Виж пълна версия : към притежателите на 8rda3+
j`e`k`o
08.06.04 г., 16:21
Искам да попитам има ли някакъв начин с USDM-a да виждам и оборотите на вентилатора на северния мост, защото сега ми показва само на CPU-то. Гледах да не би да трябва да вържа някой кабел от вент-а към дъното, но само едно кабелче излиза от вентилатора, и то е за захранването.
П.С. Вентилатора на северния мост е фабричния, който си идва с дънцето.
XM6002B
08.06.04 г., 17:42
Zabrawi - tozi wentilator NE poddarva ot`itane na oborotite.
И при мен/ревизията е 3,1/ не отчита, явно е вентилатора
Но пък чипсета загрява доста повече/отворена кутия + вентилатор странично към него-35С/ от например
Гигабайт КТ 600 който имах преди това-макс. 30С и то при затворена кутия и неактивно охлаждане.
Четох че не бил достатъчно равен и трябвало да се намаже с повече термопаста за да може да се охлажда по-добре
Veseliq
08.06.04 г., 18:12
не си прав - гигабайт са популярни със "точните" си датчици пък и не знаеш и епокса колко го е измерил ! ааа междо другото това не е чипсета а темп в кутията което гледате... не знам дъна с датчик на чипсета - тоя втория е на кутията - намира се до агп-то !
много е вероятно да си прав
за процеосор апоказваше че тръгва от 47
така че нищо чудно за чипсета/кутията да показва пък по- малка
j`e`k`o
08.06.04 г., 19:32
аха, просто ми се искаше и неговите обороти да следя :) А като казахте за чипсета - в USDM system temp е температурата в кутията, а не на чипсета. Датчика трябва да се намира някъде между PCI слотовете.
мерси за отговорите :)
Simbon4o
10.06.04 г., 16:26
датчика мисля че е син и е до AGP ;) оборотите на северния мост вентилатора няма как самият вентилатор е с 2 кабелчета(няма сензор :))
j`e`k`o
10.06.04 г., 18:32
да, това и аз го видях. :)
10х
Veseliq
10.06.04 г., 18:51
хъх има и вариант ако евентуално ти се дават парици да си купиш едно вентиклаторче за до 10 лева максимум (това за най-хубавките) 40мм или колкото искаш за чипсета със датчик ! просто той е отделно от захранването на кулера и се вързва към пинчета на дъното и ти го мери и него...
j`e`k`o
11.06.04 г., 01:05
това е ясно. Но за сега едва ли. Като сменя процесора с някой по-добър и почна да клоквам ... че това palomino за нищо не става.
Авторски права на vBulletin