Виж пълна версия : ?!!? спецификаций на лед от конрад син 3мм 3500 mcd ??!?
kid_durango
31.05.04 г., 18:33
оля ви да ми ги кажете,за да сметна как да си ги навържа лед-четата на токущо направения преден панел :) (мале колко се тормозя,че се цепна на 2 места,но измислих как да го залича :) )
начи видях днес като ходих в конрад че са сини 3 мм 3500 миликандела,но много бързах и не можах да видя колко волта са и другите им неща.
ще съм благодарен ако ми ги кажете ,защото както казах много се изтормозих с предния панел и нямам търпение да го накарам да свети!!
sTealthy
31.05.04 г., 19:34
Значи не е чак толкова сложно. Отиваш до някои магазин, в който продават Резистори(мисля че в конрад имат) и си купуваш 470 Ohm на 1/4Wats (около 3 стотинки). По един за всеки диод. Така диодите ще ти работят на 12 Волта. По принцип няма значение на кое краче ще ги закичиш(но аз предпочитам на +). + е дългото краче, а - късото. Надявам се да съм ти помогнал. И да качиш снимки.
Сините са на 3 - 3,5В и трябва да правиш нещо със резистори, иначе няма как...
[X]Spot
01.06.04 г., 14:32
Originally posted by sTealthy
Значи не е чак толкова сложно. Отиваш до някои магазин, в който продават Резистори(мисля че в конрад имат) и си купуваш 470 Ohm на 1/4Wats (около 3 стотинки). По един за всеки диод. Така диодите ще ти работят на 12 Волта. По принцип няма значение на кое краче ще ги закичиш(но аз предпочитам на +). + е дългото краче, а - късото. Надявам се да съм ти помогнал. И да качиш снимки.
това за всички диоди ли се отнася ?
можеш ли да ми обясниш по най-простия начин как да ги навържа...
примерно искам да си вкарам в кутията 8 диода x 6000-8000 mcd. 4 сини и 4 зелени и искам да ги вържа на 12-то волта.. и да имам 2 ключа. с единия да пускам зелените, с другия сините :)
значи вземам 8-те диода, 470 Ohm на 1/4Wats резистори 8 броя.. една обикновена жица, един поялник и след това ... :)?
как ще се наредят, как ще се свържат към захранването и т.н. :)
извинявай за глупавите въпроси.
благодатя предварително
sTealthy
01.06.04 г., 23:16
По принцим според мен ням смисъл за всеки диод прекъсвач. Но виж общо взето как седят нещата. Хващаш 12+(жълтата жица) от нея закачаш на средния крак на прекъсвача, на другия крак слагаш единия край на резистора а на другия му край запояваш + на диода. другото краче го слагаш на -. Това е. Ако искаш с един прекъсвач да командваш всички закачаш 8 те резистора на крака вместо единия. ВАЖНОООО!!!!! Внимавай да не дадеш не6то на късо щот ако ползваш PSU-то на PC-то става лошо.
Авторски права на vBulletin