Виж пълна версия : iPAQ Pocket PC h1940
Въпроси и коментари в тази тема, ревюто може да прочетете ТУК (http://hardwarebg.com/reviews/h1940/)
GeniusLoci
01.06.04 г., 04:21
Дарки, на този пазар също така са и Тoshiba, Fujitsu Siemens, Paccard Bell, ASUS и може и да не е за вярване, но са меко казано конкурентноспособни поради простичкият факт, че платформата е една и съща. На мен също НР-тата най-много ми допадат обаче..предвид размерите и вида ;)
Интересно ще е да видим и някой от Палм-овете с подобна цена..хм? Ако имаш желание и ти е интересно мога да взема за около седмица някой модел..
А,... и-и - нещо против да прелея ревюто в стандартна форма?
Dark Skywalker
01.06.04 г., 08:47
Originally posted by GeniusLoci
Дарки, на този пазар също така са и Тoshiba, Fujitsu Siemens, Paccard Bell, ASUS
Изброените от мен фирми (с изключение на Toshiba, тях ги пропуснах) са най-големите играчи на пазара - Palm с около 30%, hp с 15%, Sony малко след тях, Dell и Toshiba - също. Това е според информацията, която разполагам. Това са петте най-големи производители. Както и да е, приемам забележката.
Интересно ще е да видим и някой от Палм-овете с подобна цена..хм? Ако имаш желание и ти е интересно мога да взема за около седмица някой модел..
Принципно може, но хайде малко по-нататък. Искам да видя има ли изобщо интерес към тази тема (май засега няма)...
А,... и-и - нещо против да прелея ревюто в стандартна форма? Ъммм..... Хайде да не ми променяте html-а, че се ужасих от онзи, който е генерирал FrontPage в ревюто, от което взех канавата за моята статия...
:ghi: :ghi: :ghi:
Какви възражения имаш към формата?
Здрасти :)
ревюто никак не е лошо и темата е доста интересна. Надявам се и за в бъдеще да има подобни ревюта.
Един линк за полезни програмки за PocketPC - тук (http://cetoolbox.com)
Най интересно може би ще ти се стори Pocket Task Manager-а, досата е удобен.
V I P E R
01.06.04 г., 11:08
На мен много ми допадна ревюто. Браво Ванка отлично ревю.
Аз да си кажа честно не предполагах че тези устройства правят толкова неща, а и не съм се интересувал много от тях. Определено мисля че си струва покупката на такава "играчка", но за съжаление нямам толкова пари :(.
GeniusLoci
01.06.04 г., 11:38
Originally posted by Dark Skywalker
Ъммм..... Хайде да не ми променяте html-а, че се ужасих от онзи, който е генерирал FrontPage в ревюто, от което взех канавата за моята статия...
Какви възражения имаш към формата? Забележката си беше чисто информативна - работата е там, че ASUS-ите са по-добри от почти всички без НР и Тошиба по някои показатели показатели - екрана, най-вече (Палм са си Палм, разбира се), но нямат името на Dell (които пък сравнени с текущите модели на другите комапнии винаги са остарели...)
Какъв ФронтПейдж бре? Хъхъ..нямам против, но нали уж ги наливаме в стандартна форма..няма значение, все едно не съм питал :D
Dark Skywalker
01.06.04 г., 23:05
Originally posted by AlexP
Един линк за полезни програмки за PocketPC - тук (http://cetoolbox.com)
Най интересно може би ще ти се стори Pocket Task Manager-а, досата е удобен.
Сайтът ми е известен, но Pocket Task Manager не бях видял. Изглежда удобна програма. Благодаря за съвета!
Всеки желащ да се чувства поканен да пуска линкове към полезен софтуер за Pocket PC в тази тема. Без пиратски линкове, разбира се... :)
Айде споделяйте какво ви е харесало и какво не за това ревю, де... Искам да знам за по-нататък! :boots:
ъъъ аз ли съм чел през реди или не се споменава за бъга в WMP.
иначе ъъъъ коя е русокосата дама, снимки, icq, асл плс.-шегувам се :)
добро ревю
Браво..много хубаво ревю. Честно казано започнах да се замислям за такова устройство, защото определено ще ми спести доста ровене...
Поздравления. Доста е полезно от гледна точка на стандартния потребител.
П.С. Много ме заинтригува със синеоката девойка :D :D :D
vbTheKing
02.06.04 г., 18:55
Според мен ревшто е много добро! Поздравления! :) Очаквам следващото...:D
Dark Skywalker
03.06.04 г., 08:33
Originally posted by Ged
ъъъ аз ли съм чел през реди или не се споменава за бъга в WMP.
Всъщност не знам дали може да става дума за бъг. Някои приложения при затварянето им "увисват" - излиза екран със съобщение, че те не могат да бъдат затворени и че е възможно да бъдат спряни с End Task. Не съм установил причината за това поведение, но просто Ники беше първият, който се сблъска с такова съобщение и то само 5-10 минути след като беше взел за първи път устройството в ръце; за три дена преди това аз не бях успял да постигна същия ефект.
Явно той има талант за такива неща... :D
P.S. За русата дама със сините очи можете всичките да вървите по дяволите... :ghi: :ghi: :p
Някой може ли да обясни предимствата на подобни устройства пред smartphones ?
Имам SE P800 и не мога да се сетя за нищо заради което бих предпочел да си взема pocket/palm пред един подобен телефон. Някои ще кажат цената, но цените напоследък доста паднаха а и имайки в предвид размерите и предимството да мъкнеш по-малко неща със себе си мисля че един smartphone е по-добрият избор.
Dark Skywalker
06.06.04 г., 01:20
Originally posted by xway
Някой може ли да обясни предимствата на подобни устройства пред smartphones ?
Въпрос на предпочитание, разбира се, но за мен PDA имат три основни предимства:
- По-голяма база програмно осигуряване (стандартна ОС)
- По-голяма зрителна площ (240х320 пиксела стандартно, скоро ще се появят и модели 480х640)
- Батерията на PDA може да падне, но човек пак може да проведе разговор по телефона
Това е жестоко!!! ако имах пари и да си го купя щеше да е върха. А статийката определено е доста интересна дори и за мен това да си остане мечта (поне за сега)
П.С. трябва да ми кажете как да ги прая тея човечета по точно от къде да взема комбинациите за тях --> :)
Ще сложите ли линк на home page-a за това ревю, а не само в "ревюта"? Така ще го видят повече хора. Дарки се е постарал доста все пак, пък и му е за сефте ;)
В ревюто споменаваш за кирилицата. Намерил ли си Input Method, който позволява разпознаване на текст като Transcriber-а или само клавиатури има?
Едит:
Намерих си - PenReader 2.04 на компанията Paragon. $30 струва. Пописах малко - справя се прилично.
Dark Skywalker
23.06.04 г., 15:40
Originally posted by pe6o
Намерил ли си Input Method, който позволява разпознаване на текст като Transcriber-а или само клавиатури има?InterKey 1.1 предоставя възможност само за писане чрез клавиатура. За сметка на това се поддържат над 60 клавиатурни подредби на различни езици и като цяло съвсем успешно се заменя клавиатурният софтуер на Windows CE.
Не съм ползвал софтуер за разпознаване на кирилица в режим 'Transcriber'.
Rockwell
28.06.04 г., 22:28
Обмислям покупката на PDA, само, че имам проблем с избора. Може ли някой да ми каже фирма, магазин или BG i-net магазин, където има богат избор от марки и модели, или от кой (вносител, представител) е желателно да се купи дадена марка PDA? Благодаря предварително! :D
Dark Skywalker
30.06.04 г., 19:51
Ако избереш hp или Fujitsu-Siemens, ще бъде най-добре да пазаруваш директно от Стемо (www.stemo.bg). Изборът ти би трябвало най-напред да се ограничи между Palm устройство или Windows CE-базирано такова. Оттам насетне възможностите на отделните марки по категории са твърде изравнени и нещата опират малко или много до вкус и лично предпочитание.
Телефонът на ХристоС. е SL45. My bad, my bad :)
- Христо Статков (ХристоС.) за изпитанията на IrDA с телефон Siemens SL35
SL35 модел няма , та с какво реално сте го тествали? S35, SL45, SL55? ;)
Иначе поздравления за доброто ревю.
Отлично ревю!
В допъленение бих добавил benchmark точно на HP1940 сравнено с дрyги такива устроиства. PDA-та не са наистина от един клас, но теста е просто за орентация.
Benchmark-a можете да видите
тук (http://decho.ath.cx/pda/index.php?option=content&task=view&id=101&Itemid=1)
Авторски права на vBulletin