Виж пълна версия : RQ: SamSung 172x Review
flashest
28.05.04 г., 22:28
Надявам се, че ще ви се отдаде такава възможност... :-|
GeniusLoci
30.05.04 г., 21:57
Тествал съм го, сравнил съм го с още 22 монитора от същия клас, проблема е че статията, която съм пуснал е с авторски права и пускането й тук вече не ми е позволено - за повече инфо си купуваш Personal Computer World (излиза към 10-ти), или PCWorld, където може да прочетеш пък впечатленията на Bloody (настоящият брой)
Толкова за статиите..няма как да пиша и тук без ад ми скъсат ушите :ghi:
Лични впечатления:
Монитора може и да е върхът откъм време за реакция на пиксела, но не това е най-важното. Отгоре ан всичко между 16 мс и 12 мс разликата е...овчо е, но е малка.(4+12 ms vs 2+10 ms Rise/Fall) За мен остава далеч по-важен критерии наситеността на цветовете, равномерната осветеност на екрана, възможността да променям цветовата гамаф в прилични граници и достатъчно големите ъгли на наблюдение, при които НЕ "се вижда" а "не се изменя" (важен пропуск от страна на маркенитга на много компании...)
Неща, които този и да ги имаше нямаше да му свършат работа, защото е адски ярък (и това по-скоро е адски осветен, така че не можеш да го промениш), а цветовете му са абсолютно неестествени, или пък трябва да го гласиш с дни за да докараш що годе прилична картинка (вЕрвай ми това вече е мъка). Иначе ако ще играеш игри на него вярно е от дъ бест за целта.
По-добри за подобна сума са LG 1710B/S, AOC LM-720/729, Benq FP767...ако пък разполагаш с достатъчно - дай ги за Sony XH73...:super: (или EIZO ама то вече е много скъпо)
flashest
31.05.04 г., 22:19
Мерси много за отговора, Loci :)). Интересува ме при закупуването фирмите дали предлагат възможност за проверка за лоши пиксели. Имаш ли представа?
И междудругото доста изчетох из тия форуми тука и разбрах, че монитора се гледа на место :)
А личното ми мнение за Самсунга от тва което съм чел че монитора е мн. хубав ама нещо съмнително има ...
Така след като разгледах тия модели HS73P/B повече ми допада .... мене тия колонки които са към HX73 които ти си цитирал не ми трябват....
Иначе дали по параметри са еднакви тия модели знаеш ли
GeniusLoci
01.06.04 г., 04:11
HS не знам, виждал съм един само S...то Сони са се разсипали да дробят модели..
Хм..за пикселите - знам ли, трудно е да се каже - май както всичко у нас трябва да попаднеш на човек, иначе надали ще ти дадат. За НЕК/LG/Benq мога да ти помогна в това отношение, но за друг..няма как..
van_Nistelrooy
09.06.04 г., 18:21
Sony S73H 16мс 160/160 градуса,аз съм с такъв от половин година и направо се родих с него ако те интересува още нещо за него питай ...
Авторски права на vBulletin