Виж пълна версия : Лаптоп HERMES
Какво ще кажете за лаптопите на ХЕРМЕС със чипсет СИС и П4. Някой имали впечатление от тези машинки или да не се доверявам на бълграски лаптоп.
WhiteNoise
15.06.04 г., 17:06
Просто недей. Достатъчно са поефтиняли наистина марковите. Недей да поглеждаш и Hyandai....
Кой ги предлага тези лаптопи .Интересно ми е кви са им характеристиките.
Характеристиките са каквито си ги избереш. Правят ти каквато си искаш конфигурация. Аз вече се разобедих за ХЕРМЕС. Ще взема нещо марково с голяма гаранция.
Ne razbiram kakyw to`no wi e problema s Hermes i H\ndaj laptopite?
Da vqrno che se "asemblirat" v Bylgariq, no to ne e koj znae kakwa filosofiq da slozish pametta, procesora diska... kym [asito. Da ne mislite `e pod asembirane tuk se ima predwid sglobqwane na komponent po komponent na laptopa. Prosto si pristigat beyrboun i tuk se dobawqt komponentite po velanie na klienta.
Ina`e [asitata si se prawqt w sy]ite tajwanski/kitaiski zawodi, proizwevda]i i za golemite marki...
GeniusLoci
16.06.04 г., 11:39
Да, а външната "опаковка" по едно време си беше тази на Dell..т.е. губи ми се идеята що пък тогава Dell да са по-скъпи - само защото американец (примерно) ги е сглобявал.
Originally posted by Bloody
Ne razbiram kakyw ...
Ами за Хермеса незнам, не съм ги и чувал, ама за хюндая преди време някой беше казал че много им горят пикселите. Даже беше дал и линкове към чуждестранни форуми дето имаше доста такива оплаквания.
Unsigner
16.06.04 г., 13:41
Originally posted by GeniusLoci
Да, а външната "опаковка" по едно време си беше тази на Dell..т.е. губи ми се идеята що пък тогава Dell да са по-скъпи - само защото американец (примерно) ги е сглобявал.
Защо ти е толкова чудно това, като се има предвид че американецът (примерно) взима 5-7 пъти повече (пак примерно) ? Освен това Dell дават някаква вероятно по-сериозна гаранция, а това за нормалните потребители (нормални - значи не горят по три дъна и два процесора на месец :-) ) е много важно.
Аргументът "ама те големите правят във същите фабрики" е до голяма степен верен, но не съвсем: същата фабрика може примерно да купи една партида екрани от някой LCD производител, да ги тества и тези с 1-2 лоши пиксела да ги сложи на Dell-овете, а тези с 3-5 - на Hyundai.
GeniusLoci
16.06.04 г., 14:40
Абе..хм..ако ще си говорим за това - Dell е последното нещо, което бих препоръчал някому. За ноутбуци иде реч, разбира се, за десктоп РС-та няма да си казвам мнението.
Твърде много пари за нещо, окето НР го дават по-евтино, а Acer съвсем евтино. За Hyunday съм все още малко скептичен.
Видял съм не един ноутбук, но не съм видял такъв с изгорял пиксел на екрана. Напоследък това с пикселите е повече легенда, много рядко има такива, а и всеки може да си ги погледне преди да си купи ноутбука..
Това за кой-колко взимал..все тая
Гаранция? - ти на Dell знаеш ли им сроковете за България (пример - поръчваш едикакво си, казват ти 20 дена, пристига след месец..не един човек ги е псувал за тая простотия, аз нямам личен опит с поръчването..). Досещаш се, че гаранцията им ще е в същите срокове (отива там-връща се), още повече май на ни една марка у нас не й важи международната гаранция.
А да, може и така да направят с екрана, но няма как да го направят с процесора, дъното и т.н.. Т.е. невидимите части.
WhiteNoise
17.06.04 г., 18:41
Originally posted by Bloody
Ne razbiram kakyw to`no wi e problema s Hermes i H\ndaj laptopite?
Da vqrno che se "asemblirat" v Bylgariq, no to ne e koj znae kakwa filosofiq da slozish pametta, procesora diska... kym [asito. Da ne mislite `e pod asembirane tuk se ima predwid sglobqwane na komponent po komponent na laptopa. Prosto si pristigat beyrboun i tuk se dobawqt komponentite po velanie na klienta.
Ina`e [asitata si se prawqt w sy]ite tajwanski/kitaiski zawodi, proizwevda]i i za golemite marki...
Имал ли си от споменатите марки?
Аз съм имал и затова съм му написал да не си купува. А иначе не е кои знае какво да се добави CPU, HDD и RAM.
Ilian359
29.06.04 г., 22:46
Hyundai не е с мобилен процесор. Пече като куфтор и лапа батерията за нула време.
Другото чудо на техниката е Елитгруп - той е с обикновена 168-пинова памет.
Я така и така събудихте темата някой да даде съвет от къде може да се земе приличен лаптоп за около 2000лв. И да е задължително от бг, че да нямам проблем с гаранцията и най-вече има ли някакъв официялен вносител на асус. Щот май че най ме кефят.
Ilian359
30.06.04 г., 00:41
Ако си навит на фабрично рециклирани, виж www.pcstore.bg .
Jmaes0888
30.06.04 г., 01:26
Абе..хм..ако ще си говорим за това - Dell е последното нещо, което бих препоръчал някому.
Mdaa - prawo w celta. Towa e naj-skypiqt asemblator na sweta i za kapak otgore ne proizwevdat NI}O! I az ne gi prepory`wam, ama hi`... A za desktopite - da ste se sblyskwali s wyprosa "}o igrite nasi`at?" na komp\tyr s Pentium3 800, kojto NQMA AGP? (краят на 2001 г., когато това си беше доста прилична машинка)
Unsigner
30.06.04 г., 02:05
Originally posted by dgd
Я така и така събудихте темата някой да даде съвет от къде може да се земе приличен лаптоп за около 2000лв. И да е задължително от бг, че да нямам проблем с гаранцията и най-вече има ли някакъв официялен вносител на асус. Щот май че най ме кефят.
Абе ако приличен включва не-лайняно видео, май още няма такива лаптопи. Първите прилични (примерно с Radeon 9600) почват нейде от 2500-2700, и то преди ДДС>
Ако може и дадеш линк към някоя фирма дето предлага такива ще съм благодарен. То 2000лв. е ориентировъчна цена по принцип ако ми хареса някой и 2500-2700 мога да дам. Преди бях гледал че има и разни с радеон 9000 ама сега незнам дали още се предлагат на пазара, иначе на мен би ми свършило работа, на лаптопа игри никога няма да се играят важното картината да е добра и да има добър тв аут. Даже ако може и отнякаде да го купя без батерия пак съм навит, защото доколкото знам тя доста оскъпява. Както и без windows защото си имам лицензиран. Ама това май няма как да стане че като гледам навсякаде ги дават с вина.
Unsigner
30.06.04 г., 14:57
Гледал ли си Computer.bg (http://www.computer.bg/)?
Купи си вестник "Компютърна борса", там като гледам напоследък обявите са се разделили на два типа: компютри на старо по 15 евро килото, отстъпка ако вземете цял багажник, и ноутбуци, които ги рекламират барабар с лизинга.
Има едни машини на Елитгруп, които едно време се водеха "DeskNote", опитваха се да измислят такъв нов вид компютър: десктоп машина с формата на лаптоп, т.е. без батерия, тежка и грее много, но все пак може да се сгъне, да откачиш два кабела и да носиш в съседната стая.
Тях ги продават Торин (http://www.torin.bg/); там имаше дори и някакви суперевтини със съмнителни процесори (Transmeta и Cyrix), но за строго секретарска работа вероятно биха вършили работа. (Но не бих поверил на Cyrix 1 GHz примерно свиренето на скорошен XviD филм, компресиран до две CD-ta...)
WhiteNoise
01.07.04 г., 11:47
Вземи си IBM пък дори и да е с Celeron. Има модел който е около 1800лв без ддс. Прекарай го през някой познат с фирма по ддс и ползвай. Дори при изпускане пластмасата на тези машини не поддава. При тия "полу"марковите тя скърца още докато го изнасяш от магазина :) . Не са с мобилни процесори и вентилаторите вият повече от моя на настолното. Батерията има живот максимум 80-90 минути и то като е нова. Като мине 30-40 презареждания става 60-70. На всичко отгоре на може да се вади. Клавиатурите им правят впечатление на добри, но след като поработиш 2-3 дни разбираш, че меките копченца те съсипват. На сайтовете драйверите са същите като при излизането на модела. BIOS-и и т.н. не чакай. Е точно затова IBM винаги ще са моите фаворити при laptop-ите. Всичко изброено е за "полу"марковите и не важи за IBM. Аз лично съм питал по нета за проблем и ми беше отговорено след половин час.
Мерси за отговора. А иначе аз със сигурност ще взимам някакъв марков ако ще и с по кофти данни да е от някой от тия елитгруп или хюндай и т.н. Обаче до сега никога не съм си имал сериозна работа с лаптопи, като изключим тук таме разните цъкания за малко. Та затова искам да чуя мнения от хора дето са имали повече достъп до тях. А и още един въпрос гледам има разни модели с различни матрици XGA, SXGA, и други та коя е най-добрата. А и никой ли незнае има ли някой вносител на асус, или поне къде има повечко модели та да ги разгледам на живо. Око да види ръка да пипне.
gesha_real
01.07.04 г., 14:34
ми мост внасяха асус , мултиелектроникс също, виж най-добре в www.most.bg , www.computer.bg , www.pcstore.bg
Mirchev
01.07.04 г., 18:26
Един близък приятел си взе Hyundai лаптоп......пълна трагедия. Селерон 2,4, грее страшно много и температурата е страхотна, целият му капак се напука. От Електроника&Софтуер го взехме, но те май го взимат от Computer 2000. Там първоначално казаха, че капака се е напукал не от високата температура, а от нещо друго :)
Естетсвено лаптопа беше доста пазен, не може и да става дума да му е въздействано с физическа сила или нещо подобно. Преди 2 месеца обаче мирясаха, тъй като се оказа, че много подобни Hyundai лаптопи с начупени капаци имало.....сега чакаме да дойдат новите капаци, за да ги сменят. Не препоръчвам на никой да си взима Hyundai, впечатленията ми не са никак добри....
gesha_real
01.07.04 г., 19:44
по принцип знам за такива проблеми , но те май не бяха от висока температура ( това е смешно - ако капака се напуква какво остава за процесора ?! ), а от некачествена сглобка при пантите на екрана . но като цяло не бих ти препоръчал хиундай. не бих препоръчал и acer . ibm , toshiba , sony , asus са най-добрите , hp compaq е разумния баланс цена-качество.
Mirchev
01.07.04 г., 20:13
Originally posted by gesha_real
по принцип знам за такива проблеми , но те май не бяха от висока температура ( това е смешно - ако капака се напуква какво остава за процесора ?! ), а от некачествена сглобка при пантите на екрана . но като цяло не бих ти препоръчал хиундай.
След около 10 дни ще сложа снимка на лаптопа - там добре се вижда, че пукнатините не са само около пантите, а и на места, където няма абсолютно никакво напрежение на капака, като страничния ръб. Няма логика да има пукнатини на страничния ръб.....той целият капак си е в пукнатини.....още повече, че с него винаги се е боравело много внимателно. А относно температурата, повярвай ми, тя наистина е доста висока.
GeniusLoci
01.07.04 г., 21:19
Купувайте Acer - като гледам каква засилка са хванали скоро ще са един от ТОП производителите. Аз каквото съм виждал тяхно - струва си.. Евтините "големи" са си зле..
Иначе в момента Acer с Radeon 9700 и pentium-M 1.4~1.5 е към 2500 без ДДС, а от това по-добра покупка (единствено харда е по-малък, но ъпк екрана е добър..) здраве му кажи.
gesha_real - ае да не се излагаме с Асусите - аз ноутбук, чийто конектор за DC адаптъра се разбива след две-три включвания не бях виждал, ама и това доживях. Да, суперскъпите модели са добри, ама то това важи за всички ;)
ibm , toshiba , sony, dell са просто излишно скъпи, за съжаление, както и FS..
То и аз вече съм се спрял на асус или HP/COMPAQ . Обаче нека някой да каже нещо за тия матрици че са сумати модели и незнам кои са най хубавите.
GeniusLoci
01.07.04 г., 21:46
XGA, SXGA, UXGA, WXGA са просто различни разделителни способности. Не е зле да е стандартна ако ще играеш игри, щото не всички се поддържат от игрите, но иначе проблеми нямаш и ако не играеш бих взел поне 1400х1050 (SXGA) или нагоре. XGA (1024х768) е..просто е малко.
Абе кой ще даде толкова много кинти за да играе игри на лаптоп. Игрите се играят на настолния компютър.
Ми аз изрично съм отбелязал че игри няма да се играят, не бих дал толкова пари за лаптоп само за да мога да цъкам игри на него. Трябва ми за работа. GeniusLoci мерси за разяснението не бях се сетил да им гледам разделителните способности и да им засичам по това разниете видове матрици. А и още един въпрос имам към теб, за тия вградените видеа на интел имаш ли представа как се справя тв аута.
gesha_real
02.07.04 г., 13:44
Genius -моите уважения , но не прави заключения от един лаптоп асус който си видял. още повече , че сме в България и на теб ти е ясно какъв е бизнеса с компютри тук - гаранции за произхода им почти няма. колкото до асеr ....... по - добре hyundai. щом и топ-моделът им acer-ferrari е боклук - какво остава за останалите ?!
Има си доказани марки лаптопи и няма снисъл да се рискува с някакви измислени марки като ACER и Хюндай макар че хубави неща съм чувал за ACER-a. Тези вградените видеокарти на интел са многа слабички. Даже са по слаби от МХ200. Можеби нещо като TNT 2. Колин 2 насичка на 1024х768 16 бит лоу детаилс(като процесора е П4 2.8). Но пък игри нали няма да се играят. За ТВ оута немога да кажа защото моя няма колкото и чудно да звучи.
ba4kator
02.07.04 г., 14:17
Aми аз мислех да не пиша в този форум но едно мнение за Acer направо ме втрещи:)
Ако трябва да класираме лаптопите продавани в България по лошото им качество то класацията би била следната(поне според тези които аз сам продавал)
1.Elitegroup-много много зле!!!
2.Acer-абе щом един скъп модел за 3800 лева грее като за европейско:)) и е с евтина пластмаса к'во да говорим а евтините просто не са за коментар.
3.Hyundai-бяха с лошо качество на пластмасата,изгарят поксели често,процесора не е мобилен и нагряват
качество/цена най-изгодни са Toshiba или HpCompaq
Fujitsu-Siemens също са оставили добри впечатления в мен.
Но ако трябва да е до 2000 лева избора би се свел до марков рециклиран но с 3-6 месеца гаранция или до нов Acer,Asus,Elitegroup,Hyundai т'ва е.
иначе вчера един ми направи впечетление с характеристиките си:
Intel® Pentium® 2.8GHz, 400 MHz
ATI Mobility Radeon 9600 Pro 128 MB
екран: 15-инча TFT LCD с 1400 x 1050 разделителна способност!!!
за към 2300 лева с ддс-то Hyundai e но с тези характеристики на тази цена може да се преглътне:)))
Originally posted by ba4kator
...за към 2300 лева с ддс-то Hyundai e но с тези характеристики на тази цена може да се преглътне:)))
Е тва вече е нещо вярно, може да си го добавиш в постовете в другите теми. Аз лично съм доволен от Хюндай, не търся хубава пластмаса а добри компоненти на добра цена. Нищо не съм видял да се напуква за 6 месеца, а ако при някой се е случило няма да е от офис приложения и интернет. Другите не се напукват щото няма как да играеш игри на тях.
И ми е много интересно кой е тоя НР дето препоръчваш в тоя клас, имам само лоши впечатления от nx9100 - пак не е с мобилен процесор, три пръста дебел, ниска резолюция, кофти видео, едно келяво USB за I/O .... мъка от всякъде спрямо Хюндай.
ba4kator
02.07.04 г., 17:47
Intel® Celeron® Processor 2.6GHz, 256KB L2 cache
• 256 MB DDRAM (1GB maximum)
• HDD 40 GB 4.2 krpm
• ATI Mobility Radeon integrated video with 64 MB
• 15-inch TFT LCD with 1024 x 768 native resolution
• Three (3) USB 2.0 ports
• One (1) IEEE 1394 Firewire
към 2000 лв. c включено ДДС
това е най-евтиния модел.но в момента не се продава никъде май.
преди 2 месеца бяха внесли Hyundai с дефекти по капаците,за
нагряването няма да спорим нали:))))
а за качеството на компонентите....ами сгобявал съм за какво качесво говорим-
батерията- 6-8 компонента залепени ъсъ скоч и с един кабел сварзани за данъто -вътрешна батерия
екрана-ами кво да ти кажа този лаптоп за който ми викаш 4е съм прав ами като се инсталира всичко ,видях че има изгорял пиксел 1% намаление трябваше да направя на човека:))а беше си нов и тва не е за първи път
пантите на екрана-казах ти имаше много напукани ти си късметлия:))
за разделителната способност-вси4ки ама абсолютно всички евтини модели на почти всички марки са с 1024х768 така че не е от модела
HP e със светлини години по напред от Hyundai ,просто за да паднат от цената Hyundai трябва да спестят някъде немислиш ли?Или твърдиш че Hyundai измислили някакво революционно производство което им позволява да смъкнат цената с 30%?
Ако мислиш в посока по-нисък разход за работна ръка да знаеш че HP се правят предимно в Китай и Тайван:))
Така че дилемата е качество или по ниска цена.
А за едното USB няма да коментирам вижда се че не е вярно
ba4kator
02.07.04 г., 18:34
не се бяха напукали защото някой е играл игри на тях(т.е. от темпетратурата-както намекваш) чак пък толкова зле не са:))
-топ 1 е Elitegroup се пак.Просто нек'ав брак е станал.
Hyundai не са лоши и за цената качеството е задоволително но все пак си зависи и от модела за този с 9600 Pro забележи със 128 mb RAM ,P4 2.8 Ghz и аз бих си го взел:))) Як е.Но така или иначе са си евтини модели бе човек и има защо.
Ако нямаме ограничения в парите бих препоръчал IBM ThinkPad серията.Вярно дървени са на външен(някои би ги нарекъл "стилни"):) но са велики машини поне според моя опит като се започне от преди 600е и до днес.
Въпрос на финанси и компромиси.
Виж за Hermes ми е интересно да разбера как са знам че във Варна ги правели.някой ако има впечатления да каже.
P.S. Но виж за Elitegroup съм готов да споря до смърт:)))))Тези които са минали през мен бяха с 168 pin SDRAM PC 133 стандартана памет-смях.С некъв Transmeta процесор с т.нар.
разпределена честота "fanless" много странен абе на тестовете едвам достигаше Celeron 400MHz а познай как се казваше - " 1 Giga Pro" :))))))) едвам подкарваше филми картата а бе 16 mb.Аре спирам че се улях вече:)
Баш за тая летва дето си написал говорех... имала и firewire, пропуснал съм... но няма IrDA което обесмисля донякъде че ти е мобилен компютъра, няма и СОМ мисля (трябваше да го пусна с телефон, та добре че имаше USB кабел).
за разделителната способност-вси4ки ама абсолютно всички евтини модели на почти всички марки са с 1024х768 така че не е от модела
E па Хюндай на парите на тоя НР не е с 1024.
Но така или иначе са си евтини модели бе човек и има защо.
Има защо, но предпочитам компромиса да е в детайлите, не основната част.
За недоразумението на елитгруп няма какво да говорим...
Ilian359
02.07.04 г., 19:20
Прави ми впечатление, че в много нови лаптопи няма инфраред или блутут.
По принцип не харесвам и HP/Compaq - те също са пълни с недоразумения и са много трудни за ремонтиране.
ba4kator
02.07.04 г., 19:38
само Hyundai държат още на COM-a
проблем е донякъде ако е под DOS устройството
иначе преходници бол.
но COM-a тарсят хора на които лаптопа им трябва за работа с машини и други които са в постоянно движение.
как да им препоръчам Hyundai като незнам дали няма да им се счупи некоя пластмаса , или панта. Ето защо им давам рециклиран марков те имат COM и за сега не са ме изложили.
Ето тук е разликата не в първите 6 месеца а в последните 1-2 години еkсплатация.
Да си видял някой да продава рециклиран Hyundai или некав друг подебен модел на висока цена?Не преполагам.
Знаеш ли кои марки лаптопи държат най-високи цени(т.е. най търсени което значи най-качествени) на рециклираните както и на тези 2 ръка:
IBM и Compaq(които се сляха с HP)- тези са железни имат дълъг живот(т.е. добра инвестиция) защото са били направени с качествени елементи.
Евтиното рано или късно се заплаща.Но и парите са пари мамка му.
е да и HP/Compaq си имат гадни страни
пробвал ли е някой да инсталира win98 на HP Pavilion серията
та тези от HP дори не са си направили усилието да го съобразят за win 98 -забива при hardware detection-a:))
няма драйвери просто решили да не мислят за съвместимост
и тва ако не е простотия:)
Часове ми отне да го направя, лудост.Не казвам че HP/Compaq
са Зенедин Зидан на лаптопите но при съотношение качество цена са много по-добри от Hyundai поне според мен.
Незнам аз съм за IBM вие как мислите кой е топ 1 на преносимите компютри?
Ilian359
02.07.04 г., 19:57
Определено IBM са №1!
На второ място симпатизирам на Toshiba.
WhiteNoise
05.07.04 г., 04:13
само Hyundai държат още на COM-a
проблем е донякъде ако е под DOS устройството
иначе преходници бол.
Това не е истина. Не лъжи хората.
Но за другото си прав. IBM са и моя избор за следващия ми laptop. Никога няма да повторя грешката ми с хюндай..... Просто ме съсипа тая тор!
Ilian359
05.07.04 г., 08:38
Originally posted by WhiteNoise
Но за другото си прав. IBM са и моя избор за следващия ми laptop. Никога няма да повторя грешката ми с хюндай..... Просто ме съсипа тая тор!
Така и не разбрах защо го смени твоя IBM за Hyundai.
ba4kator
05.07.04 г., 12:05
добре де white noise аз единствено на Hyundai съм видял com
за НОВ става въпрос!
така че за хора които няма да се местят много и са ценово
ориентирани HPCompaq u Huyndai не са лош избор.
много по-добър от Acer и Elitegroup
е да ако имаш пари само IBM.:))
добре де white noise аз единствено на Hyundai съм видял com
за НОВ става въпрос!
ето виж и други които имат:ghi: :laugh: :ghi:
http://uk.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/selected_product_option.jsp?z=105&service=UK&PRODUCT_ID=46011&DISC_MODEL=0&toshibaShop=reseller
ba4kator
05.07.04 г., 23:03
колекционерска рядкост:)))))))))))))
може би:)
COM имат и друг имарки ама все са от по скъпите им модели. И HP има с ком и FS иам с ком(почти вскички, ако не и всички модели Lifebook са с ком). Преходниците не стават за стари машинки които се включват в лаптопа. Абе още не умрял напълно ком порта и не трябва да го махат. Че то повечето кабели за GSM са на ком порт но там става с преходник.
колекционерска рядкост:)))))))))))))
може би:)
само за ценители:ghi: :super:
WhiteNoise
08.07.04 г., 01:38
Originally posted by Ilian359
Така и не разбрах защо го смени твоя IBM за Hyundai.
Ми след като ми намери батерия нещо ми потрябваха пари и ми предложиха сума на която не можах да откажа... После пък имах пари, а нямах laptop и така. Минах се нечовешки и едвам се отървах от тоя боклук дето взех. То уж гледам, ясно ми е какво искам от машината ма си се прецаках. Не мога да си представя човек който не е имал преди как ще го извъртят с басните за честоти и цени. Аз пробвах да взема ефитиния и за мен съм решил. По-добре да нямам laptop отколкото да се ядосвам че го имам.
Ilian359
08.07.04 г., 09:54
Originally posted by WhiteNoise
По-добре да нямам laptop отколкото да се ядосвам че го имам.
То с всичко е така. Но наистина ме е яд за IBM-а, беше перфектна машина. Добре, че си му взел парите.
Да си чувал случайно за подбор и по-качествена изработка на компоненти, тестване, използване на мобилни чипове и т.н. То ако става въпрос и Сентриното е доста по-скъпичко, но май се предпочита. Лично аз съм виждал тайвански лаптопи, на които пластмасата и клавиатурата се разбиват още на първата година. Асер правят сравнително сполучливи, но ... за цената си. Още един път повтарям - едно е да четеш характеристики и евентуално да тестваш 1-2 дена, а съвсем друго да ползваш 1-2 години. Най-добрият вариант според мен е втора ръка лаптоп от САЩ и то точно от някоя от тези марки - IBM, Sony, Dell, Toshiba, както и HР /въпреки смотания им дизайн на последните/.
doftora
30.07.04 г., 15:00
Originally posted by dgd
най-вече има ли някакъв официялен вносител на асус. Щот май че най ме кефят.
да ве има официален вносител Risk Electronics. Това не знам дали няма да е реклама ама www.risk.bg
Ааа мерси за информацията, ама аз вече се обурудвах с едно асусче:)
doftora
02.08.04 г., 15:15
Originally posted by dgd
Ааа мерси за информацията, ама аз вече се обурудвах с едно асусче:)
ЕЕЕЕ браво хубаво си направил:) може ли малко инфо каква е машинката и за какви парички си я взе?
Да си го ползваш дълго.
Аз моя ASUS 3800S (десктоп CPU) си го ползвам вече 2 години.
А и му смених доста части (ъпгрейд).
15" TFT (XGA)
Pentium-M 1.4GHz
ATI Mobility Radeon 9100 AGP 8X
512MB DDR SDRAM
40GB HDD
8XDVD+CD-RW Combo
802.11g wireless LAN
Това е общо взето. Засега съм много доволен от машината. И най вече от процесора засега вентилатора се е включил само веднъж за 1-2мин. като инсталирах вина в жегите. И то трябваше да си залепя ухото на клавиатурата да го чуя. Иначе си седи постоянно на около 45-50г. и е абсолютно безшумен.
Много ми е любопитно дали на пазара няма дъна за PC с интел 855 и да се сглоби един нормален комп с такъв процесор, това като се клокне сигурно ще е ебаси и дзера.
Купувайте Acer - като гледам каква засилка са хванали скоро ще са един от ТОП производителите. Аз каквото съм виждал тяхно - струва си.. Евтините "големи" са си зле..
Иначе в момента Acer с Radeon 9700 и pentium-M 1.4~1.5 е към 2500 без ДДС, а от това по-добра покупка (единствено харда е по-малък, но ъпк екрана е добър..) здраве му кажи.
gesha_real - ае да не се излагаме с Асусите - аз ноутбук, чийто конектор за DC адаптъра се разбива след две-три включвания не бях виждал, ама и това доживях. Да, суперскъпите модели са добри, ама то това важи за всички ;)
Препоръчай ми от USA сайт за не повече от 1300$
Благодаря предварително!
това как ще го коментирате?
http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc.asp?description=34-115-116&depa=3
Авторски права на vBulletin