Виж пълна версия : Гигабайт 7VT600 FSB166?
Botev1912
07.06.04 г., 22:07
Питам нали може да вдигна на процесора шината на 166, щото ми позволява само до 165, обаче се променят PCI и AGP тогава (41/82). И като пусна компа неще да тръгва. Не ми позволява на повече, с една дума не мога да клокна процесора. Исках да го направа на 166 щото рама ми е 333 и работат асинхронно и трябва рама да го места на 266, за да стане синхронно. Другия ми въпрос е нали мога да смъквам волтажа на процесора, тъй като го пуска на 1.70 и грее повече така.
За да тръгне твоя процесор на това дъно на шина 166 е необходимо той да се модифицира така, че дъното да го разпознава като процесор на 166 FSB т.е. неговото FSB по dеfault да е 166. Не е възможно да се смъква волтажа на процесора на това дъно без допълнителна намеса, евентуално пак чрез модификации по CPU или чрез жички в сокета е възможно промяната му надолу.
Simbon4o
08.06.04 г., 01:17
какъв е професора?
що не му направиш един L12 мод на процесора, за да го разпознава като 166 - ов по дефаулт.ама ако ти паломина процесора или морган- няма да стане.трябва да ти т-бред, тортон,бартон и други такива ;)
Botev1912
08.06.04 г., 09:47
Процесора е Атлон Т-бред 2200+ А0
аа кофти процесор- tbredA.и с тоя множител голям незнам дали ще може да стане работата.на това дъно може ли да сменяш множителя под 12.5.Защото ако не може, минималното, на което можеш да го пуснеш е 12.5х166.6, което незнам дали е постижимо с нормално (в смисъл с не моо усилия и шум) охлаждане с този процесор.
Botev1912
08.06.04 г., 13:30
Значи по принцип аз не обичам клокърските работи, но исках да пробвам, все пак на друго дъно този процесор същия се клоква до 2600 MHz, просто дъното не е клокърско. Тогава ще дам на рама да върви на 266 и тва е
нещо се бъркаш.или процесора не е с ядро тбед А, за да стига такива честоти, или стига 2600+ или приблизително 2.13 гхц.
този мод не е труден само трябва да ти са нетрепеливи ръцете. от кой квратал си на Пловдива-като ми минат изпитите, ако си навит мога да ти надраскам процесора :D
Има и други теми като тази. http://tiran.hit.bg/modowe.html
не би трябвало да има проблем да го пуснеш дори и на 200 фсб , друг е въпроса дали ще работи :)
на друго фсб освен 133 166 200 избягвай да го пускаш
а с това 41 пци добре че само не е тръгнал че можеше и други последици да има.
ами и аз имам същото дъно и се дига до 165 ФСБ и ПСИ/АГП 41/82, но трябва паметта да е нагласена на синхронно. щотот на асинхронно неще да тръгне. При мене вари на 166 /333Мхз ДДР... Мойто СПУ е Паломино 2000+ и ба4ка на 2062Мхз ... а бе дървена работа ама стабилна :)
ако искаш малко повече клок от тия дъна треа да си отключиш процесора и после от дъното има дип ключета за настройване на множителя ... виж си книжката на дъното за повече инфо :)
Botev1912
10.06.04 г., 22:31
И как да го отключа, и другото на тва дъно мога ли да си направа по малък волтажа, щото го пуска на 1.68, и така повече загрява
ами има достатъчно инфо из нета на български за отклиючване на различни процесори... за втория въпрос неможе по малко от 1.6 V ... биос-а не го позволява освен от от Л мостчето ( не се сештам кое беше за напрежение л7) ама и то немаше по ниско стойности ... тей 4е забрави да смъкваш :)
Авторски права на vBulletin