Виж пълна версия : Въпрос за Asus P4P800-E Deluxe i865PE
Имам няколко вапроса за следното дъно -> Asus P4P800-E Deluxe i865PE, 800Mhz, AGP8x, DDR400, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA, Raid, USB2.0, 1394
1. Някои има ли впечатления от него и ако да би ли ги споделил като за 130 долара ми се струва добре според ценовите листове по нет-а стига тази цена да е реалната и като ида в фирмата да не ми кажат друга .
2. видеото в момента е gf2/mx400 64 mb sdram на това дъно пише че съпортва карти от 1 и нещо си волта а 3.33 не т.е. незнам на колко волта ми работи картата еми това е засега надявам се на отговор!
Butcher
31.05.04 г., 19:06
Дъното е доста добро да не кажа супер;) няма да имаш никакви ядове с него а и при клок си е стабилно
За видеото картата ти е Агп 4(1.5в) и я подържа ама е малко куцо да сложиш на такова дъно и такава карта;)
Twinsis
31.05.04 г., 22:00
Originally posted by Butcher
Дъното е доста добро да не кажа супер;) няма да имаш никакви ядове с него а и при клок си е стабилно...
Абе точно да няма ядове.., асус са извесни с оувърволтажа който имат, така че си прецени някъде 3-6% прави на Vcore.
е да наистина е куцичка картата и не отива на дъното но няма как още малко и ще я пенсионирам ама просто няма как да събера пари на куп за всичко и ще е лека полека а не сам решил да клоквам засега просто търсех дъно с дуал ддр и разни други работи които има това и да не се налага да го сменям скоро ако някои има идея за по добро дъно за тези пари -> гледах го за 132 долара да я сподели и багодаря за отговора:)
Originally posted by Twinsis
Абе точно да няма ядове.., асус са извесни с оувърволтажа който имат, така че си прецени някъде 3-6% прави на Vcore.
По мои лични наблюдения върху едно P4P800, дъното подава по-ниско от колкото е зададеното...
Това разбира се не попречи на едно 2.6С да отиде на 3.16Гхц, на деф. Vcore
dudo edit: "По мои лични наблюдения върху едно P4P800, дъното подава по-ниско от колкото е зададеното..."
По-горното изречение да се разбира точно обратното на написаното от мен, т.е. както и го е казал Туинсис !
Twinsis
01.06.04 г., 14:28
Originally posted by dudo
По мои лични наблюдения върху едно P4P800, дъното подава по-ниско от колкото е зададеното...
Това разбира се не попречи на едно 2.6С да отиде на 3.16Гхц, на деф. Vcore бившето ми асус правеше оуверволтаж, тука във форума също има писано.
ПП. напиши в google >P4P800 overvoltage< или подобно и ще разбереш за ко иде реч
Ууф! И без да се консултирам с Гугъла, виждам че не съм прав! Какво исках да кажа, пък то какво излезе.
Дъното действително оувърволтва(поне софтуерно се отчита така), но аз исках да кажа че има доста голяма разлика между отчетените Vcore в idle и load режими, съответно 1.53V и 1.44V (при зададени 1.5 от биоса).
p.s.И аз съм със същото като твойто дъно, а там Vcore е доста по стабилен.
е добре де аз сам малко куц в тия неща това голям проблем ли е или ..? не ми се струват толкова волтовете а може и да са това вие може да кажете аз зяпах и в overclockers.ru бяха понаписали добри неща за дуното и все пак струва ли си или не?и ако не какво бихте ми препоръчали и мерси за съдеиствието:)
Няма да сбъркаш, ако си го вземеш, а дали е най доброто за $ 130, незнам. Разгледай и тази тема (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=29387)
, ако не си я видял вече. Не ти препоръчвам Abit IC7 с който съм, защото показва значително по-високи температури , и иска проветрива кутия кутия
axa e mersi za info-to :) mislq da ne se chudq poveche mi da go vzimam a za onazi tema da vidqh q ama ne mi se vmestvat v finansite tiq duna ;) ot 200 dolara .. nenam za abit-a ama asus P4C800 Delux v cenovite listi deto dobarah tuka e pochti 200 dolara s zaduljitelno dds .. shte propusna;)
аха е мерси за инфо-то :) мисля да не се чудя повече ми да го взимам а колкото до темата .. да четох я ама нещо не ми стигат парите за такива дъна :) 200 долара някаде беше asus P4C800 Delux и то със задължително ддс пък и не се различават особенно е да за клок-а добре но аз все пак не мисля да правя някакъв луд оверклок ако правя изобщо :) колкото другите работи само забелязах разликата че поддъжа ecc registred ram .. :)
Не ти препоръчвам Abit IC7 с който съм, защото показва значително по-високи температури , и иска проветрива кутия кутия
Това, че показва по-високи температури няма нищо общо с по проветривата кутия. Дъното мери по-висока температура от реалната, но това не значи, че процесора работи на толкова (новия БИОС би трябвало да оправя грешното отчитане).
Ами при мен не ги оправи. Като гледам тук само при GeniusLoci има сваляне на температурите, т.е. май сме повече хората на които 24 версия на биоса не корегира особено температурите.
Погледни тук (http://www.bleedinedge.com/forum/showthread.php?t=1845&highlight=abit+ic7), при норм Vcore, без клок -- 59С, в кутия с четири перки! А ако кутията е тип "плътно затворен моряшки сандък" , "охлаждана" само от перката на захранването спокойно можеш да имаш температури на ЦПУ-то с 10С, 15С, 20С по-високи! И то без клок! Просто последните процесори си греят. И после въпроси, как да си охладя компа, къде да ги сложа перките. Което означава освен друго, и още пари! Аз процесор за почти $200, над 65С реални не бих държал.
GeniusLoci
09.06.04 г., 11:22
Вярно е, май се оказа, че само аз нямам проблеми..бе даеа, се при мене нема :D
Както и да е - какво значение имат температурите, които показва? Дъното работи слънце дори като показва 90+ така че все тая :)
Вие като сменяте BIOS, триете ли CMOS с джъмпера?
Ако НЕ - правете го след препрограмиране и тогава кажете за температурите.
Ами при мен не ги оправи. Като гледам тук само при GeniusLoci има сваляне на температурите, т.е. май сме повече хората на които 24 версия на биоса не корегира особено температурите........ Аз процесор за почти $200, над 65С реални не бих държал.
Ами аз затова изобщо се отказах да флашвам (сложил съм някакъв офсет на МБМ и готово :D ). И аз не бих държал такъв процесор на такива градуси, но в това е проблема не знаеш дали са реални или не. Но както казва GeniusLoci дъното работи без грешка така, че спрях да се притеснявам отдавна.
Авторски права на vBulletin