PDA

Виж пълна версия : za photo clipa....

yavor-old
23.03.02 г., 21:27
Zdraveite.Imam dva vuprosa.
1.Normalno li e da se chuva neprekusnato pukane pri proslushvane na zapis ot diktofona i da se gubjat...!!!?? sekundi zapis.Naprimer,zapisa e 15 sec.ot 11 do 14 sek njama nishto, i ima edna sec zapis sled 14-tata.
2.Pri rejim Tv ,kogato se dava realna kartina na televizora, tzvetovete i jarkostta se menjat kakto si iskat.
Shte buda blagodaren na vseki za otgovor.

GrigorBG
23.03.02 г., 21:42
1. Не ми се струва нормално. И аз забелязах че има нещо като пукане, ама не е винаги - предполагам че зависи и от околните шумове
2. Не се менят както си искат. Зависи от заобикалящата среда. Насочи апарата към лампа и ще потъмнее, а ако е към по-тъмна страна ще стане по-светло.

yavor-old
23.03.02 г., 22:54
pri men,obache e postojanno...samo ne se chuva kogato njama glas..t.e imam predvid kogato zapisva tishina...Ta zatova popitah dali e v reda ne neshtata ili da se obadja v firmata...

Stan
23.03.02 г., 23:46
Със сигурност подобно поведение на диктофон НЕ Е в реда на нещата, обади се във фирмата.

Thunder[?]
24.03.02 г., 15:24
Във PhotoClip-а който гледах имше същото нещо - и пукане и прекъсване. Дори само да се говори и да няма външни шумове пукането е нетърпимо особено ако си със слушалките.

Tarambuka3500
24.03.02 г., 15:46
Здравейте :)

Проблема за който става дума биде забелязан едва преди няколко дена;
тази седмица ще се занимаят с него.

Valeri
24.03.02 г., 16:35
И при мен "прескача" по няколко секунди от време на време, а пуканията се получават само при много силен сигнал. В интерес на истината не го бях забелязал чак толкова, ама като слушам със слушалки се чуват. Предполагам е софтуерен проблема и firmware има още да се поправя, затова няма за какво да се обаждам в сервиза, те не могат да ми помогнат за момента...

Tarambuka3500! Кажи има ли шанс да се смени този кодек на диктофона? Мнооооого място взима, не може така бе човек! Че PhotoClip 60ХХ с 64MB записва по-малко от 50ХХ с 32МВ! :o

Vatman®
24.03.02 г., 16:57
Valeri (24-03-2002 15:35):

Tarambuka3500! Кажи има ли шанс да се смени този кодек на диктофона?

С две ръце съм ЗА това. В предишния модел диктофона беше по-удачно реализиран. Tarambuka 3500: Освен това май няма VOICE ACTIVATION. Защо? Поправи ме, ако бъркам...

Tarambuka3500
24.03.02 г., 17:55
За съжаление това е доста по-генерален въпрос отколкото си мислите...
60хх използва друго DSP, от друга фирма, и разработката протича на малко по-високо ниво. И всичко е зависимо от някакви тъпи библиотеки на производителя, които те не ебават много да оправят заради дейзи, най-вече щото парите които получават няма да им оправдаят разходите. Дейзи не е Кодак за съжаление :(
Та проблема е че за всеки по-генерален проблем или опция требе да се врънка 100 дена по телефона да си го оправят/добавят, а те не искат да дадат пълните спецификации и сорсове за съжаление. Което в интерес на истината спъва работата и на двете страни, но това е положението :(
Нещата се оправят, но бавно, като потръгне фотоклипа и има поръчки за достатъчно DSPта няма къде да ходят.

A за 50хх/Diva/Mpen всичко е ясно, там може каквото си иска човек да се сложи, и всичко сами си оправяме и нещата са на 6. Но тяхното сърце е слабичко за съвременните изисквания вече.

Ами това е ....

Valeri
24.03.02 г., 18:06
А поне това с обединяването на вътрешната и външната памет ще стане ли скоро, че така съм 16MB на минус в момента...? :bor:

GrigorBG
25.03.02 г., 09:01
Тарабмуко,
И аз имам няколко въпроса, но имайки в предвид че си ми обещал да пием бира отказвам да ги задам тука!

Мисли как и кога ще си изпълниш обещанието! :)

Valeri
25.03.02 г., 12:32
Eee, или споделяй бирата, или въпросите! Какви са тези неща сега? :-D

kris
05.04.02 г., 05:49
Я съживете тази тема, че и на мен ми изпадна един Фотоклип и ми се ще Tarambuka да ни държи прясно ъпдейтнати с нова информация...

BozoMaster
05.04.02 г., 10:51
Има ли някой който е накарал този фотоапарат да прави снимки с реалните цветове ?
Вчера си играх няколко часа да снимам наш продукт, със автоматични настройки с ръчни - всички варианти, с естествено осветление с изкуствено, със и без светкавица абе всичко. Резултата беше плачевен, снимки на хора стават поносими, снимки на пейзажи също долу-горе но цветовете са толкова далеч от оригинала че просто нямам думи.
Вече се замислям дали не е дефектен нещо моя апарат.
В тази насока има ли тестови и калибровъчни картинки които да се заснемат и после да се види наред ли е фотоапарата ?
Подлежи ли на някаква корекция на цветовете при заснемане (да не говорим за PhotoShop) ?
Снимките като цяло са шарени но цветовете са много различни от оригинала особенно ако ги сравниш на момента.

Vatman®
05.04.02 г., 12:53
BozoMaster (05-04-2002 09:51):
Има ли някой който е накарал този фотоапарат да прави снимки с реалните цветове ?
...Снимките като цяло са шарени но цветовете са много различни от оригинала особенно ако ги сравниш на момента.

Ами дай лник към 2-3 снимки (ако е възможно естествено) да видим за какво сатва въпрос и да обменим опит. Аз имам и стария и новия модел и на базата на проби и грешки имам впечатления за възможностите им. Освен това апарата не е професионален. Поне при мен за снимките новия модел покри очакванията ми (за другите функции не говорим). Тази снимка:
[img=http://web.hit.bg/vatmann/Pict0033.jpg]
е правена при мрачно време (и задно салто :) )и мисля, че цветовете са реалистични...

PS: Valeri малко по-долу:" Също така PhotoClip снима по-бавно при едни и същи условия и шансовете да се размаже снимката са по-големи."

Това всеки, който ще снима с този апарат да го има в предвид. Значи от момента на натискането на бутона за снимане до актуалното снимане има от 1 до 1.5 сек и ако не се съобрази това резултата е снимка на асфалт, паваж , обувки и др. неканени в снимката обекти...

Valeri
05.04.02 г., 13:33
BozoMaster (05-04-2002 09:51):

Апаратчето няма претенции за професионална фотография, също както и няма претенции да е безгрешен продукт, но реалистични снимки може да прави. Може да ти пратя някои, правени с PhotoClip 60XX в 1280х960 и ще се убедиш. Ако сравняваш снимката с такава от някой по-професионален продукт, просто не го прави. Аз също виждам много добре каква е разликата между PhotoClip 1.3M и Olympus Camedia 1.3M (вече на около 2 години сигурно), но това е положението. С Olympus имаш 90% шанс да извадиш много качествена снимка където и да снимаш и както и да го правиш, докато с PhotoClip за подобен резултат се изисква доста опит, както казва и Vatman. Примерно забелязах, че PhotoClip има проблем с ярки източници на светлина и снимките срещу такива излизат тъмни и мътни. Също така PhotoClip снима по-бавно при едни и същи условия и шансовете да се размаже снимката са по-големи. Още: при Olympus функцията "намаляване на червените очи" наистина работи, за разлика от тази на PhotoClip. Има и доста други неща, разбира се. Има много минуси PhotoClip спрямо "истински" фотоапарат, затова и казах по-горе да не се правят опити за сравнение.

BozoMaster
05.04.02 г., 22:18
Значи за Vatman®:
Ще поснемам още малко за да съм сигурен че съм пробвал всичко от апарата и тогава ако си заслужава ще постна няколко снимки.
Модела с който се мъча е 6032 с последния Firmware.
За Valeri:
Разбирам че модела е от най-ниския клас - не очаквам за 1ХХ EUR да правя профи снимки. Исках нещо прозаично - снимки за WEB на продуктите на фирмата. Не става въпрос за дипляни, печатници и т.н.
Наясно бях още като го купувах че не мога да очаквам кой знае какво. Въпросът е че имаме фирмен цвят на който много се държи и във всички продукти го има. А при снимки резултата е повтарящ се и плачевен.
Знам CMYK и RBG стойностите на цвета като го меря на снимката разминаванията не са 5-10% става въпрос за разлика от около 40% липса на жълто и около +-15% разлики във другите канали.
Затова питам за стандартизирани тестове със калибриращи картинки. Няма друг начин да сравним 2 апарата и да констатираме разлика ако не снимаме 1 и също нещо при еднакви условия. В противен случай сравняваме ябълки с круши.
Не ме разбирайте погрешно апарата е с прекрасно съотношение цена/качество.
Корекцията на цветовете доколкото разбирам зависи от обкражението на продукта - трябва да си поиграя да пробвам на различни фонове и със статив и подходящо осветление.

Valeri
05.04.02 г., 23:29
Ами мога да кажа само, че не е тази машинката. Това е все едно да купиш евтин скенер и да очакваш 100% повторение на цвета след сканиране. PhotoClip е апаратче за общо предназначение и за любители. Че няма да уцелиш цвета ти е било почти ясно още преди покупката. Сега остава да се бориш с някоя програма и да напаснеш цветовете както шефа харесва. В противен случай... 60% повече Blue под лявото ти оченце! :-D

А доктора по PhotoClip-овете се вика Tarambuka3500. Той ще ти постави диагнозата най-точно и ще ти каже възможно лечение... или ще ти каже да не се надяваш въобще. :-D