PDA

Виж пълна версия : Glacialtech Igloo 2470, 2520, 2520Pro, Silent Breeze 462 III

GeniusLoci
07.05.04 г., 22:13
Въпроси и коментари в тази тема, ревюто може да прочетете ТУК (http://www.hardwarebg.com/reviews/coolers0705/1.html)

BeaZTiE
07.05.04 г., 23:12
Баси... Накефих се на ревю на "жълти" вентилатоири
май само Тт не е в този клас.. Но ревюто е много полезно, имайки предвид маспотреба какво купува.. Пък и на много малко хора охладителят им е по-скъп от процесора

Simbon4o
08.05.04 г., 00:58
aз искам да питам това температури на товар или идле са(пропуснал съм тази част :))?

И има ли възможност да се включи в ревюто и температури от сега много използвани комбинации като FR2+SF2, 2520+SF2(това си е ново), Volcano11, Silent Boost,...... така де да е още по-полезно ревюто ;) Така както е е супер ама дали всеки може да си направи изводите? Ми това е :)

GeniusLoci
08.05.04 г., 01:11
Упс..ама съм..хаха..
Значи температурите ас от пуснат UDAgent+HOTCPU Burn-а+бенчмарка на същия. Според мен само първото грее повече, но тъй като го забелязах след като почти свърших..ги оставих така ;) (и без това разликата е един градус).
С удоволствие бих добавил още куп кулъри, даже някои ги бях приготвил, но дъното с иимаше собственик и замина, а да ги тествам на друго..е, не върви.
При пърав възможност ще тествам отделно други кулъри, а днес ХристоС. свърши работа със скъпите ;) Така че..stay tuned.

Zabluden
08.05.04 г., 01:25
И аз блогадаря за ревюто. Надявам се от него хората да видят, че и с малко пари пак се върши добра работа :D
Според мене 55* вобще не са много за натоварена машина.
п.п. И аз искам още кулъри, ама нека да са нестандартни решения като WR4+SF2, x3m 12+sf2. Silent Tower + SF2, както и перките да се пускат на 7В (много нахален ставам, ама :))
Благодаря на Ники за ревюто:)

Simbon4o
08.05.04 г., 01:28
Originally posted by GeniusLoci
При пърав възможност ще тествам отделно други кулъри, а днес ХристоС. свърши работа със скъпите ;) Така че..stay tuned.

ще има продължение? СУПЕР!!! Що да не тестваш на друго дъно ако е пак EPoX 8RDA3(+/I/G) какъв е проблема. :) Интересно е да се види модифицирани тези охладители как ще се представят ;). И исках да питам за 2520 радиатора е от мед и алуминии сплав нали? Малко ми жълтенее. И ми изглежда и с дебела основа, плътна ли е?

ЕДИТ

Няма да е лошо и да се пресметне колко W са процесорите в различните режими за да може народа да има още еди нориентир за да си прави сметката донякъде :D Потърсих ама на новите дюрони не намерих калкулатор пък не помня формулата и не знам оригинално колко са че да смятам :(

GeniusLoci
08.05.04 г., 02:25
да, сплав е, отдолу подложка мед
Не става с друго дъно..че то ако мислиш че има две еднакви, или пък процесора че еднакво ще опира и т.н. и т.н...
Моднати..трудно, не мога всичко да правя, много от тях са безмислени каквото и да слушам..
Silent Tower какво да му сменям - той е с 90ММ перка и тя си работи прекрасно..

За V11, 2520+SF2 вече ще си поиграя..но големите кулъри - каквото е тествал Ицето - това е ;)

Simbon4o
08.05.04 г., 02:47
да, сплав е, отдолу подложка мед
Не става с друго дъно..че то ако мислиш че има две еднакви, или пък процесора че еднакво ще опира и т.н. и т.н...
Моднати..трудно, не мога всичко да правя, много от тях са безмислени каквото и да слушам..
Silent Tower какво да му сменям - той е с 90ММ перка и тя си работи прекрасно..

За V11, 2520+SF2 вече ще си поиграя..но големите кулъри - каквото е тествал Ицето - това е ;)

колко W e клокнатия дюрон? :D

GeniusLoci
08.05.04 г., 13:30
95~100W горе долу..

John
08.05.04 г., 16:09
защо ги позлатяват тея радиатори, а не ги посребряват както се вижда от тук (http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=233)

Simbon4o
08.05.04 г., 18:25
Originally posted by John
защо ги позлатяват тея радиатори, а не ги посребряват както се вижда от тук (http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=233)

не са позлатени сплав с мед са ;)

GeniusLoci
08.05.04 г., 18:39
Originally posted by John
защо ги позлатяват тея радиатори, а не ги посребряват както се вижда от тук (http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=233) Мани ги..ти мислиш ли че вярно е позлатен и струва 15$? да, да, разбира се..и мармотът завивал шоколад в станиол :)

Simbon4o
08.05.04 г., 18:49
между другото позлатен алуминиев е по-зле от алуминии мед сплав ;)

John
08.05.04 г., 20:10
10-15nm злато не струва толкова много :D

GeniusLoci
08.05.04 г., 21:30
Да бе, сигурно..а пък и как и на цвят го докарва..сигурно е 3-4 nm и прозира :D

@Simbon4o - SB 462 с перка от съответния Pro кулър дава по-добри резултати. Ходи ми разправяй, че било по-зле да е позлатен или там каквото му баят :D

Simbon4o
08.05.04 г., 22:13
@Simbon4o - SB 462 с перка от съответния Pro кулър дава по-добри резултати. Ходи ми разправяй, че било по-зле да е позлатен или там каквото му баят :D

ами аз до колкото знам златото няма толкова добри топлоотдаващи способности като сребро, алуминии, мед :). Така че по-скоро е месинг или някаква друга сплав покритието. А аз съм писал че е по-добре алуминии с мед от колкото позлатен алуминии(вътре е само алуминии), не съм казал и нищо за медни основи и ... Това сравнение дето го казваш си е на два различни радиатора като на всичкото отгоре и 462 е по-тежък(повече мед евентуално), нормално е според мен да е по-добър. Не съм видял обаче досега подробни високорезолюционни снимки на радиаторите че да говоря повече де :) А кога да очакваме допълнението на ревюто :D че много ми е любопитно!

Забелязах и още нещо, този титан го дават 400гр а волканото е с почти същите размери ама е 700гр значи титана няма какво да се чудим на излагацията му ;)

edit
какво пише по перките от другата страна какво производство са(глациалтешките де)

Mr.Book
09.05.04 г., 00:30
Много ми хареса ревюто, жалко само, че не си вклучил FR2 или WR4, но нищо. Ще взема да си сменя моя Titan D5TB/Cu35 , че нещо ми е шумен с неговитв 32dB.
Колебая се м/у 2520 и TR2TT M3. Според теб кой е по-добрия избор за дефолт или малък клок около 1,71V? Гледам, че на TR2TT M3 му дават 21dB, но аз вече много много не вярвам на посочените спецификации от производителите. Имали разлика м/у него и 2520 по отношение на шума?

GeniusLoci
09.05.04 г., 00:41
@Mr.Book - бих взел 2520 - просто с добавяне на перка адски много надобрява ;) TR2TT M3 е тих, наистина. Но разликата между него и то 2520 като шум е..ам..недоловима.

@Simbon4o - снимки нямам, няма фотоапарат (B4K го отнесе в Джърмани..).
SB 462 III е с медна подложка? Не е с повече мед, просто е малко по-различен дизайн от 2520, например.
Месинг не е, споок, месинга като сплав е по-зле и от златото откъм топлопроводимост. Да, прав си, алуминият, медта и среброто (в реда, в който ги изреждам от най-зле към най-добро) са по-добри от златото. Въпорсът който и преди ни вълнуваше - SB пак си остава супер ефективен за дизайна си и тишината на перката. Не мога да си го обясня и т`ва е. Няма как да разбера каква сплав е, естествено, под покритието си е алуминий. Не че и покритието мяза на злато ама здраве да е :)

Ъ-ъ..Титана е доста по "дребен" от V12+ бе човек, да не говорим че разликата в ребрата е едва ли не два пъти - V12+ е с много тънки и гъсти ребра, а и основата на Титана е само част от долната повърхност и е по-тънка ;). Изобщо няма място за сравнение между тези два :)

по повод прехвалените FR/WR - ае стига, честно казано с изключение на разни абсолютни изгъзици всичко най-малкото съм го виждал в РС. Направо побеснявам като зачета как едва ли не тия същите с добра перка отнасят ..ъ-ъ..примерно V12...Да, вероятно ще са равни (с нормалните перки) на нещо от типа на Glacialtech но пък мога да поспоря за качествата на перките - аз досега развален Glacialtech въпреки количествата, които ас ни минали през ръцете не съм виждал ;) Не че няма да ги тествам, но..не ми е огромен приоритет ;)
Пък и сега намерих...по-интересна тема ;)

Zabluden
09.05.04 г., 01:25
Все пак би ли казал какво пише на лепенките на перките отзад. Каква марка са:D
Глациалтех рулз.
А понеже съм малко тъп. Кой радиатор излиза по-добър. на Брииз 3-ката или на 2520....

Simbon4o
09.05.04 г., 01:46
[B@Simbon4o - снимки нямам, няма фотоапарат (B4K го отнесе в Джърмани..).
SB 462 III е с медна подложка? Не е с повече мед, просто е малко по-различен дизайн от 2520, например.
Месинг не е, споок, месинга като сплав е по-зле и от златото откъм топлопроводимост. Да, прав си, алуминият, медта и среброто (в реда, в който ги изреждам от най-зле към най-добро) са по-добри от златото. Въпорсът който и преди ни вълнуваше - SB пак си остава супер ефективен за дизайна си и тишината на перката. Не мога да си го обясня и т`ва е. Няма как да разбера каква сплав е, естествено, под покритието си е алуминий. Не че и покритието мяза на злато ама здраве да е :)
Ъ-ъ..Титана е доста по "дребен" от V12+ бе човек, да не говорим че разликата в ребрата е едва ли не два пъти - V12+ е с много тънки и гъсти ребра, а и основата на Титана е само част от долната повърхност и е по-тънка ;). Изобщо няма място за сравнение между тези два :)
[/B]

за месинга моя грешка то беше мед и цинк = месинг :)(преговорих си по леене лекциите ;)) не е месинг тука.

Титана верно че е по-дребен ама не е почти два пъти по-дребен, колкото е разликата в теглото, просто не е измислен до край :)

Иска ми се все пак да вида модифицирани иглута и бризове какво могат, интересно ми е и кой им произвежда перките, предполагам SANYO :).

Да кажа че на линка който е даден за бриза с PDF файла го пише че тежи колкото 2520. Да няма някава грешка в ревюто пише друго.

Mr.Book
09.05.04 г., 02:29
Гледам, че 2520 е с по-малки размери от TR2 M3 и тежат еднакво почти, значи ли, че в 2520 има повече мед?
Търсих в интернет кой продава Glacialtech, но нищо не намерих. Кажете къде ги има тези 2520, за да видя на каква цена са.

Zabluden
09.05.04 г., 02:32
В ревюто пише кой е "дсотавчикът" ;)

GeniusLoci
09.05.04 г., 03:17
Originally posted by Mr.Book
Гледам, че 2520 е с по-малки размери от TR2 M3 и тежат еднакво почти, значи ли, че в 2520 има повече мед?
Търсих в интернет кой продава Glacialtech, но нищо не намерих. Кажете къде ги има тези 2520, за да видя на каква цена са. Да, определено, отдолу медта е повече като площ ;) - цялото "дъно".

@Zabluden - с удоволствие щях да ти ги издиктувам, но ще остане за другата седмица щото Гришата ...е, търговец е, простено му е - продал ги е ;) Много ясно - 2520 :D

Перките са си на Glacialtech бе - нали това обяснявам от евем ти време - че правят отвратително добри перки!Хм..it's possible, ще погледна..така се бях заровил и толкова мразя pdf файловеее..

Абе нали ти казвам че Титана е с почти два пъти по-малко ребра, отгоре на всичко - с по-малка основа, перката му е ...мъхъхъ - някаква 70х70х25 бозавица, в сравнение с онзи "кютук" гигантски няма ядове и 1/3-та от теглото да е. Точно де - не е измислен, като се научат Титан да мислят - да ми се обадят ;)

Mr.Book
09.05.04 г., 17:59
Originally posted by Zabluden

Вярно, много съм кьорав. Между другото линка в ревюто не работи при мен. Не че има голямо значение, те сигурно не са си обновявали страницата от половин година поне. Вече твърдо реших да си взема 2520.

Metanoia
09.05.04 г., 23:21
Да, прав си, алуминият, медта и среброто (в реда, в който ги изреждам от най-зле към най-добро) са по-добри от златото.
Ех, момчета, трябва да се научита да правите разлика между топлопроводимост на самия метал и на окисите, които образува след известно време стоене на въздух.

Mr.Book
10.05.04 г., 01:32
Originally posted by Metanoia
Ех, момчета, трябва да се научита да правите разлика между топлопроводимост на самия метал и на окисите, които образува след известно време стоене на въздух.

Егати метала ако се оксидира целия. Окисляването протича на повърхноста и води до корозия в присъствие на влага (е в мойта кутия не вали дъжд, дори не съм с водно, което пръска наляво-надясно). А за да стане това трябва да е супер некачествен, без никакви защитни химични покрития, които са си последен стадий на преработката му. Абе дори и да ги няма, което е невъзможно, тъй като се слагат и на най-неотговорните изделия, пак ще е толкова малко окислението, че дори клони към нула при тази среда.
Точно такиви са топлопроводимостите, както ги е написал GeniusLoci Ag>Cu>Al и окислението не играе никаква роля.

Simbon4o
10.05.04 г., 01:59
Originally posted by Metanoia

това пък защо?

GeniusLoci
10.05.04 г., 02:11
Metanoia
Среброто пак ще осатне най-топлопроводимо..
медта единствена се използва в чист вид - т.е. не е сплав на нещо с алуминия - каквито са кулърите (чист алуминий..хм..няма такъв кулър :D). И вес пак и тази мед е обработена в много случаи за да не оксидира, а и ..както Mr.Book отбеляза - в РС-то дъжд не вали :)

Metanoia
10.05.04 г., 12:33
Е айде сега... те хората трева пасат! Сребърния СУЛФАТ, който се образува на повърхността на среброто, когато стои на въздух е ужасен проводник на топлина и я отдава доста по-трудно от златото. Алуминиевия окис (или каквото беше там, че съм забравил химията) също е много лош проводник на топлина за това използват алуминиеви сплави.
А що се отнася до медта... позлатяването й е полезно основно, когато става дума за водни блокчета, но основната причина за позлатяването винаги е била и ще си остане липсата на каквито и да било съединения на златото.

duffy
10.05.04 г., 18:56

a nqkoj move li da mi kave kyde wyw Warna moga da si kupq GlacialTech

John
10.05.04 г., 23:46
съмнявам се, че някоя фирма ще си издаде тайните на антикорозионното покритие, ама всеки радиатор е оксидиран по някакъв начин, за да се предпази метала, някой ако има радиатор за боклука може да му капне малко оцет 9 градуса, и да види кво ще стане ;) леко надрасквате повърхността и капвате друга капка, може и да нагреете леко, за катализатор

Metanoia
11.05.04 г., 18:53
Originally posted by duffy
a nqkoj move li da mi kave kyde wyw Warna moga da si kupq GlacialTech
Има една фирма до "Къщата със слънцето", чието име не помня в момента - мисля, че там имаше.

Cenzor
11.05.04 г., 19:28
The power of
Goooogle (http://www.google.com/search?hl=bg&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=Igloo+2520+pro&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%B D%D0%B5&lr=lang_bg) :D

Най-отгоре- Екон.бг, а там статия от вчера:
"Новите модели CPU охладители на GlacialTech", вносител- Стантек.
Статията завършва така:
"Според екипа на Stantek – официалният вносител GlacialTech, официалната поява на охладителите на българския пазар се очаква да стане до около един месец, при традиционните за марката изгодни цени."

:p

GeniusLoci
11.05.04 г., 20:49
Само не ми е ясно как вече ги продават :D (поне като гледам сайта на Glacialtech ;))

duffy
12.05.04 г., 02:33
Мерси много за инфото. Ще проверя, само ми кажи на кое викаш "Къщата със слънцето" :)

Metanoia
12.05.04 г., 14:59
Originally posted by duffy
Мерси много за инфото. Ще проверя, само ми кажи на кое викаш "Къщата със слънцето" :)
Бухах... Зад общината има един ресторант, който се казва "Къщата със слънцето". Пълно е с табели около него... едни червени. TNT Group е фирмата.

patsimir
17.05.04 г., 11:59
Еи във Варна се продават тези вентилатори във фирма Микроефект, телефона е 615142 ;)

Simbon4o
18.05.04 г., 00:13
в кагами видях 2450 иглу мисля че другите са доставяеми ;)

Boogie
20.05.04 г., 15:18
Момчета някои да знае от каде може да се намеро този охладител (ТР2ТТ М2) в рамките на София ?

ХристоС.
20.05.04 г., 15:21
От Sunny би трябвало да може, но май нямат налични такива. Ще трябва да почакаш доставка...

Old_Firehand
24.05.04 г., 00:41
Titan CU9TB/SC ...не е ли с лепени ребра?

NuclearReactor
25.05.04 г., 22:36
Внесоха ли ги вечи тия вентили SB III?

duffy
26.05.04 г., 13:32
ami az zwynqh w TNT i w Mikroefekt, ama mi kazaha `e o]e nqmat dostawka ot nowite ohalditeli (Silent Breeze)

patsimir
26.05.04 г., 20:23
В Стантек казаха че днес са дошли вече новите модели охладители 2520, 2520 Про, Сайлънт Брииз III и други, и който си купи 5 каквито и да са наведнъж Glacialtech, печели безплатна бира Загорка... ;) ;) ;)

Old_Firehand
29.05.04 г., 00:26
да споделя-днес си купих SB III и смених стария Silent Breeze I ,та малко ги тествах, да видя къв е келепира:)
..................SB III.......SB I........SBIII........SBI
...................Idle.........Idle.... .....Burn........Burn
vc.1.65.........46...........50......... ..49...........54
vc.1,7...........48...........52........ ...50...........55

да уточня за : волтажа на ядрото съм го задал от БИОСа,
температурата я гледам от Speed Fan,кутията ми е затворена
а за Burn пускам WinRar и мачкам два файла, единият е голям 200МВ другият 400МВ , нямах SiSoft Sandra под ръка за да пусна нейния Burn

NuclearReactor
29.05.04 г., 11:35
Как е шума на SBIII? Предполагам супер тих е вентилатора.

Old_Firehand
29.05.04 г., 21:57
1875 оборота...не се чува кат работи

NuclearReactor
31.05.04 г., 19:47
Мерси!

Simbon4o
19.06.04 г., 15:37
http://overclockers.ru/news/newsitem.shtml?category=2&id=1087106681

Дали ще се подобри охлаждането ако сменя тази паста с AS5 ;)

mi11er
23.06.04 г., 16:22
GB 7VT600 има един кондензатор много близо до сокета и не може да се инсталира 2520 Pro или Silent Breeze III без да опират в него :-(( много куцо

GeniusLoci
23.06.04 г., 17:05
Ам..не само това дъно има такъв проблем. И не само с този кулър - питай ги какво парви кондензатора там :no:

Simbon4o
24.06.04 г., 00:28
питай ги какво парви кондензатора там :no:

оффтопик :) отговарям - ПРЕЧИ оффтопик.

Много е етъпо така ама гледах едни изпълнения с поялник - кондензатора на жички и така нямаше проблема с радиаторите. Има ли някаква опастност при ползването му?