PDA

Виж пълна версия : Помощ за анимация

CheateR
18.06.04 г., 14:30
Ще ми припомните ли как да си направа анимация с няколко картинки че съм забравил-не съм правил от отдавна.Имам ACD See, 3D Flash Animator 4 beta 3 и Photoshop 6.0.Обяснете ми с ACD See как става и колко пиксела трябваше да са за аватар?

CheateR
20.06.04 г., 18:58
Е никой ли не знае как се прави анимация?

NoDude!
20.06.04 г., 19:08
Не и с тези програми... Щом ти е толкова спешно, зипниги ги тези снимки, кажи ми в какъв ред и на какъв интервал ги искаш и ще ти ги направя :)

CheateR
20.06.04 г., 19:27
4 Файла са.Няма значение в каква последователност.Само да са като сегашната ми анимация.
.......
Edit:Е как да сложа 4снимки в един пост?

NoDude!
20.06.04 г., 19:46
като zip file ;)

CheateR
21.06.04 г., 20:08
О да бе .......тц

NoDude!
22.06.04 г., 02:25
Here you go dude. Все пак кажи ако ги искаш в друг ред, нищо не ми коства да го променя :)

CheateR
22.06.04 г., 20:13
Мерси !

Psychopompos
23.06.04 г., 00:51
Е ти хубаво му го направи, ама поне вземи сподели с невежите с коя програма си го направил.

NoDude!
23.06.04 г., 11:36
Ами то много програми които го правят това имало (така съм чувал), но аз си работя с флаш и май няма да е много удачно да му го препоръчам само за да си прави картинки с него нали?

Хунта
23.06.04 г., 16:08
Реално това може да се направи с всяка програма която обработва растерни изображения.

Photoshop - след което се вкарва в ImageReady - и излиза анимиран гиф

Fireworks - директно експортва анимирани гифове.

Flash - също става, но при него експорта не е на висотата на горните 2.

StillOpossum
23.06.04 г., 16:21
Fireworks мисля, че е добър избор. Има и доста програми които правят само това. Ulead GIF Animator (http://www.ulead.com/ga/runme.htm) го хвалят доста, но не съм го изпробвал лично.

BeaZTiE
23.06.04 г., 16:40
аз се чудя туй нещо (анимирания гиф) някой ползва ли го за нещо (освен за аватари)
според мен е умрял формат - катко и FLIC на аутодеск го погребахме откак навлезе по-масово уиндоуса..
А с навлизането на SWF формата всичко е по-леко и опредлено по-красиво от анимирания гиф...

NoDude!
23.06.04 г., 22:05
Originally posted by Хунта
Image ready не го инсталирам още при главната инсталация на шопа, но това за Файъруъркс не го знаех... Имам го инсталиран от доста време, но само един път съм го ползвал за истинска работа... през останалото време ресайзвам защото по-бързо ми се отваря от шопа, а понякога бързам :)
Що се отнася до анимираните гифове... Ами това май ми е 2рият анимиран гиф рпез живота... И има голяма вероятност да е последният :p

ErOx
25.06.04 г., 13:19
Originally posted by NoDude!
Image ready не го инсталирам още при главната инсталация на шопа, но това за Файъруъркс не го знаех... Имам го инсталиран от доста време, но само един път съм го ползвал за истинска работа... през останалото време ресайзвам защото по-бързо ми се отваря от шопа, а понякога бързам :)
Що се отнася до анимираните гифове... Ами това май ми е 2рият анимиран гиф рпез живота... И има голяма вероятност да е последният :p

"последният анимиран гиф в живота" кекекекекекеке:D

по темата , мн добра програмка за анимирани гифове: Ulead Gif Animator. Добра в смисъл че е много User Friendly , и за първи пъд да пуска подобна програма човек , пак ще си направи анимното гифче.

едит: полезен тул за gif -> swf

BeaZTiE
25.06.04 г., 16:14
хехе
ерокс, твоят аватар много бели петна е сдобил :)
а иначе незнам как ще направи КАЧЕСТВЕНО и ЛЕКО свф - от някакъв гнусен гиф :) може би само му смня разширението :):):)
а твоят аватар.. абе просто го сложи на това сиво - дето е на форума и си Н1 :)

Хунта
25.06.04 г., 16:21
Originally posted by BeaZTiE
аз се чудя туй нещо (анимирания гиф) някой ползва ли го за нещо (освен за аватари)
според мен е умрял формат - катко и FLIC на аутодеск го погребахме откак навлезе по-масово уиндоуса..
А с навлизането на SWF формата всичко е по-леко и опредлено по-красиво от анимирания гиф...

Ами ползва се, защо не.
Вярно е, че всички се засилиха да правят банери на Флаш, верно по-малки са като размер, но като лепнат 2 флаш банера на един ХТМЛ и по-слабите процесори виждат зор.
Всяко нещо трябва да се ползва с мярка;)