Виж пълна версия : Как да си ФЛАШНА Siemens C55 ???
PCBrocker
25.06.04 г., 09:51
Здравейте GSM маниаци,
взех си кабел, качих си софтуер и си смених много логота и мелодии на моя С55. Обаче фирмуера ми е бъгав - версия 14 и искам да си го сменя. От официялния саит на Сименс си изтеглих c55_app_c55_180707_1800.exe , но не ще да ми разпознае телефона и нищо не прави. Ще съм ви благодарен ако ми кажете от къде мога да си източа последния ОФИЦИАЛЕН фърмуер и да си го кача. Ако ми кажете и как да си направя бекъп на стария ще бъда и още повече благодарен. :) :) :p
Драсти!
Малко си объркал файла, освен ако не си целял точно това де. Новият fw който има български е c55_app_c55_180404_1800.exe (http://www.siemens-mobile.com/repository/170/17040/c55_app_c55_180404_1800.exe), а този който си свалил е за езици: English, German, French, Thai, Malay, Indonesian, Vietnamese.
Това обаче няма връзка със самия ъпдейт. По отношение на ъпдейта, на сайта пише:
How to update
1. Download
Click the download button and follow the instructions to store the file on your PC.This download is free of charge!
2. Connect
Connect your mobile with the PC, using a Siemens data cable compatible to your mobile.Be sure to use COM1 or COM2. If using the USB Data cable, be sure to map the port to COM1 or COM2.Switch on your mobile.
3. Install
Double-click the downloaded file and follow the instructions. Try again, if your phone was not detected. Then use the manual selection of the COM port. If you are asked to press the ON-OFF-button of your phone press for two seconds.Don't worry about addresses and other data you stored on your C55 - they will be kept.Please note: Do not interrupt the boot process! (Battery has to be charged full.)Your selection
Как да обновим
1. Сваляне
Натиснете download бутона и следвайте инструкциите за съхраняване на файла на Вашия компютър. Това сваляне е безплатно!
2. Свързване
Свържете Вашия мобилен телефон с компютъра, използвайки Сименс кабел за данни съвместим с Вашия мобилен телефон. Използвайте само COM1 или COM2. Ако използвате USB кабел за данни, проверете дали отговаря на порта на COM1 или COM2. Включете Вашия мобилен телефон.
3. Инсталация
Натиснете два пъти сваления файл и следвайте инструкциите. Опитайте отново, ако Вашия телефон не е разпознат. Тогава използвайте ръчно избиране на COM порта. Ако бъдете попитан да натиснете ON-OFF бутона на Вашия телефон, го натиснете за две секунди. Не се притеснявайте за адресите и другите данни записани във Вашия C55 – те ще бъдат запазени. Моля отбележете: Никога не прекъсвайте стартиралия процес! (Батерията трябва да бъде заредена до край.) Вашия избор
Извинявай, ако нещо съм превел неясно, но никога не съм превеждал в живота си от английски. Ако има нещо неясно - питай!
Кабелът ти трябва да е: "Data Cable DCA-500" или "Data Cable USB DCA-510". Първият е RS, втория USB. Твоят какъв е?
PCBrocker
25.06.04 г., 21:19
Човече мерси за отзивчивостта. Разбери ме , разбирам англииски и това ми изписа версията на флаш ъпдейтващата програма. Пробвах но нищо не стана. Телефонът ми не бе разпознат , иначе със софтуера на Сименс 1.0.0.76 нямам проблеми и си качвам мелодии и картинки. Даже и вече 2 ДЖАБА игри. Затова питах. Темефонът ми е купен от Германия за 1Е и не е кодирън със сигурност. Просто при връзка със компютъра при всеки опит за обмен на данни се самоизключва и затова непрекъснато му движа маркера и правя така че да му свети дисплея за да не се самоизключва. Само така успявам да му качвам и трия неща :( Затова и искам да му и сменя фирмуера. Кабела за връзка със компа си го взех от МОБИЛ СВЯТ за 20лв. За КОМ порт е и е китайски. На него пише че е за SL55, но на другият телефон на мойте М55 няма абсолютно никакви проблеми - пее и живее без да се самоизключва. Даже се учудих че и М55 не беше със заключена динамична памет, а за моят С55 за да записвам по него трябваше да му я отключвам. Та така със моите перипети. Please help me ???
MooN_WiND
25.06.04 г., 22:52
Първо, защо държиш да е офицялна, след като вече си загубил гаранцията(ако я е имало) с отключването на паметта(само С55 е със заключена памет). Ето ТУК (http://nlo.gsmhosting.net/software.php) има разни неща за този телефон, включително и "неофицялен" фърмуеър версия 24(най-добрият според мен). Само дето не е на Български, но ако ти пречи из нета има и на БГ(поне така си мисля де), ако държиш ще ти потърся.
Сега за другия проблем, дето не можеш да флашваш - занеси си телефона на сервиз(най-после :D )! Явно има повреда, която не е в кабела и вероятно не е и във фърмуеъра на телефона... Може да е батерията?! Пробвай да сложиш на С55 тази от М55... А случайно да си пробвал с друг С55 дали пак така се получава(вече ти бях писъл за това... пробвай , не може да нямаш наблизо втори такъв телефон - доста популярен стана в БГ)?
PCBrocker
25.06.04 г., 23:21
Например пробвах програмата VisSie още вчера. При работа пък със нея телефона ми се самоизключва и сам се включва. Ето такова нещо пък направо ме удивяваше. С нея големи смехове падаха. Дали е възможно да не е отключена както трябва динамичната памет. Кажи някоя свестна програма за отключване :)
На сайта, който ми даваш има и софтуер за активация на JAVA. Такива чудеса не съм правел. Иначе телефона ми си работи перфектно вече година и само при връзка със компютър се самоизключва - дъни. Иначе нямам НИКАКВИ ПРЕТЕНЦИИ и будилника си му бачка и всичкол Паметта му е пълна до фулл.
MooN_WiND
26.06.04 г., 00:59
Е добре как тогава си отключил динамичната памет?!(под активиране на джава и отключване на памет се има предвид едно и също нещо!)Това, че до сега си е работел без проблеми не му пречи да си има дефект при връзката с компютър! Не го пробвай с друг софтуеър , а пробвай друг телефон(С55)! Размени ли батериите ?
Явно нещо токът го дразни... Може да вземеш да го почистиш и от прах... Най-лесно и бързо ще стане, ако го ЗАНЕСЕШ на СЕРВИЗ!
PCBrocker
28.06.04 г., 23:38
Предполагам че открих проблема. Той е в самият софтуер, не от телефона. След като сложих софтуер не за М55 на телефон М55 и той започна да се самоизключва. После като му сложих версия 1.0.076 пак започна да бачка безотказно. Иначе С55 то флашнах с официалната му последна версия 18 на фирмуера. Бачка си както преди. Пак се самоизключва де. Така че ще съм Ви благодарен ако ми кажете коя програма е точно за него като версия, която бачка най-добре. Със Siemens Data Suite v.1.0.0.76 за М55, С55 , SL55 и А60 телефонът ми С55 се самоизключва. Със Siemens Data Exchange v.2.67 e същото, но тука вече и М55 почва да работи нестабилно и да се самоизключва.
MooN_WiND
29.06.04 г., 00:39
По принцип трябва с най-новата версия да работят всички телефони ?!!?!?
ВЕЛИНСКИ
06.07.04 г., 16:58
PCBrocker: има много менте дейта кабели на пазара - много е възможно да се попаднал на такъв. Пробвай с оригинален на Сименс и то купен от оригинален риселър, а не от Спиро на ъгъла, колкото и да ти се кълне че му е директна доставка от Сименс :)
Авторски права на vBulletin