PDA

Виж пълна версия : Снимка на Линдолс. Кои програми? Как?

Tony_zs
21.06.04 г., 03:32
Сигорно звичи смешно, но не знам как. Рових из форума но не намерих никаква задоволителна информация. Искам най-учтиво да ви помоля да ми разесните как се прави това това нещо и да ми предложите някои програми. Понеже ми писна след всяка смяна на линдолс да стоя пред пц-то 2 дни и да качвам всички програми които съм имал преди това ...... една забравям друга диска не е в мен...... и т.н.. Направо да му чатна една снимчица и ...:D
Благодаря предварително!

OgiDogi
21.06.04 г., 08:52
Norton Ghost би трябвало да ти свърши работата по заснимането на диска. За това, как да стане - RTFM.

CYPER
21.06.04 г., 16:47
Ами Norton Ghost е просто перфектната програма.

Аз как съм направил

1. Направих си C:\ 3,4GB NTFS
2. Инсталирах Windows с абсолютно всички програми и настройки (с Norton Ghost разбира се) - отме ми около 6-7 часа.
3.Направих още един дял - 1ГБ за Image на Windows-а
4. Направих си имдиджа на C:\ и го сложих на тоя 1ГБ дял.

Нортъна вади яка компресия при мене от 2,5ГБ ги свива на 800МБ

Даже и Swap Файла съм ръгнал в имиджа - ама май може и без него.

Ти ако имаш записвачка най добре го запиши на два диска и хем ще ти са винаги под ръка, хем по сигурно.

А ако нещо се преебе Windows-а винаги можеш да Boot-неш от дисковете и да ресторнеш.

Успех. Ако нещо не ти е ясно питай.

Tony_zs
21.06.04 г., 18:27
мм да почвам. за сега всичко ми е ясно но ако изкочи нещо си запазвам правото да питам :D

Bots'_Revenge
21.06.04 г., 18:37
Аз да питам: Аз имам два уиндоуса - 98се на c: и ХП на d: (и още един партишън за склад). c:-то ми съдържа както самия 98, така и инсталирани игри.
Какво точно компресира Ghost-a? Отделни папки или цял дял от харда?
И един още по-елементарен въпрос: Ghost-a отделно може ли да се свали?

XaMaB
21.06.04 г., 19:04
нортън гоуст прави копие на цял дял от харда.
Освен да си го свалиш самостоятелно виж дали го нямаш на диск от някое дъно понеже аз си мисля че имам поне 3-4 такива диска (е не е последната версия но...)

CYPER
22.06.04 г., 01:49
Точно така само на цял дял и може да се намери самостоятелно то май само така върви.

и има велика компресия

Tony_zs
22.06.04 г., 01:52
Originally posted by CYPER

2. Инсталирах Windows с абсолютно всички програми и настройки (с Norton Ghost разбира се) - отме ми около 6-7 часа

[/B]

Тук нещо ми избега. !?!:rolleyes:

CYPER
22.06.04 г., 01:54
Коя ти е избягало какво не разбра?

Tony_zs
22.06.04 г., 01:57
в момента смуча Ghost-а и не съм е пробвал. Значи требе да се инсталира всичко през него така ли?

OgiDogi
22.06.04 г., 02:07
Originally posted by Tony_zs
в момента смуча Ghost-а и не съм е пробвал. Значи требе да се инсталира всичко през него така ли? Пак не си разбрал нещо. Първо си инсталираш операционната система и всички програми, след което си правиш копие на съответния дял от диска с Norton Ghost, което да ти е винаги подръка, ако се скапе нещо или ако смениш диска, примерно.

Tony_zs
22.06.04 г., 02:13
Аха ясно! Еее супер! Ами гогато реша да ресторвам пак със ghost става далаверата така ли? Тоест какъв формат е прави бин, исо?! Или пак нещо не съм в час.

едит: То трябва да си е дръпна първо и да е разгледам а не да ви занимавам с глупави въпроси.

CYPER
22.06.04 г., 03:16
Гоуста си има собствени формати по принцип ползва *gho

За ресторването има 2 начина зависи колко ти е скапан Windows-a

1. От Windows-а от програмата директно(графичния интерфейс)
2. Ако не иска да стартира Windows От boot-ваща дискета, която пак си има графичен интерфейс и е много лесно и с нея. (малко дълго време я зарежда към 2 мин ама бива)

Ама аз както и да ми е Windows-а (той не се е скапвал сериозно все от дискетата го правя че ми е най удобно. Става за около средно 2 мин (при мене е минута и 40 секунди)

И като правиш имиджа задължително в настройките дай да бъде High Compression 4е да ти заеме малко мяасто.
Големината на дяля е без значение тъй като гоуста прави снимка само на информацията на него но все пак той прави снимка на дяла.

Bots'_Revenge
23.06.04 г., 01:17
Аз само не разбрах: когато съм с две опрационни системи на два отделни дяла каква настройка да дам, че да се възстановят и двете?

CYPER
23.06.04 г., 03:21
Прави се снимка и всеки дял поотделно тоест 2 снимки и всяка операционна система си има снимка.

dil
23.06.04 г., 22:35
Имайте предвид че като ресторвате от image, всичко съществуващо на дяла, върху който се пише, се унищожава!

Така че разните My Documents, Mail, Address Book, Favorites, Game-saves, бля-бля... ги дръжте на друг дял, или се сещайте да ги прехвърлите на сигурно място, преди да почнете да възстановявате, че после е много болка!

Tony_zs
24.06.04 г., 00:58
Еееее то много кофти тогава. Ми нали уж прави снимка на целия дял (хдд). Защо така се получава? - То малко се обесмислят нещата.

едит: имаш впредвид, че ги нема нещата записвани след снимката? - а не по принцип.

CYPER
24.06.04 г., 01:11
Не. Като ресторваш се унищожават нещата не като правиш снимката.

XaMaB
24.06.04 г., 15:42
ами изчезват нещата променяни след направата на image-a не.

Anakin
02.07.04 г., 13:35
слагай си програмите и свапа на отделен дял - не на този с Виндовса - така Ц:-то ще ти е малко и ще се събира на 1 ЦД. Освен това Гхост Експлорер (под Виндовс) може да отваря и редактира файловете (.гхо) пражени с гхост.ехе-то.

MoXata
05.07.04 г., 23:25
и аз нещо се запалих и делнах диска да си има отделен дял за снимката ама се чудя гоуста на кой дял трябва да се запише на системния с windowsa или на този за снимката??

Tony_zs
06.07.04 г., 04:21
При мен всичко мина като по вода. :D Благодаря на всички!