PDA

Виж пълна версия : Рекламата на "Загорка"

antropos
20.06.04 г., 14:04
Някои има ли идея кои е правил рекламата на "Загорка", незнам за Вас, но според мен това е най - яката реклама която се върти по родната телевизия.
Чест и почитания (както казва Ники Кънчев :) ) на човека , който я е правил.
BTW мислите ли въобще че е правена от нашенец :p

OgiDogi
20.06.04 г., 14:06
Коя реклама по-точно?

BeaZTiE
20.06.04 г., 15:57
дайте да я видим..
после ще питам - преполагам ще се разбере кой я е правил..

Tony_zs
20.06.04 г., 17:18
Ако става въпрос за тази с флага съм на мнение, че е супер но дали е правил българин незнам.

BeaZTiE
20.06.04 г., 18:12
ами дайте да я видим де..
"тая с флага" не ми говори нищо..
ТВ несъм гледал от 1995 - а и .бг тв нямам възможност да гледам (пък и неискам да гледам телевизия - мразим ги тея де промиват мозъци)
иначе имам доста познати - които правят рекалми за .бг телевизии - така че ако дадете част от рекламата или поне няколко снапшота - може да разпитам...

To6o
20.06.04 г., 18:29
http://www.zagorka-football.com/content.php?page_on=gc_8mln

"8 miliona 1 flag" ...... qzyk za reklamata

Pa3KaTaH
20.06.04 г., 20:59
мтел, глобул, загорка, каменица от части, ползват услугите на небългарски фирми

в момента не мога да цитирам имена, на мтел беше холандска, на загорка мисля беше същата :)

между другото не усетихте ли как ВСИЧКИ по-големи рекламодатели почнаха да пускат по свестни реклами изведнъж ? това е именно защото заебаха амотьорите в България, които в голямата си част са боклуци, работещи за почти без пари, и най важното - не са идейни, за разлика от чуждите им конкуренти ~

antropos
21.06.04 г., 15:00
Originally posted by To6o
http://www.zagorka-football.com/content.php?page_on=gc_8mln

"8 miliona 1 flag" ...... qzyk za reklamata

Да точно за тази става дума! :)
Просто е перфектна. Много ми харесва.

Ра3КаТаН малко силно се изкаваш, щото има доста талантливи българи които работят извън България. Така, че недей да ги слагаш всички под един знаменател!:)

п.с.
Да ми е честит 100-ят пост :p

BeaZTiE
21.06.04 г., 15:55
Originally posted by Pa3KaTaH
това е именно защото заебаха амотьорите в България, които в голямата си част са боклуци, работещи за почти без пари, и най важното - не са идейни, за разлика от чуждите им конкуренти ~
е де.. недейте подценява българските специалисти..
имам едни мои приятели (http://www.creative-center.net/) които по нищо не отстъпват на "западните" студия - също така тези пичове правят модели за игри (да речем за зоо тайън на М$)
също така са правили на глобул, на загорка и на мтел реклами - при това доста качествени... както и почти всички шапки на "по света и у нас", "панорама" етц.

и немога да разбера защо талантливи българи да няма (или пък да няма останали в България)
точно шефа на фирмата (т.е. те са двама и двамата са ми доста близки приятели) има три деца и жена - имаше няколко примамливи "покани" за работа на запад - но той избра да остане в .бг
за жалост това лято няма да ми дойде на гости (правят "лятото на Гъбелко" - пилотния епизод са го давали по ТВ преди няколко месеца - 3д детско филмче..) - макарче всяко лято идват до Италия.. това ще пропуснат.. заради работата..
и изобщо... ама изобщо не се кефя на това да се говори, че специалистите в .бг не стават и т.н.
това, че цялата държава е пълна скъб - е друг върпос..
но със същата сила мога да кажа (например) че всички уеб дизайнери в .бг са пълна скръб.. защото са в .бг.... това е пълна глупост.. така, че се въздържайте от подобни изказвания... молим ви..

Pa3KaTaH
21.06.04 г., 20:35
нито мтел нито който и да е друг продължават да работят с български студия, освен за някой отделни проекти, но като цяло всички се ориентираха да рабят с чужди фирми

да ме прощавате, но найстина уебдизайнери в БГ няма, поне не и такива, дето бачкат в българия и за българия,
до сега 1 сайт само за бг съм правил - на една кабелна телевизия, 98мя някъде, за което 1лв не взех, но поне си научих урока - да не бачкам с БГ тарикати ;)

BeaZTiE, тези твойте хора не бачкат ли за чужди фирми ? май бачкат.. още като им погледна сайта и опааа - английски език, така че това имам аз впредвит под липса на кадърни мозъци в бг,
инак перфектно си се знаем хората от този бранш, дет се вика кой колко струва и къде бачка също си знаем, и знаем че не е БГ.. за жалост на БГ и за радост на дизайнерите, поради обясними финансови и морални причини...

antropos, именно за това се изказвам така силно, защото не са в БГ, и аз и Бизти сме в тази сфера, верно че по малко по друг начин и с други неща бачкаме, но и двамата не бачкаме за БГ клиенти, или поне не масово, както би ми се искало, та за това така грубо ;)
и под `чужди` разбирайте не само неБългари, разбирайте такива, дето си бачкат в лъскавите офиси из Европа, взимат си сносните заплати, идейте една след друга им идват, е на тях им викам `чужди`
не пешо от маалата дето офиса му е в един гараж, бачка с един пентиум на 133мхз и на 3д студио 2, и претендира за равностоен, че и по умен, от доста други.. ама нали БГ са най най :D

BeaZTiE
21.06.04 г., 20:52
проблемът е генерален..
българските фирми неискат да плащат същите пари, които биха платили на чужди.. и естествено плащат 2-3 пъти по-малко.. и искат същото качество.. е специално в този бранш - цените са почти еднавки за целия свят.. сори - ама от пъдня боя (при това от малко пръдня - много боя) не става..

ще попитам кой е правил този клип.. и дали изобщо е правен в .бг
а моите приятели - както казах - правят в моемнта сериен детски (дори да си го кажем бебешки) филм изцяло на 3д.. и като за мейд ин .бг (и за тези пари, които получават пичовете за проекта) си е направо връж на сладоледа.. да не кажа и еверест :)

antropos
22.06.04 г., 14:59
Ра3КаТаН ти с какво точно се занимаваш, ако не е тайна ?:)
и може ли да скив ко си праил наскоро ?

Pa3KaTaH
22.06.04 г., 15:08
antropos,
в момента с online store management software,
преди това с един CMS,
ако искаш да ги видиш да ти пратя ценовата листа ? ;)

инак наскоро между другото нацъках и един сайт,
който в момента не ми се отваря - на адрес http://www.gacmidamerica.com е , не е нещо особенно, искаха семпло и бързо, не съм се заигравал, нищо специално в него, само дето не са ъпдейтнали картинките и са с гадни, или поне преди няколко дена беше така

до седмица ще пуснем и още един подобен сайт, но той е по особен, флаш, xml, пхп ...

инак съм правил най различни неща, като най интересно ми се струва едно приложени, което написах за utoledo, или поне там се ползва сега - онлайн конвертер от всичко към пдф, там имаше доста играчка, но май на него най се радвам за сега

едит
Бизти е по-интересен, повече проекти е свършил, дето се вика - питай него, аз съм още зелен :D

BeaZTiE
22.06.04 г., 15:35
от мен наскоро нищо (завършено) не е излязло... но за мстка на това движа 4-5 проекта паралелно и може би ще излезе всичко едновременно.

почти завършвам www.enomatic.it - остава ми да успея разгеле да организирам бозата данни + пхп-то.. а съм се оплел там като пате в калчища - и от 10 дни ме мързи даже го отворя тоя сайт - т.е. важното е, че всичко друго работи.
в момента съм захванал да правя новия сайт на www.euro.it - т.е. част от него, че този - който е в момента не се знае преди колко века е правен (тъй де - със сигурност миналия век) - наскоро пуснах 2-3 дребни сайта за жълти стотинки - правени на един дъх..
с 3д и видео монтажи не съм се занимавам (т.е. несъм имал проъчки) от близо 2 години - и ми е много тъжно - но засега ще чакам и ще се издържам със системна/мрежова администрация и цъкане на флешчета и разни глупави хтмл/пхп.. какво да правиш... човек трябва се занимава с неща, които не го кефят - само за да не умре от глад.. и когато се наложи да направи нещо - по професията си.. нещо, което му дава кеф... се усеща, че е забравил над 80% от "материала" и трябва да се седне отново да се научи.. Гнусно - но няма как...
До края на годината.. Тъй де.. Даже до началото на октомври трябва да излезе мое 3д филмче - което от близо година го правя - в свободното ми време.. Да си поддържам формата - защото "шефа ми" (той неможе да ми е точно шеф - т.е. по-скоро клиент) неможе да си даде сметка, че подобно нещо, което правя за фирмата му струва над 100 000$ а аз му го правя "бадива"... Естествено ще си искам доста висок % от продажбите.. иначе 3д през крив макарон ще гледа :)

jor
22.06.04 г., 16:24
мтел, глобул, загорка, каменица от части, ползват услугите на небългарски фирми

в момента не мога да цитирам имена, на мтел беше холандска, на загорка мисля беше същата :)

между другото не усетихте ли как ВСИЧКИ по-големи рекламодатели почнаха да пускат по свестни реклами изведнъж ? това е именно защото заебаха амотьорите в България, които в голямата си част са боклуци, работещи за почти без пари, и най важното - не са идейни, за разлика от чуждите им конкуренти ~

Единствено си прав за мтел само дето не е холандска а Австрийска, останалите компании си работят с български агенции.

Всъщност тенденцията е точно обратна, все повече и качествени неща се правят в България. Може би точно за това си усетил разликата от евтините правени на ишлеме "вносни" реклами (напр. старите на Каменица). Айде да не се изказваме непоготвени. ;)

BeaZTiE
22.06.04 г., 16:38
Originally posted by jor
Може би точно за това си усетил разликата от евтините правени на ишлеме "вносни" реклами

о да вафла мура.. с един негър де буташе там разни коли..
тая реклама съм я виждал на други три вафли и нам кви си пуканки :)

Pa3KaTaH
22.06.04 г., 16:40
jor,
фирма ако се намира в БГ не значи че са български

все едно да кажеш че рекламите на мтел са български, щото са снимани в БГ и с българи

цитирай малко имена и адреси пък да видим :)

jor
22.06.04 г., 16:47
Originally posted by BeaZTiE

Всъщност рекламата е на Морени :D , има много подобни примери, наскоро гледах реклама на чипсовете Лейс, на която пакета с чипс се движеше по бързо от ръката, която го дъжи. Грозен монтаж просто нямам думи:D

jor
22.06.04 г., 16:57
jor,
фирма ако се намира в БГ не значи че са български

все едно да кажеш че рекламите на мтел са български, щото са снимани в БГ и с българи

цитирай малко имена и адреси пък да видим :)

Така де, но нали ако целия екип са българи, криейтива е български, актьорите ... и т.н. какво от това, че агенцията е с чуждо участие. Истина е разбира се, че се използва знание и опит от международната централа, но на кой му пука. Ти не четеш ли чужди сайтове и книги.
Що се касае до рекламите на Мтел те не са български и за това са толкова абсурдни половината артисти са мангали а другата половина с вид на пропаднали пияници и серийни убийци, просто според австрийската агенция такива са българите. Това имах предвид, като казах по-рано, че хубавите реклами се правят тук, те говорят на моя и на твоя език, за нашите проблеми и т.н. Това е положението ;)

Pa3KaTaH
22.06.04 г., 17:12
хем чета чужди сайтове, хем чета чужди книги, хем ползвам техния опит, хем работя за тях ;)

и найстина рекламите са дразнещи - или хората си личи че не са българи, или са мангали ~ :D

няма как

пък оная реклама с негрото и вафлата май оргинала беше на сникерс, поне със сникерс май първо я бях гледал :D

gaburko
22.06.04 г., 19:01

както отбелязаха малко по-горе, рекламата е на морени, която от своя страна е на Крафт фуудс, която от своя страна е на Алтрия (бишвата Филип Морис) и това е рекламен клип от един техен продукт. Освен това, нека не принизяваме един толкова добър продукт, като Мура, към нещо толкова маргинално - като Морени :D :D :D

BeaZTiE
22.06.04 г., 19:19
абе.. помня, че някакви гнусни вафли бяха.. е вярвайнте ми ниаккви вафли откак съм се уволнил не вкусвам.. просто като си помисля за каквато и да е вафла и ми се драйфа.. без значение дали е сникерс, марс, мутра, мура, морена, нестле боклуци и т.н.
просто мразим ги тея.. между другото тук нарпавиха много реклами с Наоми Кембъл (телекомския ГСМ провайдер) и наскоро гледах анимационен клип на някаква рок група - която просто изкърти с подигравки с Наоми и цялата рекламна кампания... Просто тук доста хора могат да си позволят - когато нещо не им хареса - да го направят за смях - нищо, че едва ли има тук по-богата фирма (организация.. па камо ли рок група) от телеком Италия...

За жалост подобни неща в .бг или е невъзможно или е почти невъзможно да станат..
Защото се сещам тъкмо се беше пръкнал втори ГСМ провайдър в .бг (ама май още ги нямаше - но бяха почнали с рекламите) глобул се казват - ако не се лъжа - където имаше една реклама на СИМ карта с надписа използвай по предназначение....
Тогава за последен път бях в България - и веднага ми дойде на "аскъла" да направя 2-3 магистралки кокаин и една ръка със симкартата - и да прасна надпис "Използвай по предназначение" - защото наистина тази рекламна кампания (или поне началото и) беше толкоз плоска - че аз лично никога не бих им станал клиент :)

peperoni
24.06.04 г., 18:30
веднага ми дойде на "аскъла" да направя 2-3 магистралки кокаин и една ръка със симкартата - и да прасна надпис "Използвай по предназначение" - защото наистина тази рекламна кампания (или поне началото и) беше толкоз плоска - че аз лично никога не бих им станал клиент :)

haha, ej takiwa reklami me kefqt ;)

p.s. izvinqwam se za latinicata

BeaZTiE
05.07.04 г., 19:33
http://www.sia.bg/
отдавна имах подозрения, че са те.. но днес получих потвърждение от мой приятел, който работи там :)

а ето и линк към рекламата

http://www.sia.bg/comms.htm

Twinsis
07.07.04 г., 02:36
http://www.sia.bg/
отдавна имах подозрения, че са те.. но днес получих потвърждение от мой приятел, който работи там :)

а ето и линк към рекламата

http://www.sia.bg/comms.htm Хмм много странно новата им реклама на Kamenitza Football, я има 1:1 обаче на бира Carling естествено излязла доста преди побългарената футболната каменица :rolleyes:

BeaZTiE
07.07.04 г., 03:32
Епа.. Служба..
какв оможе да направиш, когато клиента ти даде "отгоре" спуснат "темплийт" за реклама.. и ти каже "побългари го"...
На мен лично... изобщо не ми хареса рекламата на загорка.. а гласът на пича.. който рецетираше.. беше пълна пумия.. милиони ефекти.. престисквания етц..
а онези бели, зелени и червени ефектчета - все едно някой студентче 2-3 година визуални изкуства се упражнявало за курсова работа...
като цяло.. за "мейд ин .бг" обаче мога да и дам 8 от 10..
И това е една от най-високите оценки - които мога да дам за реклама.. все пак.. 40 секунди са прекалено досадни.. за една реклама.. рекламата трябва да трае между 15 и 30 секунди.. даже 30 са много.. а 40.. си е досада..