Виж пълна версия : На каква течност се отразява неоновата лампа
сега права едно модче и искам да знам на каква течност може да е зелена или синя ама да си отразява в неона абе ще стане супер яко обящавам ви
vbTheKing
16.06.04 г., 17:17
Мисля, че тоника отразява UV светлина в синьо. Не съм пробвал, но така са ми казвали - може да не е вярно. Ако имаш тоник и лампа под ръка - пробвай и кажи. ;)
имам да кажете други предложения ако не отивам до магазина :p
Ако говориш за светене под УВ лампа - да, тоника свети в едно зелено-синьо... В по-oldschool дискотеките трябва да си виждал. То е заради хинина...
woynoff
17.06.04 г., 02:09
тарес, виж някоя фирма ако може да ти вкара оцветител, за 10-15 долара не си струва да се мислят тея работи.
woynoff тъпо е така братле какво отивам в някоя фирма и викам аре да ми цръкнете малко оцветител в маркучето и в коя фирма се предлага това и по колко се слага вътре а с тоя хинин става ли пак или се губи ефекта
woynoff
17.06.04 г., 02:45
имам предвид да ти го внесе от чужбина ;)
Rear Admiral Floyd
17.06.04 г., 14:17
В премиер груп продават Swiftech HydrX Coolant - някаква добавка за водата, предпазва от бактерии, корозия и т.н. Не знам дали дали е UV, но нищо не пречи да се пита. Около 3 лв. е май едно шишенце.
ето искам така да стане http://members.home.nl/gis/blackmesa162.jpg
poseydon
17.06.04 г., 18:09
или може би така
ЕDIT
или може би това
тук (http://free.bol.bg/poseydon/003.jpg)
ле ле това е супер само да знам от какво се прави де :p :p :p бтв открих някаква течност обаче много се пеняви :D и нещо не става ама вие си продължаваите да си пишете по темата де
/offtopic
Е това водно е супер! Каква марка е има ли го в БГ??? Искам такова :weep:
/offtopic
nikolce
20.06.04 г., 02:07
Течноста се казва РИВАНОЛ. Обаче се отрасява само на тези луминисцентните неони. Спомняш си ги по дискотеките дето всичко бяло се отразява от тях(лилави на цвят). Отразението от риванола с такава лампа е ярко зелено и е много яко.
Риванол не знам от къде да си купиш , потърси в некой химически магазин ( има такъв в София, обаче не знам къде), разпитай се.
Другия вариянт е, ако имаш некой приятел в химическия да ти вземе (открадне):p малко. Един приятел си го беше намерил от фармацевтичния (става и от там). Същия приятел си е написал формулата на кокаин на стената, когато лампата не включена не се вижда нищо щото е прозрачен като течност, обаче като светне лампата..... кеф.:)
УСПЕХ.
woynoff
20.06.04 г., 02:15
РИВАНОЛ в аптеката има- обаче коя е тая аптека убии ме не мога да ти кажа ;)
Veseliq
20.06.04 г., 10:00
Тука тряааше apocalypse да каже ама аре - значи в неговото водно сипахме от това дето продават в PG - Swiftech шишенца с течност - реагират на UV , а не на неон - изглеждат ненормално - то те са предвидени 1 шишенце за литър - той сложи първоначално 2 на 1.5 литра и стана къртещо - светна като в мода на HL2 ! Струват 2.5 лева шишето и мисля че ако можеш да купиш 3 за 2 литра некъде мивки и риба нема да останат !
bojolex
21.06.04 г., 19:16
офф топик//а аз само да попитам темата не беше ли за неонова лампа не за УВ....
ако се сипе във водата някаква фосфорицираща или УВ реагираща боя няма ли да стане(и малко разредител да не засъхва)???
vbTheKing
22.06.04 г., 18:46
Originally posted by bojolex
офф топик//а аз само да попитам темата не беше ли за неонова лампа не за УВ....
Както е формулиран въпроса - да, става дума за обикновен неон, а не UV лампа, НО ако tares имаше това в предвид, щеше да уточни цвета на неона, а и нямаше да дава като пример снимка, на която водата "свети", като е осветена с UV лампа ;)
Еми цвета и е син син като твоита блуза :p :p :p и се отразява на бяло зелено и червено :p :p :p хахаха
vbTheKing
23.06.04 г., 18:10
Originally posted by tares
и се отразява на бяло селено и червено :p :p :p хахаха
а?:rolleyes:
[X]Spot
23.06.04 г., 22:32
[Mod. Edit] (GIPSON) - Изтрит пост без връзка с темата.
Авторски права на vBulletin