Виж пълна версия : 256 MB SuperTalent DDR400 SDRAM
GeniusLoci
31.05.04 г., 04:19
Въпроси и коментари в тази тема, а ревюто може да прочетете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/supertalent/1.html)
elektrofacism
31.05.04 г., 12:41
Аз имам един въпрос , според сайта им , паметите се окомплетоват с чипове на Samsung,Infenion и Micron .Гледам в ревюто са с чипове на Elpida . Това влияе ли по някакъв начин на представянето , защото това което съм гледал "навън" (говоря за същата памет но с радиаторите ) държат поне до към 210 на cl2 ;) . А и щях да забравя кога да очакваме включването на съперника MCI :D .
GeniusLoci
31.05.04 г., 13:32
Вероятно това са най-евтините (те и тук са сред най-евтините), а сайта им определено е..достоен за присмех :) - т.е. нищо съществено няма на него.
Абе то и онази 433 Mhz се водеше CL2 (дори в моменат има май пак такава в Мост), но като не пожела на едно интелско и ан едно с nf2 дъно да тръгне..какво да й тествам. А и това беше отдавна.
Не очаквай от евтина памет чудеса.
Колкото до MCI - имам две дъна и една видеокарта да приключа, след това и с нея ще се захвана, защото е досат играчка докато пробвам всичко, а дъната са за кратко у нас.. Ще гледам до края на седмицата..но нищо не искам да обещавам..
Metanoia
31.05.04 г., 21:47
Originally posted by GeniusLoci
Не очаквай от евтина памет чудеса.
Май ми е тъп въпроса, но защо ми се струва, че според ценовата листа на Мост в момента тази памет е сравнително скъпа и с цената почти на обикновен Kingston, който е хм... не съвсем евтина памет.
Имам такава РАМ на ПЦто, но не иска да тръгва на 200 МХз на никакви таиминги. Пипах и волтажа. Възможно ли е да не ще защото съм на Дуал Чаннел и с Нфорсе чипсет? Все пак не е 230 или 250 МХз а само 200 искам от нея.
Originally posted by AirBog
Имам такава РАМ на ПЦто, но не иска да тръгва на 200 МХз на никакви таиминги. ...
Това не може да е вярно ... /ако паметта не е дефектна/.
А това че не си на DC е по-скоро благоприятен, а не спъващ клока фактор.
Някъде бъркаш нещо.
ПП/ А това в подписа ти " ...(200x12)1.7V;512 DDR400 Xerox ..." ти как стана?
GeniusLoci
01.06.04 г., 04:06
Originally posted by Metanoia
Май ми е тъп въпроса, но защо ми се струва, че според ценовата листа на Мост в момента тази памет е сравнително скъпа и с цената почти на обикновен Kingston, който е хм... не съвсем евтина памет. Вценовата на Мост всички памети нещо са с издути цени...хм..нямам идея какво има, сигурно пак скача...то вече навик стана.
@AirBog - настройки, напрежение и т.н.? Аз на SPD настройки не съм и ги тествал даже (глупаво от моя страна). но не вярвам чак на 200 да не желае да отлепи, дори да е 2.5 волта.. :conf:
каква ревизия ти е дъното? Пробвал ли си с друга памет?
Originally posted by Stefo
Това не може да е вярно ... /ако паметта не е дефектна/.
А това че не си на DC е по-скоро благоприятен, а не спъващ клока фактор.
Някъде бъркаш нещо.
ПП/ А това в подписа ти " ...(200x12)1.7V;512 DDR400 Xerox ..." ти как стана?
Напротив, на ДЧ съм не си прочел правилно или аз нещо съм объркал. А иначе в подписа е така ама не е синхронно, процесора е на 200 ама рама на 166х2=333
На другото мнение ...да преди бях с Кинг Макс и тя не тръгваше на 200. Може ли да е от дъното. Преди време му сменях биоса, защото не се клокваше добре. Но на 200 синхронно така и не тръгна. Зарежда Вин-а но никакво 3Д не тръгва ..по4ти веднага забива и Примето се дъни, а ако не е нещо от това излиза син екран бели букви :)
Извинявайте за СПАМ-а, но в едита няма аттач. :(
Авторски права на vBulletin