Виж пълна версия : Vmod на sapphire 9600pro
WorldEditor
02.06.04 г., 17:49
Хора реших да си волтмодна картата по този начин:
unoid.net/9600pro/voltage.html
Почти всичко ми е ясно с изключение на резисторите, тоест какви точно трябва да са като отидох в магазина и казах да ми дадат "12к ohm" ме питаха на колко вата искам да са 0.5,1,5,10W. Потърсих по различни страници, но нищо не намерих. Въпроса ми вероятно е глупав, но не съм особено компетентен в тази област :)
Мерси за помоща.
П.С. Чувствайте се свободни да давате всякакви съвети свързани с мода :D
Baby Thomas
03.06.04 г., 11:34
Zawisi kakwo iska[ da si izgori[: wideoto ili rezistora! :p
Towa stana kato otgowara na onq kuh wypros: "Kak e po-prawilno da se dyrvi `iniqta, kogato supata swyr[wa? Nawedena kym teb ili nawedena kym masata." i otgoworyt e: "Zawisi kakwo iska[ da zalee[ - pokriwkata ili pantalona si..." :D
Maj pak ni]o ne kazah... Znam, `e ne pomognah, no i az ne sym kompetenten. A za gornoto prosto ne se styrpqh!!! :p
prilep_r
03.06.04 г., 12:11
Ако не се лъжа по-добре да е с по-голяма мощност понеже ако му дойде малка мощноста може да изгори резистора а иначе като е с по-висока тая възможност е по-малка.Все пак тая карта си харчи бая ток.
RazorJack
03.06.04 г., 12:32
Е следващия път като отидеш в магазина ще им кажеш че искаш 10 килоомови тримери (резистори) :D Демек променливи такива.
Настройваш ги на максимално съпротивление и ги поиш по картата, след това ако искаш да пускаш повече ток почваш да ги въртиш и да смъкваш сапротивлението, като на всяка стъпка си мериш с мултиметър какъв волтаж получаваш (щото аз не вярвам много-много на тва дето го пише в интернет хехе :D )
WorldEditor
03.06.04 г., 15:30
Baby Thomas
За сега още нищо няма да горя, поне не нарочно:)
prilep_r
То това и аз си го помослих, но все пак искам да знам колко точно.
RazorJack
Добра идея, но все пак, ако сложа такова нещо искошението да дигам волтажа ще е твърде голямо:devil: :devil: :boom:
RazorJack
03.06.04 г., 19:31
Е стига бе, човек тръгнал да прави волтмодове трябва да има достатъчно силна воля да се спре по някое време че иначе ... хехех аз на моята се спрях чак при 2,1В ядро на въздух, без значение че по западните форуми препоръчваха максимум 1,85 при това само ако имам водно охлаждане :D
WorldEditor
03.06.04 г., 19:49
RazorJack - Груб си :bow:
Та наканих са и направих вмод на паметта първо с 10к и напрежението скочи от ~2.5V на ~2.7V много се учудих, защото на сайта пишеше, че трява да стане 2.91(RazorJack прав беше не може да им се вярва :smack: ).Та пробвах и с 8.2к(най-малкия който имах) и напрежението стигна до ~2.77V, обаче това не ми е достатачно и утре ще пробвам с 10 килоомов тример. Клока на паметта от 345@357 което е ми е малко надявам са на още, се пак за какво се мача да поя :D
П.С. Ползвах 2W-ви резистори.Най-приличат на тези от снимките:D
Авторски права на vBulletin