PDA

Виж пълна версия : WAP54G problem...

nike_d
02.06.04 г., 12:32
Дайте идея дали има начин да си оправя АП-то.
Значи имам LinkSys WAP54G, който вероятно е rev. 1.0, и след като го ъпгрейднах то фърмуер 2.6 се оказа, че ЛАН-а му не работи, и може да се аксесва само през уайърлес порта.
След това реших да го върна на фърмуер 1.8 и след като се флашна успешно, повече не ще да изгрее... държа по 1 минута ресет- бутона и пак нищо.......

WISP
02.06.04 г., 20:29
Случва се това понякога, просто го смени, нали е гаранционен...

nike_d
03.06.04 г., 11:37
Да, това и направих... върнах го в Комел Софт,
но там искат да го гледат в сервиза.
Съмнявам се да могат да направят нещо, и се надявам днес да се разбере какво ще става.

WISP
04.06.04 г., 12:50
Това е съвсем обичайна практика, като видят какво му е, ще ти го сменят.

nike_d
07.06.04 г., 04:01
Смениха го,
и като че, ли ми дадоха по-нов ревижън. Работи доста по-добре, ако не ме лъже паметта май и антенките са по-различни. И уеб интерфейса му е доста по стабилен, предишния имаше огромни безумия, трябваше да си играеш 5-6 пъти да пускаш WEP докато тръгне.

JoZ
07.06.04 г., 04:29
Честито! Добре си се разминал. Внимавай с firmware updates специално за linksys. Дават фира при тези updates. Нещо не им е много читаво всичко. По принцип не съм fan на linksys. Не питай, bad experience от всички наоколо.

nike_d
07.06.04 г., 10:29
Абсолютно съм съгласен.... доста са калпави.
Освен АП, в къщи имам и един суич Линксис, който от време на време си забива, като почват всички ЛЕД-ове да му мигат едновременно и много бързо...
Да не говорим за номера който си скроих преди време.. имах една WMP11 PCI Wlan карта, доста добре работеща под *NIX,
и реших да си взема още една, купих я, на външен вид и опаковка 1:1, само на PCB-to пише с дребни букви rev.2.7 или нещо такова... и какво се оказа? Ами това си е съвсем друга карта... не с Prism 2.5 ами с някакъв скапан Broadcom, за който има само Win* драйвери..... доста кофти номер...
Бих препоръчал сърдечно на всеки да избягва Linksys на всяка цена.

illegal
07.06.04 г., 10:52
Originally posted by nike_d
...Бих препоръчал сърдечно на всеки да избягва Linksys на всяка цена.

Е ти ме срази направо. Тъкмо си бях харесал един безжичен рутер и УСБ адаптер на Linksiys и ти уби детското в мен.

//ОФФ

:) Я да използвам темата някой да каже има ли впечатления от:

Linksys Wireless Router w/ Access Point / WRT54G

Linksys Wireless-G USB Network Adapter / WUSB54G

понеже такива съм си наумил по нататък да си взема.прегледах доста форуми и нямат кой знае какви забележки специално за тази комбинация (при ъпдейтнати драйвери и фирмуеър разбира се)

Някои да предложи подобна алтернатива евентуално. Като държа WLAN модула за компютъра да е с USB интерфейс, и рутера и адаптера да са 802.11 G.