Виж пълна версия : X800Pro -> X800XT
pesho00
29.05.04 г., 20:00
Четете какво правят хората а тук в бедната ни родина дори не сме ги виждали още!
http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?threadid=17229767&perpage=40&pagenumber=5
mralien
29.05.04 г., 23:31
Тъпа работа... кога ли и ние ще можем да си позволим да си играем с X800Pro :(
Това доста внимателно го четох тази сутрин.... Звучи доста интересно ... :) мисля че ще има доста хора които ще се възползват от това :)
Apocalypse
30.05.04 г., 00:07
хмм АТИ продължават да имат леки "пропуски" по картите си което да позвалява на нас да си играем с тях така че да получим по горен модел карта. Това започва да става доста подозрително. Започвам да си мисля че го правят нарочно но това е много малко вероятно
Originally posted by pesho00
Четете какво правят хората а туг в бедната ни родина дори не сме ги виждали още!
http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?threadid=17229767&perpage=40&pagenumber=5
Абе незнам какво си недоволен, ама все си мисля, че няма да се бръкнеш за $420-450 за да си купиш въпросното X800Pro:D
mralien
30.05.04 г., 00:23
Originally posted by Apocalypse
E мислиш ли, че не го правят? :)
Кое би ти било по изгодно да продадеш
10Бързи и 10Бавни или
10Бързи и 20Бавни -> 10+10 екстремиста, които не биха си взели бързата по никакъв начин, но с охота биха направили всичко за да имат една от бавно>бързите ;)
Така всички са доволни с тези "неволни" пропуски и най-вече Ати, които си продават брака мега добре :D
BeaZTiE
30.05.04 г., 00:25
хмм АТИ продължават да имат леки "пропуски" по картите си което да позвалява на нас да си играем с тях така че да получим по горен модел карта. Това започва да става доста подозрително. Започвам да си мисля че го правят нарочно но това е много малко вероятно
не го правят нарочно.. ако се наложи да сменят "поточната линия" за всеки различен модел картите ще станат "златни" (те тея не че сега не са...) т.е. на тях им е много по-лесно различните класове от един модел да са на една и съща "подложка" с едно и също ядро..
същото важи и за процесорите.. да речем моят стар 2400+ се клокваше точно толкоз - колкото (ужким) зверски клокерския 1800 JIUHB - разликата беше точно 2 мхц (фсб) - но пък 2400 си беше доста по-скъп.. и двата "отключени"..
абе.. в общи линии не го правят за ни "зарибяват" - всъщност по-малко от 10% от всички процесори и видеокарти в света са клокнати...
GeniusLoci
30.05.04 г., 00:50
Смея да ти оспоря мнението - ако си говорм за средният до скъп клас почти няма хора, които да си ги купуват и да НЕ ги клокват ;) - просто нормален човек такива карти не си взима.
BeaZTiE
30.05.04 г., 01:18
Originally posted by GeniusLoci
просто нормален човек такива карти не си взима.
тъй де.. всички сме ненормални :) а по-ненормални са тези, които си купуват скъпа карта и не я клокват :)
а наистина грешиш - тук като питаш някой "запален маниак" каква видео карта има - казва "последен модел радеон от асус с 256 рам - преди месец беше 500 евро"
питаш честоти.. и каква е точно.. отговарят "абе.. 9000 и нещо беше - ама колко точно незнам"... а камо ли да питаш на какви честоти е.. каква и е паметта етц :)
не съм казал, че няма наистина рабиращи - но тези "запалените" предимно мерят картата по обема на рамта
Veseliq
30.05.04 г., 01:32
лично се обедих че за игрите 128мб е достатъчно и ще има нужда от 256 след мнооогооо време.... гледах тестое на 5700 със 128 и 256 - разликата е 1-1.5 кадъра при игрите - може би при рендване или видео обработка да има някъв ефект ама... той апокалипс ми го казваше сега поне има причина да вярвам ! вярно е че "специалистите" си знаят най вече паметта на картата вярбо е че като питаш какво може той ти казва абе там ирая си ги сичките игрички на макс и дето го питам един от тия с 9700про "как върви Far Cry" - "много добре никаде не пече" , "а със AntiAliasing (тук характерното англииско произношение)" - "ммм да кажеш от къде да си го сваля че май още не съм го играл..." аз нищо не отговорих но явно не всеки който копува скъпа карта е ненормален клокър.... повечето ентусиасчета дигат честотите с 5% колкото да се изхвърлят - "скии аз съм клокър и съм я пръжнал моята" пък и на моменти се питам за кво им е тая карта като циклят само скапаната "контра"
като имаш пари и най-вече като някой ги дава вместо тебе без да разбираш копуваш - точно така ще стане и със новите карти - тоест ще има и от този случай по горе но много ще отидат по "гъзарските" компютри при тия дето в биос не са влизали при тия дето клок питат какво е - ще отидат там за да може да се изхвърли оня "зех си за 500$ с 256мб" без да знае дали е X800pro xt или някой радеон 9200 от ония 256 мб-овите...
но то е така - докато аз истисквам моята GeForce2 MX400 някой се изхвърлят че имат с 256мб и все пак аз съм доволен от това дето го имам - не се оплаквам от нишо щото сичко сам съм си постигнал... :rolleyes:
mralien
30.05.04 г., 01:47
Veseliq, мисля GL не говори за такива квартални ентусиасти, а за хората които разбират какво купуват...
Twinsis
30.05.04 г., 02:14
Originally posted by BeaZTiE
тъй де.. всички сме ненормални :) а по-ненормални са тези, които си купуват скъпа карта и не я клокват :)
а наистина грешиш - тук като питаш някой "запален маниак" каква видео карта има - казва "последен модел радеон от асус с 256 рам - преди месец беше 500 евро"
питаш честоти.. и каква е точно.. отговарят "абе.. 9000 и нещо беше - ама колко точно незнам"... а камо ли да питаш на какви честоти е.. каква и е паметта етц :)
не съм казал, че няма наистина рабиращи - но тези "запалените" предимно мерят картата по обема на рамта Ама точно днеска се сблъсках със същия случай абе но комент. То нали точно на такива разчитат фирмите на какви честоти сти е картата 9700 :bow: :lol: :ghi: :lol: .
Ники ама въобще не си прав че хора дето знаят какво купуват си взимат карти highend>150$. Поне за нашия пазар
pesho00
30.05.04 г., 02:18
Originally posted by acdc
Абе незнам какво си недоволен, ама все си мисля, че няма да се бръкнеш за $420-450 за да си купиш въпросното X800Pro:D
Ти я донеси пък тогава ще си говорим ;)
Все си мисля че някой ще се "прецака" да я внесе и аз ще си я пъхна в ПЦ-то че отдавна не е ъпдеитвано, пък тогава ако не ми стига производителност ще го пробвам (мода към XT- де) но досега никога не съм успявал 100% (9500 -> 9700 стана ама с проблеми та след седмица си го върнах обратно, защото скороста - екстремната, е за два-три теста да и се изкефиш и след това ти трябва МНОГО стабилна система, е и достатъчно бързичка де)
Има си причина да не пускат 16 паипа а само 12 ако беше гарантирано всички карти щяха да ги продават като X800XT Ultra - Super _Duper......
Zabluden
30.05.04 г., 02:20
а аз мисля, че на 3дмарк 2001 изкарвам по-малко отколкот отея дзверове на 2003... маааааалииииии...
сега гледах в нюегг, че е 475$ едно такова дЖУвотНУ :D
Twinsis
30.05.04 г., 02:23
Мене ма хвана срам бре с мойте 13ххх на 2к1СЕ бахти мама един беше пуснал такъв резултат на 2к3 абе заеби...
Apocalypse
30.05.04 г., 02:43
Ох хора, колко пъти ще тъпчем по една пътека. Не малко пъти се е обсъждала дейноста на марковете. Въобще не си мислете по тях да сравнявате видео карти. Те може да ви казват горе долу близко до какво ниво е (по скоро за 2003) но в никакъв случай не ти казват от какво е направена наистина картата. Е един пример. Мойта конфигурация е в подписа ми, и така клокната както виждате на 2001СЕ правя точно 14520 точки. Сега някой биха се изцепили, "Ееее пич аз с мойта 5900ХТ правя 19000 хилки! Далеч си ми от класата", е да ама не. Се пак аз мога да играя Far Cry на 1024х768 с 6х АА и 16х АФ (понякога кадрите падат под 25 наистина) но с 5900ХТ ще видиш зор. Та аз не смятам да коментирам повече марковете защото е повече от безсмислено.
За АТИ незнам дали е по добро да направят 10 карти много яки и 20 яки ама в крайна сметка не е толкова голям процента на хората които разбират какво купуват и какви са му възможностите. Е вярно има екстремисти които в крайна сметка намират как от по слаб модел да го "моднат" на по добър но в това се изисква доста знания, опит и прецизност. За да тръгнеш да правиш такова нещо все пак трябва да си наясно и с последствията де. Може да прецакаш работата и от всичката тая работа ТИ излизаш набутан с определено количество пари.
Наскоро доста хора се насилиха към 9800СЕ поради 2 причини: голям шанс за мод до 9800 про и евтина цена. Е да ама като гледах какъв успех Григор имаше с тези карти не е много далавера обикновенния човечец да се фане и да рискува.
Един клиент като тръгне да купува дадена стока той си е намислил преди това за какво ще я ползва нали. Е така някой американец гледа Х800 ХТ на няква цена която може да си позволи и вижда например в нета на какво е способна. Гледа и Х800 про, която е с 100 $ по евтина. Да кажем че знае за този мод за който говорим. Е мислите ли че си заслужава залог на 400+$ за модификация на карта за да стане карта за 500+$ но същевременно с това да стане карта за 0$??? Не мисля. Да си играеш с продукти които струват много пари не е добра идея (освен ако парите не са ти проблем).
Затова го казвам на всички ентусиазирани да си купуват новия клас карти на АТИ, недейте да експериментирайте толкова рано върху тях, за да не им копаете гроба после. Не мисля че скоро ще има игри които да засичат на тези карти.
п.с. А това да гониш точки на 3д Марк е най-безсмисленото и ОПАСНО нещо което зарази света!
GeniusLoci
30.05.04 г., 03:12
Аз пък смятам FarCry за такава зараза. Сега всички мерят по него, а никой не знае как...
И като видя как играете на 6х16х и ми домилява едно такова....как да не ви резне човек като ви каже, че играта 16хAF не поддържа, че и 8хAF не поддържа, а пък с 6хАА.....как ли играете, ако сте пуснали висока детайлност..
Сори за офтопика....
Пичове, да, лумпените с пари купуват скъпи карти. Ама те купуват НАЙ...а не тези от втори клас, т.е. ще си купят ХТ, а не Про...
BeaZTiE
30.05.04 г., 03:17
п.с. А това да гониш точки на 3д Марк е най-безсмисленото и ОПАСНО нещо което зарази света!
да.. знам и ме боли главата :) поради тази причина сега съм с Ти4800 :) макарче освен на 03 го гоних и на спреквю перф
И на мен, както на Ники, ми е много интересно как точно пускате FarCry при 6хАА и 16хAF... :lol: :lol: :lol:
P.S. Въобще и не отварям дума за това, че играта не е "играема" дори и при 4хАА и 4хАF... Иначе да, всепризнато е, че ATi-тата се справят по добре от nV-тата под тази игрица...
Originally posted by GeniusLoci
Пичове, да, лумпените с пари купуват скъпи карти. Ама те купуват НАЙ...а не тези от втори клас, т.е. ще си купят ХТ, а не Про...
E много мерси Ники за "ЛУМПЕНИТЕ" :) хмм като се замисля ... Лумпен ли съм? Или най-обикновенно момченце :)
Originally posted by bobytt
E много мерси Ники за "ЛУМПЕНИТЕ" :) хмм като се замисля ... Лумпен ли съм? Или най-обикновенно момченце :)
у ар лъки баста' :)
Ами ... какво да ти кажа Гед :) тука поне тва ми е едничката утеха че живейа далече от дома :) (макар че тука имам повече рдонини отколкото в БГ )
Да си зимам някакви изтърбушени чаркове , малко светлина да ми внасят в живота....
Сега по темата .... прочетох всичко възможно ... (ПОЧТИ) по тези форуми , като цяло са моднати 3 карти и трите са ОК ...
Аз лично не бих го направил щото 470$ са си пари все пак , както и да го гледаме...
Може би след време ще взема една да тествам :) ама съм сигурен че дотогава МОЛЛОВ ще го е направил...
Сега един офтопик въпорос.... ПСВто на Х800ХТ същото ли е като на 9800ХТ.... мисълтта ми е , ще взимам WATERCHILL и комплекта дето съм избрал е с VPU коолинг... дали ще може да го ползвам...
Сега един офтопик въпорос.... ПСВто на Х800ХТ същото ли е като на 9800ХТ.... мисълтта ми е , ще взимам WATERCHILL и комплекта дето съм избрал е с VPU коолинг... дали ще може да го ползвам...
От това което се вижда по снимките , няма големи разлики между ПЦБ-тата на двете карти, така че не би трябвало да имаш проблем .... но с абсолютна точност може да ти отговорят само хора притежаеващи тази карта, във форума на Rage3d има доста такива хора вече.....:)
GeniusLoci
30.05.04 г., 16:27
E много мерси Ники за "ЛУМПЕНИТЕ" :) хмм като се замисля ... Лумпен ли съм? Или най-обикновенно момченце :) Абе Боби що четеш през ред мааму...
Говорим за това дали хората, които купуват скъпи карти ги овърклокват. Хората с пари, окито не разбират купуват дъ бест. Хората, които не могат да си позволят дъ бест купуват следващата карта и се опитват да си направят (кога с успех, кога без) дъ бест. Хората, които имат комбинацията пари+акъл или ще си преценят риска и ще се опитват от по-евтиното да направят по-скъпо, или, което е по-добрият вариант поне IMО, ще си купят най-доброто и ще го направят още по-добро.
Т.е. ти си в последната група, споко бре, лумпен :lol: :lol:
А-а..и ако не ми снесеш как е Х800ХТ-то шА тА :smack:
Да ама не ... въпросната X800XT Platinium идва на 16ти юни.... дотогава , ще си джиткам май със старата карта MSI-5950 кво да се прави.... обаче , сега си прегледах поръчката и видях че от АТИ , като примерен ентусиаст ще ми даде БЕЗПЛАТНА тениска X800XT + 20$ mail in rebate "АКО" реша да си копувам ATI ALL IN WONDER - RETAIL :) та така , иначе , аз имам тука познати дето вече решиха че ще пробват мода... ама не знам , аз лично , дадох 50$ в момента повече и си взех големия клас... а друго интерестно, че взимам картата от един от основните партньори на АТИ в US като RETAIL разпространение BESTBUY та имам всички шансове да докопам доста по-рано от другите Х800ХТ :) което е cool :) да кажем нещо от рода на 2-3 седмици по-рано ... ама тва са глупости :)
И така....
Apocalypse
30.05.04 г., 18:07
Това с Far Cry-а го дадох само като пример. Може още доста примери да се дадат за сравнение на видео карти ама не и марка.
Но както и да е. Темата беше за мода на Х800 про към ХТ. Еми май това няма да можем скоро да го видим реалност тук. Докато навлезне картата за масови продажби тука и докато стане и достъпна за обикновенния човечец (като мен) ще мине доста време. Така че на този разговор сега му е малко рано
Относно мода , прочетох няколко теми по въпроса , доколкото разбрах е направен опит да се модне х800Про по споменатия начин , но без успех . И мнението , е че шанса да се модне про-то е изключително малък , ......
тук (http://www.overclockers.ru/news/newsitem.shtml?category=1&id=1085800180) :rolleyes: Хайде някой с такава да пробва и да каже.
Пич преди да постнеш тема да беше погледнал 2-3 реда надолу!
http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?threadid=31190http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?threadid=31190
Гледам на Ати минавате. Що ли?
Па Геoрги, Far Cry да беше - иди доди.
mralien
31.05.04 г., 18:49
Originally posted by Ted
Шот Нвидиа за нищо не става - това ще те задоволи ли като отговор, така че да не развихриш поредния спор?!?
Някак усещам как вече си си написал прозата за NvidiaVs.Ati и само чакаш някой да повдигне темата за да натиснеш пост :laugh:
mralien нещо гущер да те е ухапал?
Гузен негонен бяга....
bat_zerga
31.05.04 г., 18:57
поразпитах в РС фирмите и ..... новото поколение карти поне 3 месеца няма да го видиме, каквато информация получих. Тук и сега в BG - каква е картинката - в подлеза и надлеза се е появило manli 9800pro за 240$ - 256bit - какво друго да кажа освен купувай народееееее.......
BeaZTiE
31.05.04 г., 19:11
преди 10 дни попитах кога ще я имат.. казаха "края на месеца"
преди малко се обадих.. и питах... отговориха ми "края на месеца" аз казах.. "ама то днес е края на месеца" - и ми отговориха "значи края на другия" (не се майтапя):D :D :D
а иначе почти насякъде ги има по ценовите листи.. ама на склад йок..
Отговора е елементарен BeaZTiE имат огромни количества 9800ХТ & 5950 нали тва чудо триабжа да се продаде.... как да пуснат 2Х по-бърза карта на същата цена като бавната... няма как да стане .... вярно появяват се тук таме 10на 20 бройки по ОНЛАЙН магазините колкото да може някой друг ентусиаст да си купи и тва е ... дори СТАБИЛЕН магазин като NEWEGG промени дизайна си в раздела за диео карти... преди беше направен по марки & поколениа видео карти като взлезеш в тоя раздел сега е на колко МБ има картата и марки
А относо това дали съм минал към АТИ Тед.. ами единственниат начин да взема карта от новото поколение е да направя преордер :) няма начи , и по времето когато го направих имаше от ТОП картите само Х800ХТ, но вече съм поръчал и 6800Ултрата така че ще остане тази която повеч ми хареса...
pesho00
01.06.04 г., 00:46
И аз най-накрая май ще се здобия с такава карта;) (поне ми казаха че са я поръчали и я чакат - АСУС) стискаите ми палци
Понеже имам жъзможност... след 5-6 дена братовчедка ми я носи от US и веднага ще се опитам да я модна. :))) Ще правя снимки от време на време за да се види какво правя Пък накрая ще разберем дали ще се модне...
п.с. Щом всички казват няма как и аз да не успея :))) 5-6 дена
Apocalypse
01.06.04 г., 03:24
и в крайна сметка трябваше аз да си взема PS2 вместо ПЦ, ама да се *** в тъпата тиква. Сега похарчих маса пари, а още ще се харчат. Вече разбирам защо конзолите навлизат толкова бързо като заместител на ПЦ-то в сферата на конпютърните игри.
Апокалипсис.... честни да ти кажа аз пък не знам защо навлизат толкова бързо... имам XBOX и PS2 но не ги ползвам пич... просто не ме кефят.... и двете дойдоха с по 3 гамки.... тествах ги .... но си предпочитам мишката и клавиатурата..... дадох ги тука на едно хлапе да джитка с тях че иначе щяха да изгният в мазъта....
Apocalypse
01.06.04 г., 15:17
Ами за игране са много по добри и икономични относно паричен ресурс. Просто като купиш едно от двете всички игри които излизат до този момент че и нататък ще ти вървят перфектно и с изумителна графика. С ПЦ-то имаш големи главоблъсканици с софтуер, хардуер. Хората като взимат нещо искат с него да имат колкото се може по малко проблеми с него. Досега не съм забелязал някой да се оплаква че някоя игра за PS2 не му тръгва на PS2-ката.
Но от друга страна е вярно че PS2 или XBox може да го ползваш САМО за игри и то не всички видове жанрове но това е само въпрос на време. Пресметни колко пари си дал за ПЦ от както си го взел до този момент и колко пари щеше да дадеш за една конзола за игри и едно слабо ПЦ за интернет.
Незнам за теб ама по мойта машина съм прахосал към 2000$ от както си взех ПЦ.
Neotrace
01.06.04 г., 15:19
И за това има лек...чувам че следващия Xbox ще си има и клавиатура и мишка....че даже и Windows некъф:D :D :D :D
V I P E R
01.06.04 г., 15:55
Ами за игране са много по добри и икономични относно паричен ресурс. Просто като купиш едно от двете всички игри които излизат до този момент че и нататък ще ти вървят перфектно и с изумителна графика. С ПЦ-то имаш големи главоблъсканици с софтуер, хардуер. Хората като взимат нещо искат с него да имат колкото се може по малко проблеми с него. Досега не съм забелязал някой да се оплаква че някоя игра за PS2 не му тръгва на PS2-ката.
Но от друга страна е вярно че PS2 или XBox може да го ползваш САМО за игри и то не всички видове жанрове но това е само въпрос на време. Пресметни колко пари си дал за ПЦ от както си го взел до този момент и колко пари щеше да дадеш за една конзола за игри и едно слабо ПЦ за интернет.
Незнам за теб ама по мойта машина съм прахосал към 2000$ от както си взех ПЦ.
Е да ама на конзолките не може ш да правиш други работи нали ...само си джиткаш и толкова.
А и с компюртите имаме проблеми щото постоянно ги мъчим нещо. Ако имаш П4 @ 3 и нагоре с 1Г памет и хубава видео карта без да клокваш всичко едва ли ще имаш проблеми.
Освен това както едни игри вървят добре на Ати така други вървят добре на Нвидия. Това е. Мраковете и изобщо синтетичните тестове са само да видиш как се представя машината ти спрямо други и да си направиш сметка дали си настроил всичко... хвалбите са просто за спорта, а за всеки един спорт или хоби си трябват пари.
Apocalypse
Дори и не искам да смятам колко пари съм дал от началото само на тази година да не говоря да се връщам за по-дълъг период от време , ама мен не ме кефи да зема диска да го сложа в PS2/XBOXa и да седна да играя пред ТВто....как да ти кажа.... Именно предизвикателствата били малки или големи в PCто са ми тръпката... възможните проблеми , остраняването им ... ВЪЗМОЖНОСТТА ДА НАУЧА НЕЩО повече във всеки един момент...... само ми кажи какво ще науча с PS2... :) кажи едно нещо....
Хммм не знам PCто е краста която не може да се излекува хванеш ли я веднъж... а относно това че щели да имат KBD и WIN... тука преди 3-4 години именно Майкрософт се опитала чрез MSN който между другото е IIят по големина ISP в US след AOL да наложи нещо подобно , нарича се WEBTV интернет на ТВто , гледаш си Къци и в следващият момент влизаш във форума..... ДА ама НЕ..... просто дори и хора които не ги кефят PCтата като цяло предпочитат да си влизат през тях в нета.. и въпросното УЕБТВ ... фалира...
Всъщност какво ви обяснявам... Точно пък в този форум се съмнявам че има човек без тази тръпка :)
малко инфо от Unwinder :)
засега единствения успех е модването на Х800ХТ до X600 (4 pipes), защитата за Про-ХТ засега не е разбита, ИЛИ единствената бройка Про която има е с дефектни пайпове... според информацията с която разполага от Ати (!) , ако пайповете са дефектни ще има хардуерна защита (и отключването няма да работи), ако ли са читави, изключването им ще е софтуерно..... демек очаквайте включване :)
засега лесен и бърз начин за модване може би е флашване на Про с биос от ХТ.... но се говори че в момента намирането на Про с работещи пайпове е невероятен късмет - още в заводите всичко се тества...
В събота ми идва x800 - и ще видим....за мод-а МЕЖДОДРУГОТО ПРОДАВАМ GV RADEON 9800pro 256DDRII/ всички чаркалъци към нея. - 300$. Без коментар по цената. След събота като ми дойде х800.
Da_Munk
09.06.04 г., 15:59
Айдеее, започна се... Дано скоро и при 6800 се появи нещо такова :D
Link (http://www.pcunleash.com/bbs/zboard.php?id=MyItemReview&page=1&sn1=&divpage=1&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=26)
Apocalypse
09.06.04 г., 16:18
Я виж какво имало ТУК (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=31190) . Тая тема да не бида я повтаряте нарочно да се скaраме пак....
socrat_bg
12.06.04 г., 22:00
я вижте тук има добър тест направен http://www.hothardware.com/viewarticle.cfm?page=8&articleid=517 и доста изчерпателен
Originally posted by chavv
малко инфо от Unwinder :)
засега единствения успех е модването на Х800ХТ до X600 (4 pipes), защитата за Про-ХТ засега не е разбита, ИЛИ единствената бройка Про която има е с дефектни пайпове... според информацията с която разполага от Ати (!) , ако пайповете са дефектни ще има хардуерна защита (и отключването няма да работи), ако ли са читави, изключването им ще е софтуерно..... демек очаквайте включване :)
засега лесен и бърз начин за модване може би е флашване на Про с биос от ХТ.... но се говори че в момента намирането на Про с работещи пайпове е невероятен късмет - още в заводите всичко се тества...
Мдаааа.... виж 2 седмици как променят всичко.... сега инфото ти звучи като много невярно....
Процента модващи се карти е доста голям.... без flash към BIOS-а на 800XT не може да стане.... трябва да се свържат двете точки, където има прорез между тях.... прореза не трябва да се залъпва с нищо, може и вътре да влезне от проводящият лак..
Все пак това за хардуерната защита е така.... т.е. мацаш я, flash на BIOS и ако все още е 12 pipes - I'm sorry mama....
ddobrev
15.06.04 г., 12:27
Честито вече има и инфо за софтмод на Про-то до ХТ. Времето ще покаже дали става тоя софтмод, че ме съмнява АТИ да не са азключили паиповете хардуерно.
Как да е пичовете много се кефят на този мод ама не видях никои да благодари на АТИ за него. И съм 99% сигурен че са го направили нарочно, за което печелят симпатията ми.
Аиде сега да видим отговора на НВИДИЯ :D
Кофти е ако се окаже че паиповете са мъртви ама няма безплатен обяд както знаем...
тук (http://www.rage3d.com/board/showthread.php?threadid=33763022&perpage=30&pagenumber=1)
Originally posted by ddobrev
..Как да е пичовете много се кефят на този мод ама не видях никои да благодари на АТИ за него. И съм 99% сигурен че са го направили нарочно, за което печелят симпатията ми.
Аиде сега да видим отговора на НВИДИЯ :D
Кофти е ако се окаже че паиповете са мъртви ама няма безплатен обяд както знаем...
тук (http://www.rage3d.com/board/showthread.php?threadid=33763022&perpage=30&pagenumber=1)
Ами ако беше изчел внимателно всички постове по темата, или по специално първия на BeaZTiE, щеше да знаеш, че няма за какво да се благодари на ATi, защото ако е възможно те не пускат никаква "аванта" на юзъра, ами просто "интереса клати феса"!
В случая косвения ефект от това е добре дошло и за нас!
Ati не са и никога нама да бъдат "благотворително дружество" и в случая ако имаха алтернативен метод на този (със същата себестойност) за разделяне на продуктовите модели, повярвай ми, щяха да го направят! ;)
Мнението на Unwinder
False alarm guys, this driver is an original driver patched with slightly modified SoftR9x00 for forcing X800 ID instead of 9500/9700/9800 modes available in the script. And it will not and cannot do the trick because pipeline count programming no longer depend on the PCI DeviceID on X800 family. And attempt to mod PCI DevID was the first trick I've tried after staring investigating X800 modability, and it doesn't change active pipeline number.
Anyway, anyone having the latest version of RT can reproduce the 'magic' without downloading whole driver by altering native SoftT9x00 script's code. The only altered thing in the script is changed PCI DevID override code. For example, to force x800pro DevID instead of 9800's one, just replace 66 0D 08 0E with 66 0D 09 0A in the script's [Common] section then patch the driver to get exactly the same modded miniport.
Summarizing:
1) It won't unlock pipes, because it's just PCI DevID overrider and PCI DevID don't affect pipelines count
2) It is a bit incorrect PCI DevID overrider, it forces X800PRO's PCI DevID, not X800XT's one. Probably the man behind the script modification didn't understood changes made by SoftR9x00 completely, to force XT ID he should edit AND mask too.
Damn, I was _so_ glad when W1zzard showed me that thread. I hoped that somebody else besides us tried to mod the driver and did it himself / found ATI's protections... Now the hopes are ruined. Damn.
Кьор фишек :)
Shagrath
15.06.04 г., 15:07
еми току що говорих с Wizzard (за тея дето незнаят тоя дето прави софт мода) ... човека каза че до момента няма успехи ... толкоз ...
Аре сега нямал успехи..... иска само за него да си ги запази и само той да си модва Х800Протата.....
Как да няма ЧАВ няма да ни лъже я :)))
GeniusLoci
15.06.04 г., 16:14
Originally posted by bat_zerga
поразпитах в РС фирмите и ..... новото поколение карти поне 3 месеца няма да го видиме, каквато информация получих. Тук и сега в BG - каква е картинката - в подлеза и надлеза се е появило manli 9800pro за 240$ - 256bit - какво друго да кажа освен купувай народееееее....... Не знам какво си разпитвал, но..ще е след по-малко от три месеца ;)
svetlyo
15.06.04 г., 16:35
а защо не и PS3 които ще изчистят игричките от РС пазара
Това пичове е корпоративна политка, няма гювеч за фирмички
по 50-60 милиона с некакви едвам работещи бети :)
Аз мисля че Сони в съзвучие с новата си политика ще избият рибата и ще изкъртят мивките :)
4-5 процесора и ОС за реално време са доста по добре от
Уин + РС (тая архитектура требе да умре вече)
А и на М$ им е ясно, иначе немаше да купуват Виртуал РС технология.
Аре сега нямал успехи..... иска само за него да си ги запази и само той да си модва Х800Протата.....
То пък е една "голяма философия" тоя hardware mod....
Аз лично такива полу-решения (софтуерните) ги недолюбвам. Или се прави както трябва, или не се прави!
Според това четиво ТУКА (http://www.pcunleash.com/bbs/zboard.php?id=MyItemReview&page=1&sn1=&divpage=1&sn=off&ss=on&sc=on&select_arrange=headnum&desc=asc&no=26)
Ключът за успесното модване се крие в маркировката на чиповете :) , има резон според мен в това заключение
Абе "истината" с това модване е, че е същата работа като с 9800СЕ! Щом има "изключване" на пайпове , следва, че си е игра на ТоТо тяхното включване и сега в началото много вероятно е да има по-голям брой модващи се (поради факта, че 800pro се пусна в продажба по-рано от XT), но след някой и друг месец нещата ще станат доста "дървени" за наточилите се модаджий.;)
Apocalypse
18.06.04 г., 20:18
Просто хората се опитват да направят така че да плащаш толкова за това което получаваш. Сиреч, купуваш 800про и си стоиш с 800про, купуваш 800ХТ и си стоиш с ХТ. Ако изобщо е възможен този мод, то това ще е временно както каза acdc, иначе Ати ще си подкупаят пазара за ХТ-тата.
Този мод си е в пряката зависимпст от това какво е търсенето на 800про. Ако ATi немогат да доставят достатъчно количество, чипове които са с неработещи конвейри, естествено, че за да изпълнят поръчките ще са принудени и да доставят и такива с 100% здрави конвейри. Именно и оттук се получава "благоприятния ефект" в/у крайния потребител - може да уцели карта която си е "готово" XT
pesho00
24.06.04 г., 00:30
сега вече мога да кажа от собствен опит не е толкова лесно (за сега се въздържам да го нарека невъзможно) хич даже не става - опитах сам и са си 12 конвеира и това си е иначе се клоква добре и е супер бърза ако някои има друг опит да сподели
Ами.... ако говориш за Sapphire платките - работата е "тъмна Индия"..... т'ва си е X800XT карта както и да я гледаш..... и моста не е прекъснат.... ама..... 12 пайпа и т'ва е... ама няма да се предам толкова лесно, мамицата й.
pesho00
24.06.04 г., 20:00
Пиши ако намериш решение - РАЗЧИТАМ на ТЕБ
pesho00
24.06.04 г., 20:02
E..ти тъпото парче съм верно не е прекъснат а аз ДВА пъти го свързвам, така e като чета а не гледам
socrat_bg
24.06.04 г., 21:08
аре ))) Цялата страна те гледа
искаме победа :D
Имам тука 2-3 идеи за реализиране, ама айде да не говоря предварително, че ако не стане да няма разочаровани ;)
Kaloyanski
26.06.04 г., 00:12
Апокалипсис.... честни да ти кажа аз пък не знам защо навлизат толкова бързо... имам XBOX и PS2 но не ги ползвам пич... просто не ме кефят.... и двете дойдоха с по 3 гамки.... тествах ги .... но си предпочитам мишката и клавиатурата..... дадох ги тука на едно хлапе да джитка с тях че иначе щяха да изгният в мазъта....
Е каде го тва хлапе, що не ги даде на мене..;)
pesho00
29.06.04 г., 01:00
Molov Явно нищо не е станало с твоите идеи щом не пишеш?
Т'ва според теб нищо ли е? ;)
http://www.comexgroup.com/forums/uploads/post-38-1088430458.png
Pa3KaTaH
29.06.04 г., 01:21
`новите` 4 читави ли са?
и .. честито! :beer: :)
pesho00
29.06.04 г., 03:24
Е нее честно да не споделиш КАК става тоя трик че моята карта страда само с 12 конвеера;)
XM6002B
29.06.04 г., 09:47
Чети тук -
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=&threadid=36912&perpage=25&pagenumber=4
>
ddobrev
29.06.04 г., 10:33
Поздравления за първото Х800ХТ в България...
Които не е разбрал - флашвате с биос на Гигадръв и готово( ама не с флашром). повече подробности в ревюто на Моллов.
Браво пич.:bow:
Originally posted by pesho00
Е нее честно да не споделиш КАК става тоя трик че моята карта страда само с 12 конвеера;)
1. теглиш тоя (http://amdinside.hit.bg/x800/bios_r80x256v_f1.exe) файл - разархивираш го и flash-ваш картата:
"gvf11 -p r80x256v.f1"
Сега като влезнеш в Windows вече ще си с 16 пайпа.... НО... BIOS-а на GB е леко куц от към тайминги и напрежение към паметта.... сега вече с flashrom си flash-ваш картата с тоя (http://amdinside.hit.bg/x800/Atix8xt.ace) BIOS, който е ATI Original X800XT PE BIOS... хем леко ще ти дигне честотите by default, хем паметта ще върви по-добре т.е. на повече MHz...
Ае дерзай ;)
medunski
29.06.04 г., 17:07
Е кво са да скачаме в торбата и да купуваме Сапфир х800про ли:D Аз мислех да изчака поне до есента с моята 5900...А тая далавера зависи ли от бройката на която ще попаднеш или става по принцип?
GeniusLoci
29.06.04 г., 19:20
Май си се модват - и тази в нас няма проблем..
Съвсем е друг въпросът дали като карта и драйвери има ядове, сега сядам да го разбера това..
Екстра си е тая при мене...... на мен основният проблем ми е бавна PC система.... тоя A64 направо "мотае" видеото... направо се чудя ща да радя....
pesho00
29.06.04 г., 22:16
И при мен стана като имам повече време ще видя дали има "фаида" :)
Благодаря за съвета
ама май нещо не е наред 2-3 пъти VPU recovery а до сега на XT честотите си беше ОК???
pesho00
04.07.04 г., 14:51
Сложих водно блокче (Сугар4о) и всичко се оправи (благодаря на Ваипър за съвета че проблема е в топлината) сега под натоварване температурата е по ниска от колкото оригиналната при нормално положение :)
нормално 3Д
въздух: 46 76
Водно: 38 45
меря с Riva tuner
Ae провери си контакта с ядрото, че тия 45С са доста.... при мене, при положение, че водата първо минава през процесора, повече от 41.5С не съм го виждал да качва...
pesho00
04.07.04 г., 16:14
и при мен е така а процесора пече (@3.8ГХз) ма аз и на 45 съм доволен поне е стабилно
Да, определено проблема е в температурата на ядрото.... някои фенове, които нямат друго охлаждане под ръка са правили външни интервенции (връзване към външно захранване, не към PCB-то) по вентилатора на охлаждането с цел по-високи обороти и след понижаване на температурата на ядрото са стабилизирали картата на XT честоти :)
А аз продължавам да нямам проблеми с драйверите на ATI....
pesho00
05.07.04 г., 00:16
и аз също (всъщност за последно имах проблем - които да помня с драиверите по времето на 8500;))
GeniusLoci
10.07.04 г., 14:47
Originally posted by Mollov
А аз продължавам да нямам проблеми с драйверите на ATI.... Конкретно:
X2: The Threat (много малко проблеми...)
Splinter Cell 2
Tomb Rider: AOD
Thief3 (DeusEx2 също)
FarCry 1.1 (особено в различни от 1024х768 разделителна и особено като смениш името на ехе-то)
Проблеми с Temporal AA дори в Мрак 03..(теста с тролите и онази с меча..)
Ниски резултати с 4.6 (около два пъти по-ниски в SPECviewperf 7.1.1, в Splinter Cell 2 също..)
И още има ама не ми е акъла сеаг в това..
Единствено в Splinter Cell 2 има проблем и с 9800Про (мигащата вода), иначе отсъстват всякакви ядове..
Temporal AA-то не съм го пробвал още какво прави, а Splinter Cell-а не съм го инсталирал.... т'ва със смяната на exe-то на farcry звучи интересно... :)
ДВОЕН ПОСТ МОЛЯ НЯКЛОЙ МОДЕРАТОР ДА ГО ИЗТРИЕ!
Ок ето и мойта лепта ...
След съветите на МОЛЛОВ...
Моднах мойто PowerColor X800Pro @ X800XT PE
то малко резултати в 3Дмарк преди и след флаша
преди --> http://service.futuremark.com/compare?2k3=2787741
След --> http://service.futuremark.com/compare?2k3=2797251
http://service.futuremark.com/compare?2k3=2797381
мога да кажа само че тая видео карта ме разби тотално...
ФарКрай се джитка със всичко на МАХ без никакви грижи с по 70-80фпс но като казвам всичко , значи ВСИЧКО , през драйжера на мах и през настройките на играта на мах....
curiousC
16.02.07 г., 15:34
Това отключване дали ще стане на ASUS X800Pro TD 256?
Това отключване дали ще стане на ASUS X800Pro TD 256?
Мога да ти дам категоричен отговор, но за целта си инсталирай ATITool и покажи fuse стойностите на твоето PRO. Как да стане това: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=5367 , виждаш в първия пост. Другото, което ме интересува е, дали картата ти е VIVO.
Авторски права на vBulletin