PDA

Виж пълна версия : Siemens C55 и монофонични мелодии?

PCBrocker
22.06.04 г., 23:49
Здравейте,
интересувам се как мога да вкарам старите класически монофонични мелодии в моя Сименс С55. Старото писукащо и дразнещо звучене се чува много по-силно в сравнение с новите полифонични мелодии.
Ще ви бъда благодарен ако ми кажете в какъв формат файлове могат да се качат в С55 така че да се чуват монофонично, а не като едноканално миди което е много кофтейшън.

Ilian359
22.06.04 г., 23:51
Originally posted by PCBrocker
а не като едноканално миди което е много кофтейшън.
Кофтейшън, ама това е положението. Нямаш избор. Най-малкото хардуерът е различен (самата пищялка).

PCBrocker
23.06.04 г., 00:20
Да, хардуерът е различен, но все пак има вградени 3 монофонични звука които се чуват перфектно. Вярно при връзка с компютър до тях нямам достъп но..... Може да има някакъв начин например мелодия за Siemens S45i ili ME45 да се качи на моя С55 и да се чува като на Ме45 например :)

Ilian359
23.06.04 г., 00:23
Вероятно са просто по-високи тонове.

PCBrocker
23.06.04 г., 00:28
Не, например MIDI файловете като ги копирам си ги преобразува телефона ми в неговият си si3 формат. Това си е чист FM синтез. Иначе писукащите остри тонове не са никакъв FM синтез. Те са просто кратни на вградения генератор в телефона. Съвсем пазлични формати до чиито нямам достъп - за последния де :mad: