Виж пълна версия : Проблем с кодировката на форума (китайска)
Забелязах с времето, че когато click на опция 1 проблем с кодирането няма (виж закачения файл), но когато е през опция 2 в девет от десет случая ми излиза китайско кодиране, в редки случай друго, а в един от случаите winodws-1251. След reload всичко си идва на място. Това ми го прави от абсолютно всяко pc от което пробвам без значение isp, connection, speed и т.н. Предполагам не съм само аз, та реших да го споделя. Може би ако се погледне кода ще може да се спести този "задължителен" reload в едно 90% от случайте.
[извън темата]
Четох по темата за разделянето на форума. Преди да започна да пискам реших все пак да броя до 100. Има ефект. Свикнах, както казаха повечето и сега ми харесва. Благодаря за усилията. Много е напред форума.
[/извън темата]
Ba4o Kiro
01.06.04 г., 12:49
Ъъъъъ... При нас няма проблеми. Под "нас" имам предвид компютрите удома и в офиса. Не знам какво да направя, при положение, че не виждам проблема.
Имали такъв бъг при някой друг?!
Az sym w Germaniq, w edna biblioteka, kompowete sa utrepani... - P MMX, 8 MB RAM, win 96 SE / win 2000, IE 5/6... i nqkolko pyti i na men mi izliza na kitajski, ama ne `ak tolkowa uporito, sigurno nekwi vylti predi mene ne]o sa pipali [riftowete :D :D
Seki slu`aj na kitajski mnogo .... taka...kompetentno izglevda foruma :lol:
И на моя телевизор ми излиза често китаица и маймуница във форума. Търпи се. ;)
I pri men stawa toq nomer. Pyrwo pomislih, `e php skripta ne slaga META CHARSET tag w html-a, no ne e ot skripta. Maj samo IE go prawi toq, towa namerih w msdn.microsoft.com
The Tabular Data Control (TDC) determines the codepage for the source data file incorrectly in certain scenarios. The problem can occur if the ambient codepage is Unicode, in which case the TDC assumes that the bound data is also Unicode, which is not necessarily true. When the TDC attempts to identify the Unicode signature in the byte-reversed case, it compares the value incorrectly. If the TDC reads a variable that is uninitialized, it waits for an excessive period of time in an attempt to identify the ambient codepage. If the TDC changes its codepage because it sees a Unicode signature, it fails to update its CharSet property. Therefore, to avoid potential problems associated with incorrect codepage identification, the CharSet property can be set explicitly when declaring the TDC, as shown in the following example.
<PARAM NAME="CharSet" VALUE="iso-8859-1" / >
PS: zabrawih da uto`nq (to wseki move da go widi de), `e foruma e w windows-1252
tr3x_bg
05.06.04 г., 23:21
Не виждам нищо нередно на скрийншота? :conf:
Ми не досега си играх да цъкам и нито веднъж не ми смени енкодинга... :-) Сигурно не сте си ъпдейтнали уиндоусите :p~
Metanoia
06.06.04 г., 06:37
Или точно поради обратната причина. ;)
Originally posted by xatri3
Ми не досега си играх да цъкам и нито веднъж не ми смени енкодинга... :-) Сигурно не сте си ъпдейтнали уиндоусите :p~ Аз не търся предположения, просто съобщавам факт който виждам. Всичките ми уинсодси са up2second, никъде нямам вируси и т.н. в тази насока. IE6 ползвам.
Eй за това става въпрос, от тази сутрин е shot-а.
А ми то и аз не давам предложения, просто си пиша... Предполагам, че ви стои отметката на Еncoding -> atuo select? Защото аз съм дал Cyrillic Windows и съм махнал отметката на auto select и нямам подобни проблеми.
Petko K
06.06.04 г., 19:19
Случайно да сте си инсталирали поддръжката на източноазиатски езици? На мен ми се е случвало на текстови документи преди време. На ХР - то беше инсталирана поддръжката на източноазиатски езици и отвреме навреме показваше всичко на китайски :D
Да, синхронизираме инсталирането на азиатски езици обаче, защото живеем по различни части на света и никога не сме се виждали, та много внимаваме за да може да дава винаги аналогична грешка. Съмненията ако си имал ги отпиши. Това е проблема. Ей, благодаря човече.
Авторски права на vBulletin