сега актуално е да разбера A/V за composite video ли е.
The Penalty
29.06.02 г., 12:06
Ами ако в него можеш да вкараш чинч значи е композитния ;D ;D ;D
Предполагам, че това A/V идва от analog video ама говоря на изуст (може и друго да е) ??????
Baby Thomas
29.06.02 г., 17:49
A/V идва от Audio/Video, тъй като този тип кабели най-често се използва за пренос на дани между ТВ & видео. Това е то. Известни още и като RCA, както и недъгавото chinch...
rozovata pantera
30.06.02 г., 00:42
Baby Thomas (29-06-2002 16:49):
A/V идва от Audio/Video, тъй като този тип кабели най-често се използва за пренос на дани между ТВ & видео. Това е то. Известни още и като RCA, както и недъгавото chinch...
:-), ясно. Както го казваш обаче звучи, че опровергаваш горните твърдения, че кабелите за аудио и видео са различни, но може би си внушавам. С последното изречение не искам да провокирам нови мнения, всякакво друго инфо ще е само дълбаене по темата.
Благодаря на всички за споделения опит. Моите хипотези се потвърдиха в общи линии и добих една идея повече информация, която преди това безуспешно се опитвах да изровя от нета.
Авторски права на vBulletin