Виж пълна версия : Рутер Проблем
D_mitko
06.06.04 г., 20:46
Рутърът е с Coyote Linux последната версия. Проблемът е, 4е до компютърите нет достига едвам-двам. Ако пингвам Yahoo, полвината пакети ми се губят.
Компютърът е на 100Мхз и с 24 рам. Едната лан карта е Ne2000(10Mbit, half-duplex) другата е с чипсет 8139(100Mbit, full-duplex).
Имате ли някакви идей?
Dark Skywalker
06.06.04 г., 21:05
1. Ако ping-ваш от рутера, какви са резултатите? Връзката ти навън добра ли е?
2. Колко потребителя обслужва този рутер? Машината е слаба, особено след като 100-мегабитовата карта е Realtek. Трябва ти повече памет и по-мощен процесор.
D_mitko
06.06.04 г., 23:34
Не пингвам от рутера, от компютър от мрежата. Връзката ми е 16кб към международни и 64кб към нашенски сайтове.
System Error
06.06.04 г., 23:59
Log-ни се в рутера и пингвай...и дай резултата...и най-добрия вариант е да монтираш две еднакви карти ,за да се изключи възможността от несъвместимост.Другото нещо както каза Иван е ,че машинката е наистина слаба...
Dark Skywalker
07.06.04 г., 00:01
Абе разбрах какво става, като ping-ваш от мрежата :)
Затова и те питам: какво става, ако ping-ваш от рутера? Ако и от там губиш пакети, значи връзката навън ти е проблемна. Ако всичко е наред, значи самият рутер изпуска пакети (причината ти я казах).
Коя карта е на 10 и коя на 100?
Какъв ти е суича?
Сетни втората карта ръчно на 10 MBit/Half Duplex да видим какво става
D_mitko
07.06.04 г., 16:09
Като пингвам от самият рутър имам около 50 % загуба на пакетите!Независимо дали към BG peering или към международен. Ако пингвам рутерът от някой компютър в мрежата вси4ко е тип-топ.
Другото е 4е пробвах същият пинг от същият доставчик със същата карта и с Windows. В Windows няма загуби на пакети?
Явно е слабичка машинката. Каква машина ще ми препоръчате за рутиране на 5мбит връзка към нета?
Авторски права на vBulletin