Виж пълна версия : D-Link AirPlus Xtreme G DI-624 vs. Linksys WRT54G
illegal
08.06.04 г., 00:41
Кой от двата рутера е по-добър и защо?
От къде може да се намери този модел на Д-Линк (Линксис-а знам че го имат в Комел Софт).Разбрах че обхвата на Линксис-а бил слабичък докато този на Д-линк е доста по-добър. Знаете ли да има някакви несъвместимости между 802.11g устройствата? Например рутер и WIC на различни фирми?
Понеже смятах да си взема и Рутер и WIC на Линксис, но ако рутера на Д-линк е по-добър ще взема него в комплект с USB WIC Линксис WUSB54G.
Споделете впечатления моля.
Предварително благодаря. :)
Моите впечатления за linksys ги прочете вече. Аз ползвам само d-link от около 2 години в къщи и оплаквания нямам. Цените на d-link и linksys са аналогични. Възможностите им също. Това, че linksys били с по-малък range е пълна измислица. Просто съм видял доста прецакани linksys (било чрез firmware, power и някакви сходни) и нито един прецакам d-link. 100/100 и d-link не са върха на сладоледа, но връх надали има.
illegal
08.06.04 г., 09:19
Това за разликите в производителността при еднакви разстояния го видях тук като сравнение на тестове на PC Magazine.
http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1275636,00.asp
http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1572507,00.asp
Въпросът обаче от къде мога да си купя именно това устройство на Д-Линк си остава ?
Освен това възника и още едно питане. Видях че различните ревижъни на устройството (не на фирмуейъра) изглеждат по различен начин. А и B са с по 2 антени, докато C е с една. Има ли някакви други разлики освен на външен вид?
illegal
08.06.04 г., 21:54
Кой каквото казал - казал. :) Последно поръчах DI-624+. Остава да се надявам да не е по-проблематичен от Линксис-а. Днес обаче като се поразрових...след като го бях поръчал...открих че доста потребители се оплакват от непрекъснато спонтанно рестартиране на устройството. При някой от вас да е имало подобни проблеми? Друг е и въпроса че този модел с + е за продажба извън САЩ и няма възможност за работа в режим Super-G. Както и да е...след няколко дни ще разбера как стоят нещата. :)
Аз имах DI-614+, като плюса беше мисля защото пуска до 22mbit/s по някакъв техен си начин върху 802.11b. Дадох го на брат ми и сега е в България. Работи на 6. Аз сега имам DI-514. И с двата не съм имал грижи с рестартиране. По едно време мислех, че flash ще потече през кутията, така го сменях сутрин, обед и вечер.
illegal
09.06.04 г., 09:57
Много се надявам и аз да нямам проблеми като теб, че на няколко места в чужди форуми четох за пустото му рестартиране и се притесних още преди да съм го видял. Дай Боже всичко да е на 6. :) Ако има нещо пак тук първо ще се обадя.
Това за + верно е така. Поддържа т.нар. Турбо режим. Малко ме е яд че не успях да си намеря модела без + който го дават че с някакви техники ТЕОРЕТИЧНО стига до 108 Мегабита. Ох само да нямам грижи с този...еб@л съм му мегабитите. ;)
Тези 802.11g тук които ги продават на d-link са за 54mbit, но на кутията пише, че с firmware update стават 108mbit. Един приятел има и каза, че няма проблеми и верно е 108. Не съм го виждал лично, но пък не виждам причина да не е така.
Дано нямаш проблеми, желая ти го.
illegal
09.06.04 г., 15:39
Падна ми в ръцете вече рутера. :-)
И вече първото питане.
Защо след като съм спрял DHCP сървъра на рутера.
В лога ми постонно изписва:
DHCP Discovery
DHCP Discovery
DHCP Discovery
DHCP Discovery
DHCP Discovery
DHCP Discovery
....
Какво иска?
Ами DHCP иска. Като му спреш DHCP сървъра му казваш да не раздава адреси на другите устройства. Това, което той търси сега е DHCP сървър, от който сам да си вземе адрес.
Търси поле за задаване на IP адрес и там изключи опцията DHCP, а му задай адрес на ръка.
illegal
09.06.04 г., 20:55
Така и направих.
Малко мизерия ми направи понеже не знам какво толкова си го обича това DHCP, но първоначално докато не му зададох на ХР-то да си търси настроиките по DHCP, не ме пусна до конфигурационния интерфейс. Ама го измислих и него в крайна сметка. Сега дилемата ми е дали на ъпгрейдна до по висок Фирмуеър, при условие че за сега ми бачка без проблеми ?
Ето ти една приказка от тук: Don't fix it if ain't broken!
[Mod. Edit] (delian) - Изтрит ненужен цитат.
illegal
10.06.04 г., 09:52
Е Флашнах новата версия и за сега да чукна на дърво няма проблеми :)
Авторски права на vBulletin