Виж пълна версия : Въпрос за ASUS tusl2-c
Знае ли някой как може принудително да му се зададе делител 4 на PCI шината на това дъно ? Целта е да се пусне 124 шина и PCI да е 31 а не 41 MHz. Иначе това става автоматично но на честоти над 133 MHz.
_HighVoltage_
30.05.04 г., 23:02
човече, аз преди 2 години бях със ASUS CUSL2-C Black Pearl варианта и имах същия проблем:) доколкото си спомням на дъното имаше jumper който трябва да се сложи на FSB133, но теб това май не те устройва:( защо ти е тая 124 шина, какъв ти е процесора?
Originally posted by _HighVoltage_
човече, аз преди 2 години бях със ASUS CUSL2-C Black Pearl варианта и имах същия проблем:) доколкото си спомням на дъното имаше jumper който трябва да се сложи на FSB133, но теб това май не те устройва:( защо ти е тая 124 шина, какъв ти е процесора?
Tualatin на 1.2 GHz. На 133 не пали изобщо и с вдигнато напрежение. На 124 сигурно ще работи ,но PCI шината става 41 MHz и не ми харесва. Почва да ме е яд че не си оставих вх-а (ASUS P2B-F). Той нямаше такива ядове
я кажи каква програма ползваш за мерене на температурата, че тука показанията на MBM5 - cpu 31C, system 29C на 100% cpuload силно ме съмняват, пък още при първоначален boot в биоса пише 40C ненатоварен
Originally posted by John
я кажи каква програма ползваш за мерене на температурата, че тука показанията на MBM5 - cpu 31C, system 29C на 100% cpuload силно ме съмняват, пък още при първоначален boot в биоса пише 40C ненатоварен
Ползвам Probe. Има е на саита на асус. 45 градуса показва при натоварване. Само дето не пркозва реално напреженията които са замръзнали и не мърдат вобще.
добре 41Mhz що не те кефи?
аз съм със същото дъно и си карам на 150/150/40 без проблем.
Харда ми е ата133. Агп- то самичко спада на 2х. Остава един модем и звук които работят перфектно тогава какъв е проблема?
Originally posted by zakc
добре 41Mhz що не те кефи?
Харда ми е quantum lct и както всички знаем на тия хардове им гори електрониката. Един от факторите е високата PCI шина. Друг фактор е по-високото напрежение на 12 волтовата линия. Третия фактор е случайността. За това не ми се ще да ми изгори диска.
showbiz
02.06.04 г., 02:10
ами начин няма, освен да ти дам моя P2B-F :p ако можеш да го смениш тоя процесор с някой на 1.1 или 1GHz ще заспи на 133 шина.
на тези хардове им гори чипа (Philips) за управление на двигателите(захранват се от 12V). Ако този чип пукне няма да е от 41МHz ами от 13V и нагоре. Предлагам ти да направиш като мен смени си харда и процесора (харда е макстор процесора 1100@1650)
Авторски права на vBulletin