Виж пълна версия : Free antivirus & firewall
Бихте ли ми препоръчали най-ефективните free antivirus & firewall програмки?Предварително благодаря!
[Mod. Edit] (The Bandit) - Придържайте се към въпроса. Човекът изрично търси по една или друга причина безплатни програми, спрете да му предлагате платени такива.
Ето една много добра безплатна антивирусна програма. Разпознава много видове вредители и всеки ден има поне по веднъж обновяване:
AntiVir Personal Edition - http://www.free-av.com/
Предлагам ти опитай AVG6, тя е безплатна за Home употреба.
Не е в това въпроса. Ясно е че ако не всички то поне 99% са с нелицензиран софтуер.
Самият въпрос на човека е пределно ясен.
Той си търси безплатни програми, а не
кракнати.
Сега се сетих че има безплатна версия на ZoneAlarm.Eто и откаде да я изтеглиш:
http://download.zonelabs.com/bin/free/1012_zl/zlsSetup_50_590_015.exe
Тези програмки ми трябват за компютъра във фирмата т.е. офис машина!За това ми трябват free версии.
BeaZTiE
30.05.04 г., 03:27
Originally posted by Valeri
Ето една много добра безплатна антивирусна програма. Разпознава много видове вредители и всеки ден има поне по веднъж обновяване:
AntiVir Personal Edition - http://www.free-av.com/
съгласен съм.. много е добра.. няма "файъруоу" безплатната версия (т.е. незнам платената дали има)
ама е ПЕРСОНАЛЕН лиценз.. т.е. според "агриймънта" неможе да я позваш за комерсиални компютри, а само @хом
В такъв случай и AntiVir Guard не става. Безплатен е само за персонална употреба @home. За офис се купуват съответните версии от тук: http://www.hbedv.com/
cecovtrance
30.05.04 г., 13:31
NOD32 категорично .... Много ефикасна барза и лека за машината .... Пълно е с български миръри за безплатен упдейт (на тая програма това и се плаща) и излизат почти веднага след като излезнат на сайта на ессет ... Изхвърлих нортоните щото имах целия пакет Super Norton който включва целия популярен софтуер от Symantec и да си призная 512 мб рам само за тях си отиваха и процесите на XP.... За мен в момента най добрата комбинацията си остава Вин 2003 добре туикнат + НОД32 :)
Благодаря за отговорите ви!Ако знаете още някои такива Free antivirus & firewall казвайте!
Друго въпросче: Как действат тези които проверяват за лицензиран software? Само по сигнал или правят и внезапни проверки?Какви са глобите ако хванат нарушител?
Още един въпрос: На windows XP в task manager излиза една програмка (или фаил, незнам точно какво е) което товари процесора на 100%!Името и е IMJPMIG8.1. За какво служи?И лошо ли е че съм я забранил да се зарежда при стартирането на Win?
[Mod. Edit] (The Bandit) - Изтрит пост без връзка с темата.
Абе стига сте дрънкали - каза ви се ясно - безплатна
И аз търся безплатен фиревал по идейни съображения
Филипов
31.05.04 г., 12:23
Ето ви едно линкче (http://www.zonelabs.com/store/content/company/products/znalm/comparison.jsp?lid=home_compare) на официалния сайт. Там много добре си пише разликите във версиите на ZoneAlarm и коя е БЕЗПЛАТНА и кои - платени.
abandoned
01.06.04 г., 15:55
Originally posted by illegal
НЕ е безплатна обаче.
но може да слагаш само до 20 rules
ако тва не те притеснява тва е истината.
другия вариаант е да изчакаш на екс пи то вградения в сървиз пак 2
ползвам си OS Win , ама за вградените му програма неща и да чуя:p
ще чакам и други идеи (за фиревалл за Вин , но без ограничения)
10x на абандонед и на Филипов
по принцип , комай (почти) ВСИЧКИ подобни програми са безплатни само за ДОМАШНА употреба
Лично аз в къщи ползвам avast - avast.com - редовни и най-важното МАЛКИ по обем ъпдейти - дори с бавен модем не отнема повече от минута
Файъруол - www.agnitum.com - Outpost 1 е фри. И според мен като интерфейс и възможности за фина настройка е класи над прехваления ЗоунАларм (пробвах 5.х .... е не стаа, бива я ама са наблегнали на шаренийките)
Единствената СЪВСЕМ безплатна антивирусна която знам е ClamAV - clamav.net
Уин версиите са на http://clamwin.sourceforge.net/
но, няма резидентна част все още...
Благодаря , ще пробвам 1-то. v2,1 е супер.
Малко късно се включвам, но искам да добавя един на практика безплатен файъръол - AtGuard. Навремето беше платен, обаче му спряха поддръжката, щото мина към Нортън Интернет секюрирти:D. В момента той е в основата, даже .exe-то си е със същото име.
Малко е сложен за обикновения юзър, но позволява контола на абсолютно всичко: ICMP, UTP, TCP протоколи, входящ и изходящ трафик по IP, програма, протокол. Всички параметри може да се кофигурират по желание. Има и помощник, с който лесно задаваш правилата, който после могат да се редактират и т.н. Позволява блокиране на реклами, бисквитки, скриптове, попъпи..
Можи да се види тук:
http://www.stophack.ru/atguard/index.shtml
PS: Щях да забравя - единствения недостатък е, че доколкото знам не може да управлява трафика на мрежа (поне аз не можах да го подкарам) т.е. по-скоро е за едно ПЦ. На горния линк имаше и за мрежа някъде..
Tarambuka3500
15.07.04 г., 22:19
абе то това, че са му спрели поддръжката, не значи, че е безплатен?
Но не значи и че е платен:D. Никъде в нета няма официална страница, няма на кой да платиш, след инсталацията на ъпдейта нищо не пита не прави проблеми, това какво е...:rolleyes: :D Питам сериозно...
БРВ: Интересувам се как стои въпроса всъщност с програми , за които няма представител за БГ, c GPL споразумението, и тн.
Моля ако някой има юридическки познания в областта, нека сподели....:conf: :bow:
Едит: Става въпрос за офис нужди, да не си помисли нещо някой...
AVG 6.0 Basic Free Edition License Agreement
...
2. You may install and use only one copy of the Software for single home or non-commercial organization computer protection only...
Аз за сега съм се спрял на това - добро е и според мен може да се използва в офиса на границата между легално и нелегално. На някой програми пише, че могат да се използват само за home и non-professional. Тук обаче е home или non-commercial. Някъде пишат non-profit, което значи да не реализира печалба. Non-commercial би трябвало да е нетърговски... в случая на мен ми трябва за лекарски кабинет, като фирмата е ЕООД и е регистрирана по търговския закон. Според мен обаче, това е безплатна версия, нямат представители в БГ... не съм юрист (още по-малко разбирам от US law), за да кажа дали това твърдо може да се дефинира като търговска дейност и ми се струва, че може да "мине метър"...
EDIT:
Ами в моя конкретен случай става въпрос за компютър, който е собственост на Здравно Осигурителната Каса... От къде да знам дали става въпрос за това дали ЗОК или лекарят сключил договор с нея да не извършва търговска дейност...
ЗОК извършва някаква доста специфична дейност, която не мисля, че може да се нарече търговска... А ако става въпрос за лекаря - по ТЗ Чл. 2. Не се смятат за търговци:
2. занаятчиите, лицата, извършващи услуги с личен труд (май може да се вместя тук) или упражняващи свободна професия, освен ако тяхната дейност може да се определи като предприятие по смисъла на чл. 1, ал. 3;
Ето ви и:
3) За търговец се смята и всяко лице, образувало предприятие, което по предмет и обем изисква неговите дела да се водят по търговски начин даже ако дейността му не е посочена в ал. 1.
Има си и определение за "предприятие", но съм го забравил вече... а то има и условие да води делата си по "търговски начин", което предполагам също има дефиниция, но идея нямам каква... Съгласете се, че не може едно ЕДНОЛИЧНО ООД да ползва услугите на юрист, за да разбере дали може да ползва една антивирусна програма... това е налудничево! Ако бяха написали "непрофесионална" или "домашна" употреба - в случая на мен щеше да ми е ясно, а сигурен съм и че има разминавания в това отношение между българското и US законодателството. Без значение... Всички тези глупости ще ги обясня на GP-то и това е моя избор!
Иначе: (от Търговския закон)
Чл. 1. (1) (Изм. - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) Търговец по смисъла на този закон е всяко физическо или юридическо лице, което по занятие извършва някоя от следните сделки:
1. покупка на стоки или други вещи с цел да ги препродаде в първоначален, преработен или обработен вид;
2. продажба на стоки от собствено производство;
3. покупка на ценни книги с цел да ги продаде;
4. търговско представителство и посредничество;
5. комисионни, спедиционни и превозни сделки;
6. застрахователни сделки;
7. банкови и валутни сделки;
8. менителници, записи на заповед и чекове;
9. складови сделки;
10. лицензионни сделки;
11. стоков контрол;
12. сделки с интелектуална собственост;
13. хотелиерски, туристически, рекламни, информационни, програмни, импресарски или други услуги;
14. покупка, строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба;
15. лизинг.
(2) Търговци са:
1. търговските дружества;
2. кооперациите с изключение на жилищностроителните кооперации.
3) За търговец се смята и всяко лице, образувало предприятие, което по предмет и обем изисква неговите дела да се водят по търговски начин даже ако дейността му не е посочена в ал. 1.
Лица, които не са търговци
Чл. 2. Не се смятат за търговци:
1. физическите лица, занимаващи се със селскостопанска дейност;
2. занаятчиите, лицата, извършващи услуги с личен труд или упражняващи свободна професия, освен ако тяхната дейност може да се определи като предприятие по смисъла на чл. 1, ал. 3;
3. лицата, извършващи хотелиерски услуги чрез предоставяне на стаи в обитаваните от тях жилища.
Авторски права на vBulletin