Виж пълна версия : Nokia 6230 vs Siamens CX65 - избор???
mitaka-bs
25.06.04 г., 13:45
Nokia 6230 vs Siamens CX65 - кой от двата?/не искам М65 - само дето е противоводен/
Единия ми идва към 610лв а другия към 460лв / ще си прибера ДДС-то/ . Интересува ме дали си заслужава да дам още 170лв за Нокия-та. Двоумя се само заради ММС- картата дето може да се добавя - 4удя се дали има смисъл , дайте съвет.4е и Нокиата е с по-малък дисплей на вси4кото отгоре...
MooN_WiND
25.06.04 г., 17:06
По принцип скъпите Нокии са хубави телефони, за разлика от евтините модели на същата марка:mad: . Ако ще слушаш компресирана музика от телефона си можеш да си вземеш тази Нокия, пък и щом имаш пари вземай по-скъпото ;) (знаеш, че на Нокия са им "малко" завишени цените , нали?) . Иначе се съмнявам като качества двата телефона да са много различни. Ама ти още ли ще се чудиш? Отивай в някой магазин, където ги има и двата модела(не може да няма вече такъв!) , разгледай ги обстойно(без да разпитваш продавача щото ест. ще те подведе към Нокия дори и да не е по-хубава;)) и купувай!
mitaka-bs
28.06.04 г., 08:49
...други мнения - 4е днес ще поръ4вам???
Originally posted by mitaka-bs
...други мнения - 4е днес ще поръ4вам??? Siemens!
Ilian359
28.06.04 г., 10:34
Категорично Nokia! Все още никой не знае нищо за този Siemens, освен външния вид. Сигурно пак ще излезе голямо дърво.
6230 има проблем със софта. Ако после ти се занимава да го подмянаш взимай него. Иначе е много добър телефон. Това с картата наистина е много готино. Има и някои други благинки.
При това не някакви измислици като 6600.
За съжаление нищо не мога да ти кажа за Сиеменса.
Но между Нокиа и Сиеменс аз бих избрал Нокиа
Ilian359
28.06.04 г., 13:51
Originally posted by Adrian
6230 има проблем със софта.
За Сименса не се знае, но като се имат предвид традициите им през последните година-две, със сигурност и той ще има такива проблеми.
Какви проблеми си забелязал при 6230.
Pa3KaTaH
28.06.04 г., 14:19
и на мен ми е Х за проблемите на 6230,
верно е че няма много хора около мен с него,
но не съм чул оплаквания
а за Сименса, красив е, но само толкова мисля можем да кажем :)
инак наличието на разширение на паметта си е хипер голям плюс ако ще ползваш телефона за записи, снимки, книги, игри, и т.н. :)
MooN_WiND
28.06.04 г., 15:12
Айде нали имаш пари ЗЕМАЙ Нокията! После некой ше си купи Сименсче и ше разберем кой е по-хубав ;) . Но определено Симен в момента не става за купуване - цената е убийствена с тенденция за скородтен спад(демек, ако си го купиш сега след месец много ща е яд, че си дал 200 лева(примерно) повече:p :p )
Мисля, че просто тая Нокия и тоя Сименс са телефони от различен клас!
Бях за около седмица със 6230 и забелязах, че има проблеми. Примерно не можеш да слагаш различна мелодия на хората, като искаш да го вкараш в някоя група просто те изхвърля от менюто. Друг проблем е, че понякога не разпознава правилно свободно място на картата. Реално има место на телефона, а не можеш да запишеш нещо. Доста трудно се прави връзка с компютър. Аз лично не успях да го подкаратам с оригиналния софт. Пробвах през Блутуут но така и не стана. Обаче може да се свърже с друг телефон, при това СЕ.
Проблемите не са кой знае какво, но все пак ги има.
Аха сега се сетих за още един недостатък той е вече механичен :D Панела много бързо се разбива. За около 10тина дена се поразхлаби и леко мандахреца.
Ilian359
28.06.04 г., 15:34
Те панелите на всяка Nokia скърцат.
Иначе моите лични впечатления са противоположни на твоите: нямам нито един от изброените проблеми, но пък не успях през блутутето да го свържа с моя SE T610 и да прехвърля нещо.
Егати парадокса
Аз при мен точно с 610 се свързва. Даже си го помни.
Не знам телефоните имат ли някакви ревизии. Защото този беше взиман още преди да ги има Мтел, Германос и др. Има една неизвестна фирмичка дето има телефоните доста преди другите, но на завишена цена естествено. Нещо като бети :D Така, че ми се струват съвсем различни телефоните.
И като гледам май вече идват с донякъде оправени бъгове.
Да знаеш с какъв софт е този 6230?
Ilian359
28.06.04 г., 16:29
Не. Но и двата са МТел-ски със сигурност.
Как става номера да се продават там преди в Мтел тогава? :)
Ако искаш на лично съобщение ще ти изпратя името на фирмата.
Ilian359
29.06.04 г., 19:32
Няма нужда! Те много фирми го правят и на това разчитат - да се облажат от първоначалното търсене. Което пък подраняване е 100%-ова сигурност, че телефоните не са тествани и са предварително поръчани от чужд оператор. Нашите оператори закъсняват, защото си имат сериозни процедури за тестване на телефона преди пускането му в продажба.
Някой друг може ли да сподели впечатления за този Siemens, защото изглежда доста добре...пък и цената му е екстра- 330лв на промоция от глобул с 1г. договор.
vlado_vrg
21.07.04 г., 12:19
Siemensa-a е 399лв. крайна цена,поне при нас.За тези пари не виждам конкуренция.С карта към Globul е 329лв.Ако не ти трябва карта,намери си човек на който му трябва и си го взимай на 329лв.
Само не разбрах защо изхвърляш от класацията М65 ?!? :rolleyes:
Според мен той ще излезе мнгого дабър телефон.
Въобще аз лично очаквам много от 65-тата серия на Siemens. Особено след като се изложиха със 60-ката :D
П.С. Освен това мразим NOKIA :ind:
MooN_WiND
22.07.04 г., 08:35
Кой е изключил М65 от класацията?! Просто е "малко" по-скъпичък , хехе :rotate:
мммм я ако има някои дето си го е взел сименса да сподели впечатления плс. пък и снимки от камерата ако може да сложи цена няма да има :)
M65 е в друг ценови диапазон, където няма шанс ;) А иначе за около 350лв СХ65 ми изглежда много апепитен, аз също обмислям този тел като вариант
Pa3KaTaH
24.07.04 г., 14:11
аз определено към м65 се насочих, само още малко да му падне цената :)
просто супер луд дизайн има, функциите е като всички други от high end, но дизайна.. wow ;)
claudius
25.07.04 г., 00:27
Вече съм горд собственик на Сименса. Телефона е чудесен, но има някои особенности при покупката от промоцията на Глобул. Телефона се заключва към оператора на първата поставена в него СИМ-карта. Така че за да го ползвам към Мтел, сложих първо моята си карта на Мтел, и сега като сложа Глобулска - не работи с нея.
Сега за телефона. Бутоните малко скърцат, но иначе са много удобни. Единствено централното натискане на джойстика трябва да се прави силно, защото трудно зацепва. Свиква се.
Не се свиква с това че има българско меню, но няма възможност за въвеждане на букви на кирилица. Например за писане на е-майл или СМС. Инсталирах последната версия на фирмуера от Сименс, 080500 с ленгуйдж-пакета за нас - 05 и пак няма кирилицата. А при руската версия - 0803000 - има. Много ме е яд, но руска версия не слагам.
Камерата снима със забавяне от около секунда и поради високата компресия - за да излезнат снимките около 50 кв за МMS- нямат рязко очертани граници между обектите. Иначе цветово са доста добри. И всичко в него работи без проблеми - особенно след като сложих последната версия на фирмуера. Отне ми около 15 минути с кабел.
Ако имате въпроси - питайте.
мммм малко тъп въпрос, ама смяташ да плащаш една година месечна такса към глобул и да ползваш телефона към мтел?:) нещо не виждам смисъла от промоцията, ама аз не съм и много нясно с мобилните глупости като цяло де :) иначе ако можеш да постнеш една две снимки... за дисплея кво ще кажеш, от тва дето чета като коментари го определят като доста добър
иначе - честито :))
Ето едно чудесно ревю от братушките- Тук (http://www.mobile-review.com/review/siemens-m65.shtml)
@claudius - Какъв модел кабел ползваш и каква му е цената? Четох, че с infrared не може да се сменя firmware-а :(
@michev- Далаверата е да намериш някоя риба и да го накараш той да подпише договора и да вземе картата. Все пак имаш 20мин free всеки месец в продължение на 1г.
@Ilian359- Както виждаш вече има хора, които "знаят нещо за този телефон" и защо бързаш да даваш класификации, че телефона ще излезе дърво при положение, че ти самият нямаш абсолютно никакви впечатления?!? "Мерси" от подобни мнения...:rolleyes:
Originally posted by Pa3KaTaH
аз определено към м65 се насочих, само още малко да му падне цената :)
просто супер луд дизайн има, функциите е като всички други от high end, но дизайна.. wow ;)
Хехе, чак пък high-end...:cool:
claudius
26.07.04 г., 12:54
За смяната на фирмуера използвах кабела, дето върви в комплекта на Siemens S55. Той е към COM-порт - оригинален. Глобул не дават в комплекта кабела или належащото CD.:(
По въпроса за картата, не ми е излишна. Има 20 минути безплатни, котио ги дарявам на бабата. Иначе и без това имам 3 карти, които плащам към М-тел. Като ми дотежат - ще мина към Глобул.
Дисплеят е страхотен, ама гълта малко повече ток от очакваното. Батерията засега еднва издържа 2 дена. Но това са първите няколко цикъл на зареждане. Вероятно после ще добави още един ден. Тогава вече ще е добре.
Има една особенност при преинсталирането на фирмуера.
След като сложих новата версия 080500 влизащата в него програма за редактиране на снимките Photo Editor не се зарежда. Тя отделно трябваше да я обновя, през кабела и File Explorer за Siemens, защото при директната връзка към сайта на Siemens през WAP, ми поставя отново старата версия на програмата 1.02 и трябваше да намеря новата - Photo Editor 1.04.
Сега всичко работи без грешка, само дето трябва при затваряне на приложения или команди да се чака завършването на изпълнението им. Иначе ако през това време натискаш неколкократно произволни бутони - телефона забива и се изкллючва.
При снимане с камерата има един доста силен и досаден звук на щракане, който от менюто не може дасе изключва. ИМа обаче трик, през програма да се изключи или да се замени с друг сигнал. Ако някой има интерес, мога да му посоча как става.
Дисплеят е прекрасен за Bookreader, за което и го ползвам през свободното време.
Прилагам снимка, направена с камерата.
[Mod. Edit] (Ilian359) - Изтрити обидни характеристики към... мобилен оператор.
gkirilov
26.07.04 г., 16:57
Originally posted by claudius
При снимане с камерата има един доста силен и досаден звук на щракане, който от менюто не може дасе изключва. ИМа обаче трик, през програма да се изключи или да се замени с друг сигнал. Ако някой има интерес, мога да му посоча как става.
dawaj .. `e towa se okazwa golqm problem. Mnogo e [umno
ммм днес нов фирмуеър пуснали май
vlado_vrg
26.07.04 г., 20:50
Глобул не дават в комплекта кабела или належащото CD.:(
Globul не са ги получили,че да ги дават....
За смяната на фирмуера използвах кабела, дето върви в комплекта на Siemens S55. Той е към COM-порт - оригинален.
характеристики към... мобилен оператор.[/color] [/B]
Tozi kabel move li da se kupi otdelno ili ima samo NEoriginalni? Stawa li za smqna na fyrmueyr i ka`wane na priloveniq? Mersi!
P.S. Utre idwa i moq Simens i ]e kava wpe`atleniqta si...
MooN_WiND
28.07.04 г., 16:12
1.) Може ! 2.) Става ! 3.) Давай сега впечатленията!
claudius
28.07.04 г., 23:15
MooN_WiND в грешка си.
1) Намира се
2) Неоригиналният не се детектва и свързва. Нуждае се от преправяне.
3) Само +ове.
JAVA работи.
Връзка с Нета през IR и PALM - работи.
Модем - работи.
MMS - работи.
ICQ през JAVA и GPRS - работи.
Ако имате въпроси - питайте.
MooN_WiND
28.07.04 г., 23:51
Стига ве. Къде ми е грешката ?!?! Може ли - може , става ли - става... става дума само за оригиналния само! А, че неоригиналният трябва да се преправя е друга работа(и какво трябва да му се прави?)!
Ne znam do kakwa stepen tendenciqta na Simens da orqzwat seriite S se e zapazila i w tozi model, no az li`no bih proweril kakwo mogat i dwata telefona i koi po-dobre otgowarq na moite nuvdi i togawa bih prawili izbora si.
Uspeh w pokupkata
Originally posted by MooN_WiND
1.) Може ! 2.) Става ! 3.) Давай сега впечатленията!
Впечатленията са почти отлични! :) Успях да го загася "само" 3 пъти! (т.е заби :D) Отличен дисплей! Направо се влюбих в него. Версията на firmware-а ми е стара- F04, при положение, че сега има F08 :( Както и да е...ще се update-не...само да намеря кабел. Камерата прави много добри снимки (като за телефон, IMHO ) Дори и на дисплея на телефона изглеждат мн. добре, заради размера и качеството му. Взех го за 329лв. на промоция от Germanos. Днес един приятел си взе същия...и не останаха вече... :( Само докато е бил в магазина 2-ма човека са питали за тази промоция, но уви...няма вече телефони...поне така разправят тук. Оригиналните мелодии, които са на телефона качени не са нищо особено...записва и клипчета с продължителност само 11сек. Качеството не е перфектно, но сравнително сносно...но мисля, че четох че в следващите версии на firmware-a ще оправят този недостатък. Ако те интересува още нещо питай! :)
аз съм с C65 (не можах да намеря някоя риба да земе картата и се наложи от мтелците да го вземам)все пак съм доволен, и като чета виждам,че функциите не са много различни от тези на CX65..
интересува ме как се маха звука от камерата ..
ии как се оправя Photo Editor-а (имах проблеми с телефона и го занесах в мтел и ми казаха че е софтуерен проблем и ми сложиха firmware08 ,.. и при мен не се зарежда)
п.с.как се оправя неоригиналният кабел..
claudius
19.08.04 г., 23:57
Не знам дали фотоедитора е същият като на СХ65, но при смяната на фирмуера трябваше да сменя и фотоедитора от версия 1.2 на 1.4 която не се качва автоматично от WAP а трябваше да си намеря отделно и да я кача с кабел.
Давам ти файла, който е за СХ65, като не знам дали ще тръгне на С65 имайки предвид разликата в резолюциите на дисплеите. Ако ще го реплейсваш - правиш го на твоя отговорност, Аз поемам отговорността за СХ65, какъвто е моя телефон и знам че ми работи.
В друга тема в тоя и други форуми съм написал как се маха звука на камерата.
Не мога да сложа файла тук. 92кв е.
Авторски права на vBulletin