Виж пълна версия : как да ремонтирам изгоряла 10 мб коаксиална карта
как да ремонтирам изгоряла 10 мб коаксиална карта знам, че на повечето някакъв чип им гори хъбовете по същиоя начин ли се оправят
Dark Skywalker
08.06.04 г., 16:46
Не е ли далеч по-лесно да купиш на старо някоя Combo карта?
ами ако става въпрос за хъб и то не един а няколко...
Dark Skywalker
08.06.04 г., 17:11
Ти за една карта ли питаш, или за няколко хъба? Хайде уточни се и си редактирай първия пост с по-конкретно зададен въпрос...
Milanoff
08.06.04 г., 22:11
На тези карти и хъбове най-често гори MTD392N (Coaxial Transceiver Interface - аналози NE8392CN; DP8392CN UM9092; W89C92), дето много трудно се намира напоследък, а и доколкото знам цената е колкото да си купиш работеща карта на старо.
Нищо не ти пречи да свалиш чипа от работеща карта и да я "заковеш" на хъба , като най-лесно става да си запоиш един "цокъл" за да можеш по-лесно да си ги сменяш - те лесно горят! :D
Обаче ако сметнеш разходите по цялата работа не си струва, така че по-добре инвестирай в UTP/FTP кабели - времето на коаксиалката вече мина!
П.С. Цената на работеща карта на старо е максимум 5 кинта, така че прави си сметка!
сега един глупав въпрос ама как да разбера че чипа е изгорял
При мене въпроса стои така коакс или оптика утп е невъзможно ства въпрос за 10base5 а не за 10base2
Венци, не го ли учихме на упражнения?
За 10Base5 по-вероятно да ти е изгорял трансивъра - онова, което се слага на коаксиалния кабел и от него ходи 15 жилен кабел до AUI порта. За такова нещо ли говорим?
въобще не става дума за AUI интерфейс с него проблеми нямам BNC изходите гърмят AUI не използвам
Ами аз затова питам, защото 10Bаse5 e по AUI, а 10Base2 е с BNC изход. Могат да се намерят такива чипчета по около 3-4 лева от София, ако се интересуваш ще те насоча.
провери из нета навремето имаше безплатни мостри на тези чипове и беше си направо далавера да се ремонтират, като зарибиш сички твои познати и попалниш форми за тези безплатни няколко бройки на тяхно име и после минеш след седмица две да си ги прибереш от тях :) слагаш си едно цокалче и си сменяш :))
Авторски права на vBulletin