PDA

Виж пълна версия : Вкарване на IMG в HTML :D

Pa3KaTaH
25.06.04 г., 18:39
първо пуснах темата в флашБГ, ще копирам от там направо :)

налага ми се да направя едно доста просто нещо, за което вече намерих решение, но не ми допада чак толкова

ситуацията е следната
имам право на 1 файл за един проект,
в този файл трябва да има картинка, но нямам право да ползвам външен файл за зареждането и

до тук горе долу добре, ще кажете `с един пхп и едно кодиране и дисплейване блаблабла..` - само дето нямам право на пхп-та, асп-та и т.н.
файла е статичен, и отгоре на всичко се гледа само офлайн

тук първо да отбележа - картинките са до 2 на брой, около 15 на 15 пиксела са, нямат много много цветове по тях

та решението, което намерих на 2рата минута от research-а ми, ме депресира, направо ми текнаха сълзите от душевен оргазъм за това, което видях... а то е следното:
take a look at http://usa-war.hit.bg/shok.htm *
* държа да отбележа, че големината на файла е около 450кб, но това не е проблем, тъй като се гледа офлайн, най вероятно от ЦД, а тази картинка е доста голяма, след оптимизирането с CSS и т.н. стана около 12кб картинката, която ще се ползва, не която съм показал

та, как ви се струва ?
аз се шашнах зверската като видях резултата, горко му на процесора дето ги смята тези неща кое къде да е, ноо това не е моя работа

до тук добре,
но, както винаги има едно `но`
искам тази картинка да ми е фон за някоя таблица, и от този метод на дисплейване честно казано не виждам как може да се направи това,
за това направих още малко research и стигнах до извода за base64,
но до никъде повече...

някакви идей ? ;)

StillOpossum
26.06.04 г., 23:21
Това нещо е направо жестоко. Много съм любопитен с каква програма е правено. Аз за нищо друго не се сещам освен да продължиш с издевателствата над бедните процесорчета и да добавиш отгоре таблицата чрез DHTML, JavaScript или CSS. Похвалини се с краиния резултат и ние да го видим.

Pa3KaTaH
27.06.04 г., 00:00
абе и аз си мислих да направя такова `напасване`,
но не искам да го ползвам по ред причине, една от която е, че не се знае винаги къде ще е таблицата и така.. :)

с един perl скрипт е правено :)

NoDude!
27.06.04 г., 11:02
Abe `owek... Abe wzemi se uspokoj be :) Werno e mnogo gotino towa, ama si e bezumie da go izpolzwa[. Stegni se i se skaraj na [efa, `e ti pra]a proekti s nenormalni iziskwaniq :)

Fo
27.06.04 г., 11:38
Ти.... ти си извратен бе, и тоя дето го иска тва. :bow:

Pa3KaTaH
27.06.04 г., 12:19
хубу извратен съм, признавам си :lol:

е не то това ми върши перфектна работа,
както съм писал,
15х15 пиксела са ми нужни, това са само 225 таблици бе хора :D

та така, явно няма друг начин и се примирявам с този, `иначе толкова неприемлив начин...` :D :D :D