PDA

Виж пълна версия : Предложения за раздела

zenek
07.05.04 г., 13:02
Радвам се, че от скоро има раздел "Работа"
По-старите раздели си имат правила и затова са добре
организирани, а сегашния изглежда малко разпилян, въпреки
че има само няколко теми в него.
Мисля си, че е добре в началото да е записан града.
Също и в началото да се поставя някакъв знак, който да
оказва дали работодател си търси човек за някаква работа,
или някой е пуснал темата за да покаже какво може и си
търси работа. Така ще е по-лесно за намиране на точната
информация.
Примерно:

>>София>>Дизайн и предпечат
От това да се разбира за кой град иде реч и че се предлага
работа и се търси човек който да разбира от дизайн и
предпечат

<<Бургас<<Web дизайнер
И това ще рече, че човека е web дизайнер и си търси работа
в Бургас.

Като няма значение в кой град
>>>>Internet реклама
Т.е. търси се човек, който да работи само чрез интернет и
не е важно от кой град е.

Добре би било и хората който търсят работа да сложат и
малко повече информация. Примерно ако е дизайнер да сложи
линкове към сайта си или свои произведения.

Забелязвам, че много хора се вълнуват от намирането на
хубава и доходна работа, нали така ?
Сайта има много регистрирани потребители и това дава добри
възможности.
Какво мислите ? Добре ли е да има такъв вид на записване
на обявите с цел по-лесна обрабтка на информацията ?

Dark Skywalker
07.05.04 г., 13:38
В момента работим върху набор правила специално за този раздел. Ще има повечето неща, които ти казваш. Това обаче не пречи да стикна темата, за да чуем и други предложения.

GrigorBG
07.05.04 г., 14:32
Дарки ти е отговорил изчерпателно.. няма какво да добавя освен:

От сега да кажа че спам-а ще се трие!!!!!!!!!

Коментари от сорта "и аз търся..." в чужди теми, както и други коментари ще изчезват незабавно!!!!!!

Nicholas
07.05.04 г., 17:08
Идеята Ви за подобен раздел е фантастична!
Наистина този раздел е малко по-различен и специфичен от другите във форума. Не съм много наясно кое как правите и до къде се простират техническите Ви възможности, но наистина е добре да има някакъв метод и принцип на каталогизация на раздела, за да може човек лесно да се ориентира в него според целите си.
Имам и още една мисъл: търсенето и предлагането на работа е сериозен и отговорен ангажимент за всеки от нас. Но как стои въпроса с надеждността и достоверността на подадената тук информация от търсещите и/или предлагащите работа? Има ли опастност този раздел да се превърне във въздух под налягане и да се обезмисли по тази причина? В никакъв случай не Ви го пожелавам, но ми минава през ума... Та си мислех има ли някакъв начин всеки участник в този раздел на форума да има своеобразен рейтинг, формиран от хората, които са установили реален (live!) контакт с него. Пояснявам: харесвам си аз например една обява за работа, свързвам се с човека Х, който я е пуснал, след което отбелязвам във форума мнението си - обявата сериозна ли е, достоверна ли е, до колко и може ли да се разчита на въпросния човек Х за други обяви и т.н. По подобен начин може да се процедира и с търсещите работа - до колко способностите, описани във форума, отговарят на истината, дали са съвестни в работата си и т.н. С други думи да има обратна връзка и участниците в този раздел да се класифицират - на много надеждни, надеждни и непроверени или нещо подобно (това е само пример). Знам обаче, че по този начин равнопоставеността на участниците ще се позагуби, което определено е недостатък. Могат да се създадат и условия за злоупотреба с тази обратна връзка, за съжаление... От друга страна, тези недостатъци мисля се компенсират до някъде от важността на предмета на този раздел. Едва ли на някой ще му бъде приятно тук да бъде изработен, когато си търси място под Слънцето, независимо дали търси или предлага работа. Едно е да си приказваме за компютри и издевателствата ни над тях, съвсем различно е когато става въпрос за препитание, нали?
Естествено, надявам се и други да кажат мнението си по тази тема - в спора се ражда истината! :jedi:

Желая Ви успех с новия раздел - дано стане най-сериозната и надеждна трудова борса в Интернет! :beer:

Simbon4o
08.05.04 г., 02:04
идеята е супер може би само едно нещо не ми допадна днеса като гледах и то е че трудно се разбира за кой град става дума айде сега са малко ама като станат повече предложенията...

Предлагам идеята ми:
1. не знам дали е реализуемо, но да се направят отдели за по-големите градове и един "други" за да е по-систематизирано
2. в заглавието да пише всеки за кой град става дума :)

ми това е от мен

To6o
12.05.04 г., 03:52
предлагам: когато даден РАБОТОДАТЕЛ си намери човека за работата, да напише че поста е зает и темата да се затваря (даже и да се трие).
Защото става тъпо някак си, да пращам аз отговори за заето място преди месеци <примерно>

GrigorBG
15.05.04 г., 10:21
Да, редно е след като се намери работа да се каже, чер вече няма нужда от такъв човек, но не можеш да караш някой на сила да го казва...

Дано се сещат да го казват.

Siemens
22.11.05 г., 19:27
Последата (в момента на писането) обява в раздела:
Компютърна фирма в София търси сервизен инженер за
експлоатация, диагностика, инсталация, поддръжка и ремонт на мрежи, компютърни конфигурации,периферия и всички дейности свързани с тях. Моля изпратете CV на e-mai: pchobanov@lion-bg.com. Обявата е валидна до 30.11.2005

Чудесно е, че Lion Technologies търсят персонал, но нека да пише в обявата изрично коя е фримата. В случая се разбира косвено - от дадения email. Предлагам да е задължително да се указва фирмата/работодателя при пускането на обява. Все пак всеки иска да прецени, къде би си изпратил документите, къде би работил. Тук няма агенции за набор на персонал така, че да се пише:
(...) is looking for it's client, a big international company starting business in Bulgaria ...
Ясно е, че за всички останали детайли ще се свърже с фирмата, но според мен е коректно да се изписва изрично ИМЕТО НА ФИРМАТА.

P.S. кьорав съм - в правилата изрично пише, че може да запази анонимност. Явно постът ми е безсмислен, но нека все пак остане като предложение за изменение на правилата.