PDA

Виж пълна версия : Препоръчайте ми цифрова КАМЕРА

HEPBAKA
08.06.04 г., 15:32
Ами значи все още се колебая дали да взимам само апарат или да взема камера вместо апарат (за цифрови става въпрос) Знам камерите са доста по-скъпи, но все пак мисля си заслужава (вие как мислите) имаки предвид че и за фото става и то с добро качество, а качеството на филмчетата на камера сравенение с тези на апарат е огромна. Това така ли е (разликата в качеството) има ли смисъл да давам пари за кемера като 80% ще я ползвам като апарат, но пък като имам камера е друго пък и щом ще записва с добро качество то доста възможно е да я ползвам повече като камера не апарат.
Моля да ми препоръчате накакви камери на що годе нормални (по нисички пари) мога да отделя нещо от сорта на не повече от 550 лева да кажем МАХ 600 но нито стотинка повече.

мерси предварително.

barnie
08.06.04 г., 16:00
А за обратната страна на монетата замислял ли си се? За това че и най-скъпата камера може да прави максимум 1 мегапиксел снимки и то трудно сравними по качество с тези и на ефтин фотоапарат?

Освен това ИМА фотоапарати, които правят дори и по-добри клипове от ефтините камери при положение, че снимаш предимно, за да гледаш на компютър. Например Canon S1 IS и Sony DSC-T1. Правят прогресивно сканиране, което за камера означава поне $1000 отгоре в цената. Ограничението е, че не можеш да запишеш 2 часа филм, но доколкото разбирам това не те интересува.

Тези два фотоапарата са на цена като тази на ефтина видеокамера, но за съжаление доста над границата, която поставяш. Няма как да не направиш компромис.

Потършувай из
http://www.steves-digicams.com/
Там има снимки и клипчета снимани със всеки фотоапарат. Има и цена на фотоапарата и какво ли още не. Имай предвид, че цифрата долари в Щатите по правило е малко по-ниска от цената в евро в Европа.

Dark Skywalker
08.06.04 г., 16:30
Originally posted by HEPBAKA
че и за фото става и то с добро качествоНе, видеокамерата не прави хубави снимки. Причината е елементарна - независимо от големината на CCD матрицата (матриците) материалът се записва в стандартна PAL резолюция - 720х576, което дава далеч по-ниско качество от един 1.0 Mpix фотоапарат.

Видеокамерата си е видеокамера, фотоапаратът си е фотоапарат. Ако те влече да снимаш филми, купи си първото. Ако си запален по фотографията, насочи се към второто. Среден път няма.

BeaZTiE
08.06.04 г., 16:38
Originally posted by Dark Skywalker

Видеокамерата си е видеокамера, фотоапаратът си е фотоапарат. Ако те влече да снимаш филми, купи си първото. Ако си запален по фотографията, насочи се към второто. Среден път няма.

баси.. взе ми го от клавиатурата :)
а иначе като чуя словосъчетанието "цифрово еди кво си" и се сещам винаги за големи чилса (цифри - както някой се изказват)
а сега лек офтопик, ама според вас кое словосъчетание е по-чуждо "цифрова камера" или "дигитална камера" - според мен и двете са еднакво чужди - но по-правилно ми се чини, че е "дигитална"... ммммм незнам..

chavv
08.06.04 г., 17:56
Originally posted by Dark Skywalker
Не, видеокамерата не прави хубави снимки. Причината е елементарна - независимо от големината на CCD матрицата (матриците) материалът се записва в стандартна PAL резолюция - 720х576, което дава далеч по-ниско качество от един 1.0 Mpix фотоапарат.
sorry no ne si prav - ima kameri zapisvashti v native-ccd rezolucia

не не от тия за 5-600лв, този детайл ми е убегнал :)

Dark Skywalker
08.06.04 г., 18:12
Originally posted by chavv
sorry no ne si praw - ima kameri zapiswashti w native-ccd rezolucia

От тези по 500-600 лв. ли? Може и да има, но аз не знам (между другото съм вносител на Panasonic в България, все съм чувал нещо за камерките им, пък и за конкуренцията от Sony и JVC също...)

;)

Дай модел да видя, ако не те затруднява...