PDA

Виж пълна версия : Въпрос4е за клок на Сапфир Р9800СЕ

Foxy_D
01.06.04 г., 23:37
Имам Сапфир Р9800СЕ,256бит,който се модва успешно ,сире4 ба4кат си и другите 4-конвейра.
Искам да попитам какво мога да постигна ,като и монтирам това:
http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1919.htm

Най- ве4е ме интересува мога ли да я направя ХТ,без никакви други хардуерни намеси освен новият охладител, а само с флашване на биоса ....или само с клок от Ривата?
За целта трябва ли да се вдига волтажа на ГПУ и РАМ от някаде или като се Флашне биоса-новият сам прави това?

ПС: не искам да постигам косми4ески резултати на всяка цена , не искам да 4овъркам нищо хардуерно ,освен новият кулер, като съветвате имайте в предвид ,4е кутията ми е Делукс с един входящ и 2 изходящи 80мм. Фана и нямам намерение да я държа отворена заради картата ( за това и вземам тоя ТТ гайнт3!

Благодаря предварително на откликналите ...и при успешен клок и удобен слу4ай ще по4ерпя !

GeniusLoci
02.06.04 г., 01:11
Темата ти е за "Видеокарти" бре, пич :)

martooo2003
02.06.04 г., 01:26
а що не видиш тва:
http://www.zalman.co.kr/usa/product/view.asp?idx=46&code=013

GeniusLoci
02.06.04 г., 05:08
Последният Залман който е в офиса на HWBg е нещо като 60 и нещо си лева, а поне според мен е...МНОГО ценна придобивка (с която смятам да снабдя един 5900XT като му махна капачката на чипа :D).

Джайънта е прекалено затворен, а 3-ката, който има перка отстрани пък е шумен (именно заради турбинката).Тъй като при радеоните има файда от помпане на паметта - сложи ратиатори и на нея и зялото това чудо го обдухвай с тиха, ама много тиха 80 мм перка (каквато например е 19-децибеловата на Glacialtech. Не можеш да флашнеш биос от ХТ. Можеш да го модифизираш този с RadEdit ако искаш да ти пише ХТ и да направиш картата хардуерно (не с поене, само свързване на нужното място с проводящ лак) на 9800Pro, с моднатият биос - ХТ ;)

Foxy_D
02.06.04 г., 07:50
Originally posted by GeniusLoci
Последният Залман който е в офиса на HWBg е нещо като 60 и нещо си лева, а поне според мен е...МНОГО ценна придобивка (с която смятам да снабдя един 5900XT като му махна капачката на чипа :D).

Джайънта е прекалено затворен, а 3-ката, който има перка отстрани пък е шумен (именно заради турбинката).Тъй като при радеоните има файда от помпане на паметта - сложи ратиатори и на нея и зялото това чудо го обдухвай с тиха, ама много тиха 80 мм перка (каквато например е 19-децибеловата на Glacialtech. Не можеш да флашнеш биос от ХТ. Можеш да го модифизираш този с RadEdit ако искаш да ти пише ХТ и да направиш картата хардуерно (не с поене, само свързване на нужното място с проводящ лак) на 9800Pro, с моднатият биос - ХТ ;)
Не знам дали се Флашва ,не сам го правил ,но 4ета по форумите-навсякаде пише 4е хората флашват биоси(линкове няма да ти давам ),затова питам ...не сам особено запознат с материята ..ина4е боис на дъно съм флашвал и за това предположих 4е е нещо такова !

MK+
02.06.04 г., 11:53
Значи с биоса на 9800ХТ 128мб. на марка03 се получава едно течене почти като при матрицата :) . Според асs проблема е само там наистина качва около 250 точки в марк03 но възможността за клок не се увеличава спрямо биос на 9800про. Аз съм с биос на 9800про и паметта се качи от 340 на 370Мхз.

Foxy_D
02.06.04 г., 18:55
Originally posted by MK+
Значи с биоса на 9800ХТ 128мб. на марка03 се получава едно течене почти като при матрицата :) . Според асs проблема е само там наистина качва около 250 точки в марк03 но възможността за клок не се увеличава спрямо биос на 9800про. Аз съм с биос на 9800про и паметта се качи от 340 на 370Мхз.
ok , 10x , само ако можеш да ми кажеш ,как да флашна биоса и от де да го дръпна ...и само това ли трябва ( е разбира се и охлаждането!)

MK+
03.06.04 г., 12:38
Ползвай сърча на форума темите мисля че са на ACS има адрес и на 9800ХТ и на 9800про.

GeniusLoci
03.06.04 г., 13:02
Originally posted by Foxy_D
ok , 10x , само ако можеш да ми кажеш ,как да флашна биоса и от де да го дръпна ...и само това ли трябва ( е разбира се и охлаждането!) http://www.ocfaq.com/softmod/bios.php
Обясненията "как" ще си ги спестя - има ги в предостатъчно "readme"-та :rolleyes:

Foxy_D
04.06.04 г., 20:50
10Х!