PDA

Виж пълна версия : Странен проблем с мрежата

cluster_bg
03.06.04 г., 20:56
Ситуацията е следната:
Windows Server 2003 и Windows 98 Second Edition
От няколко дни насам мрежата на двата компютъра не тръгва докато не рестартирам лан картата на сървъра - двата компютъра са свързани директно, кабела се засича веднага след включването на компютъра с 98-цата, но дори и след стартирането на win98 никакви пакети не минават през мрежата. Докато не рестартирам сървъра или само дам Disable/Enable на мрежовата карта на сървъра.
Идеи от какво става така?

Ако може да има нещо общо, за което дълбоко се съмнявам - онзи ден минах от FAT32 -> NTFS (конвертирах всички дялове на диска на сървъра).

cluster_bg
07.06.04 г., 12:15
Никой ли не може да ми помогне по горния въпрос?

Сега се появи още един проблем - на въпросния сървър мрежовата карта за интернета започна да индикира вадене/вкарване на кабела през най-много няколко минути. Това от какво може да се получава?
Просто дава network cable unplugged/Local Area Connection is now connected. Като че ли не ми прекъсва интернета, просто балончето което се появява за да ме информира за кабела е като дискотека вече :(

Dark Skywalker
07.06.04 г., 14:25
Originally posted by cluster_bg
Сега се появи още един проблем - на въпросния сървър мрежовата карта за интернета започна да индикира вадене/вкарване на кабела през най-много няколко минути. Това от какво може да се получава?Нефелен кабел? Лошо кримпнат RJ45? Разбит порт на суич/мрежова карта?

delian
07.06.04 г., 14:28
Ако е през еднакво време, например 2 минути може да е от суича. Случвало ми се е с интелигентни суичове, които поддържат Spanning Tree. Ако е така, опитай се да го изключиш.

cluster_bg
07.06.04 г., 15:12
Не е съвсем на едно и също време, но по едно време започна да го прави на около 15-30 секунди. Изключих суича и го пуснах. И така 4-5 пъти, докато накрая май сработи като хората... Около 2 часа държа без проблем, преди малко направи пак 1 прекъсване.
Това с разбития порт на мрежовата карта отпада като вариант струва ми се. Досега не е имала проблеми.
Май проблема е в кабела. Но не при мен, а горе при суича.. ще викам съпорта :-(