PDA

Виж пълна версия : Ламарина, подходяща за модове?

mitku
18.06.04 г., 11:26
Търся си ламарина подходяща за обработка в домашни условия - рязане (с ножица), огъване (на ръка - най-много с клещи), запояване (задължително - т.е. алуминия отпада) и т.н. - на туй отговаря стоманена ламарината с дебелина около 0.1-0.2мм с която се прави например екранировката на разни електронни устройства от смущения. Ама нещо съм в затруднение - "едно време" имаше доста (и аз имах даже)... но нещо не се сещам от къде да си намеря. Някой има ли идея по въпроса от къде да се намери?
Туй е малко по повод на темата Въздуховод (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=32677)) - а аз мисля да си направя един преходник-въздуховод за по-голям вентиКлатор на капака (до като спретна водното). Пък и на няколко пъти ми се е случвало да ми трябва за да си направя някакви подобни глупости.

Rear Admiral Floyd
18.06.04 г., 11:47
Провери в Металснаб: http://www.metalsnab.com/
много е вероятно да имат, само че там я продават на цели листове - 1х2 метра.

Twinsis
18.06.04 г., 11:55
Само да вментна по-железарските магазини до Сточна гара продават въздухопроводи за кумини т.е. с диаметрален размер са и се огъват имат различно Ф. Мисля че с един такъв въздухопровод ефекта ще е същия.

mitku
18.06.04 г., 12:41
Мда - в Металснаб май ше има кат' гледам листа с продуктите... мерси за отговорите. Например:
Студено валцувана покалаена ламарина
ДИН 1623, ДИН 1616
Дебелина 0,24 до 0,36 мм
Основни формати
512/712; 720/770; 712/910
Покритие клас 2,8/2,8 до 8,4/8,4
... май става...

digital
18.06.04 г., 13:59
Originally posted by Twinsis
Само да вментна по-железарските магазини до Сточна гара продават въздухопроводи за кумини т.е. с диаметрален размер са и се огъват имат различно Ф. Мисля че с един такъв въздухопровод ефекта ще е същия.
Продават се в почти всички железапски магазини... обаче става за къси разстояния (от перката до капака). Ако трябва да е някъде другъде (както при мен), тръбата ще пречи на капака да се затвори...

dedis
18.06.04 г., 16:04
mitku,
Лесно се работи с калайдисана ламарина като от консервни кутии. Има едни формички за кексове от такава ламарина.
По рано имаше и по-големи прости и евтини домакински тавички.
Въздуховоди, освен в железариите, има и за някои коли.

mitku
18.06.04 г., 16:10
Именно де... таз дето съм писал горе е калайдисана... стига да я има и да дават по един лист - ~50х70см е добър размер.