Виж пълна версия : Как да взема скрийншот чрез код...
Не мога никъде да открия функций, чрез които да взема скрийншот програмно. Ако има некви идеи - моля пишете!
Благодаря!
penywise
08.05.04 г., 16:29
Мииии :) пробвай с един Print Screen и после си го сейвни в някоя обработваща програмка... Евентуалнo Paint :) a програмно... ми за такова нещо не съм чувал сори.
NoDude!
08.05.04 г., 17:11
Както ти каза penywise отгоре, добра работа върши print scrn бутонът (от дясно на F12). Скрииншота ти отива в клипбоарда и полсе си го пействаш в пейнт или каквото там ползваш... А ако на програмка държиш (или повече скрииншотове ще правиш) No.1 Screen Capture ми идва на ума. успех
Metanoia
09.05.04 г., 19:25
Абе човека съвсем не пита това, бе!
Виж сега, трябва да уточниш дали става въпрос за обикновена програма или за игра примерно, защото методите са различни. В OpenGL има една функция специално за целта. На http://mordred.hit.bg/ имаше едно ръководство за тази работа, потърси го.
Ако става въпрос за обикновена програма... ами имах книга за това, но един колега ми я взе за малко... и изгуби едната част, където беше обяснено. Сега я имам само в компютърен вариант, на английски... не мога да се ориентирам точно за това. Но може би е добра идея да видиш какви съобщения може да се пращат на Windows и по възможност да намериш точно за PrintScreen бутона кое съобщение се изпраща и да си го изпратиш.
Ако не се оправиш ми пиши пак, да се поровя по-стабилно аз.
Tuk (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;q240653) e pokazano za VB
Originally posted by NoDude!
Както ти каза penywise отгоре, добра работа върши print scrn бутонът (от дясно на F12)...Да, това го знам!
Originally posted by NoDude!
Screen Capture ми идва на ума. успех Тенкю! Screen Capture си я дръпнах и верно е доста добра. Но аз искам да напиша програмка, която да прави 24 скрийншота/сек. , за да стане като филм.
Originally posted by Metanoia
Абе човека съвсем не пита това, бе!Верно е!
Виж сега, трябва да уточниш дали става въпрос за обикновена програма или за игра...По принцип ако мога да рендна кадър на монитора, ше мога и във файл. Става въпрос за обикновена програма.
...имах книга за това,... . Сега я имам само в компютърен вариант, на английски... Можеш ли да ми кажеш името й, за да си я намеря. Английският не е проблем.
За съобщението от PrintScreen бутона - мога да си го изпратя, но като го получа какво да го правя (Евентуално ще получа, че бутона е натиснат...). А може го пратя към Win (Това, обаче не знам как да направя) и след това да взема картинката от клипборда.
Ако не се оправиш ми пиши пак, да се поровя по-стабилно азНе си прави чак такъв труд - все пак аз съм този, който трябва да се рови. Вие ми давайте само насоката.
Originally posted by mio
Тук е показано за VBТук има функция keybd_event, която май прави точно това - да симулира натискане на клавиш - дори чрез нея намерих и функция SendInput() която прави същото, ама е по-нова!
Всичко това сигурно ще реши проблема ми - благодаря за помощта на всички!
ПП: Все пак ако някой има още идеи - споделяйте!
mmm, da ne ti ubiwam entusiazma, ama to takiwa programki deto prawqt film ot kadrowiq bufer ima :)
Може да се каже, че всяко нещо го има направено преди теб някъде. Въпроса е да знаеш как да го намериш. В случая ти си моста към това, което ми трябва - кажи ми такива програмки.
А да мога да прява скрийншоти ми трябва и за друга задача... така, че нищо не е било напразно.
Около 30 секунди с google >>> (http://www.codeproject.com/dialog/screencap.asp?df=100&forumid=23443&exp=0&select=779139).
Metanoia
12.05.04 г., 14:52
Originally posted by 3mei
Можеш ли да ми кажеш името й, за да си я намеря. Английският не е проблем.
А може го пратя към Win (Това, обаче не знам как да направя) и след това да взема картинката от клипборда.
Книгата е "Да научим Делфи за 21 дни" като в нея е описано точно това (до колкото помня) - как да пращаш съобщения на Windows.
A--Viper
13.05.04 г., 02:09
Без гугъл - HyperSnap ... просто ми се е налагало да го ползвам :)
Авторски права на vBulletin