PDA

Виж пълна версия : Backup

grey_wolf_bg
11.05.04 г., 11:04
Искам да си направя бакъп на системата (или поне на С), на дискове - не съм правил досега почти си нямам идея как става
Казаха ми тука от Win да му дам бакъп на диска и той си правяел някакъв огромен файл - как да го запиша сетне на дискове, и въобще това добро ли е като възможност
Друг ми каза да използвам Noton Ghost - той правел image на системата на CD-та. Цялата система с цялата информация се хващала на 2-3 CD-та. Това ми се вижда малко невероятно - моята например е към 25 GB.
Кажете някакъв начин да архивирам системата - цялата на дикове.

massacre
11.05.04 г., 11:13
Като начало ще вметна, че по принцип не е много добре да държиш ценна информация на C:. Имам предвид музика, филми, инсталационни файлове и т.н. C: е root, т.е. основна директория, а при всяка преинсталация отива на кино. За да не се притесняваш, че ще загубиш информация, просто си отдели един дял от твърдия диск, на който да си я държиш.

Сега за backup-а:

Аз също съм на мнение, че ghost е правилното и най-добро решение. Това, че имаш 25GB не е проблем - ще ги компресира и крайният резултат ще е в пъти по-малък, отколкото е реалния обем на информацията ти. След това, наистина - 2(3) копмакт диска ще са ти достатъчни. Когато решиш, че искаш да възстановиш нещата до сегашното положение (и.к. положението преди backup), просто с помощта на ghost-а ги "разархивираш" и си готов.

Съвет: Наистина се опитай да разделиш диска си на поне два дяла. След това, всички файлове, които би ползвал и след евентуална преинсталация копирай там. На C: ти препоръчвам да дършиш само "оборотна" информация. (Пр. различни програми, които ще ползваш и искат инсталация*, разни игрички, които също искат да бъдат инсталирани и т.н.)

* - имам предвид неща, които за да работят изискват задължително да бъдат инсталирани, за да си пишат по регистрите и т.н.

Извод: Ghost it! :D

Успех!