Виж пълна версия : Въпрос за цифров апарат
Реших да си купувам цифров апарат до 300лв(без ДДС). Може ли да препоръчате нещо?
Видях модела на HP 735 (3Mpa, 3x optical) така че търся нещо подобно.
Благодаря предварително!
П.С. Цената е пълния максимум, така че не ми предлагайте нещо по-скъпо и ако може, кажете и къде сте го видели на тази цена:)))
Един приятел си купи един Olympus с 2 Мегапиксела и 3Х оптично увеличение за под 300 лева,ама не помня точно модела.Обаче няма никакви ръчни настройки и клипчетата са без звук (обратно в ерата на нямото кино).
Иначе снимките са прилични.
някой от евтините IXUS-и на canon
Отиваш в понеделник в Техномаркета и взимаш Канон А 60 за 339лв,на такава цена се очаква.Фотоапарат от фирма за принтери не си купувай.А за видеоклипчета си вземи цифрова видеокамера.
Originally posted by ILF
Отиваш в понеделник в Техномаркета и взимаш Канон А 60 за 339лв
... да да .. и един мармот завива шоколада в станиол:D :D :D
Сега сериозно - наистина ми е адски, ама адски трудно да повярвам че А60 ще го пуснат на тази цена скоро ;)
Peace \/
Чети някоя от последните теми тук : http://photo-forum.net/
Originally posted by ILF
Чети някоя от последните теми тук : http://photo-forum.net/
Темата се казва: "Колебая се между няколко фотоапарата" и извода от прочита (ако я прочетеш още веднъж внимателно) е "Самсунг са велики, Канон не струват щото са САМО 2 МП", а генералния извод е "Канон А60 ша го пуснем на 339 лева ама нещо го няма в момента".
То така и дядо знае (че и баба).
Истината е, че А60 започна да изчезва от пазара, понеже на практика не се различава от А70 и се води остарял модел.
Нека всеки преди да купува цифрак да се замисли, кое е по важно - мегапикселите или оптиката.
Прилагам извадка от диалога.
jazztonite
03.05.04 г., 04:06
//офф //
- ОПТИКАТА е по-важна от резолюцията понякога ;)
справка, от Panasonic FZ2 2МП, можеш да извадиш по-голям принт, неразмазан, от който и да е друг 3МП апарат, особенно когато използваш зуум а панасоника има 12 пъти такъв ;)
- за някой по горе казал:
...вземи си канон.., Фотоапарат от фирма за принтери не си купувай... - незнам канон дали не правеха принтери точно ;)
//офф//
по твоето питане, за цената си мисля, че HP работи добре, за евтините Olympusi знам, че не струват много.
Originally posted by jazztonite
//офф //
от Panasonic FZ2 2МП, можеш да извадиш по-голям принт, неразмазан, от който и да е друг 3МП апарат, особенно когато използваш зуум а панасоника има 12 пъти такъв ;) - става въпрос естествено за оптичен Зоом и то с оптичен стабилизатор на изображението иначе от този зоом полза колкото от ланския сняг. Панасоника го има това де.
- за някой по горе казал:
...вземи си канон.., Фотоапарат от фирма за принтери не си купувай... - незнам канон дали не правеха принтери точно ;)
[/B] - Канон правят И принтери. Правят още професионални ксерокс машини. Разликата е, че НР са НЕ специализирани в областта на оптиката, докато Канон са.
Ами "пуснаха" го А60. Така го пуснаха в Техномаркета, че лошо да ти стане... Продава се само В КОМПЛЕКТ с някакъв си бла-бла принтер за снимки /много по-малък от А4/ на скромната цена от 699 лева за двете. На спечелилите - честито!
http://www.kkelectronics.com/i2.php
http://free.bol.bg/standimitrov//09009947.jpeg
Ами как иначе ще ти пробутат един морално и технически остарял апарат!?Лошото е,че в Б-я крайната цена на тази техника идва двойно.
abandoned
03.05.04 г., 11:47
питах няколко фирми, които продават такива неща,
защо са такива смешни цените -"Вносителите ни ги давата на тази цена"
смях ;)))
извода е да не се купува от тук а приятел или познат да ти го донесе от белите страни
Извинете, че се включвам ни в клин ни в ръкав .. но аз направих точно така. Разкарах си HP735 и си купих от САЩ А75 + 265 флаш + калъфче = 319$ ( хубавото е че имам човек там) .
По отношение на 735-цата имам няколко забележки:
- криви цветовете
- няма достаъчно ръчни настройки (да не кажа почти никакви)
- абсолютно не се справя с нощни снимки
плюсовете :
- няма ограничение за дължината на клип , но за сметка на това клиовете са с отвратително качество
- прави хубави снимки (поне според това което аз разбирам)
- компактен е (за сравнение с новия ми апарат е по-малък)
- харчи батериите сравнително малко (ползвах 1100МА и правех около 50 снимки с 1 комплект)
- сравнително бързо се справя с обработката на снимката
- има burst режим (т.е. можеш да правиш 7 снимки една след друга .. последователни снимки промерно на нещо което се движи)
Като краен ивод - вземи си нещо друго .. не е най-лошия избор ... но аз малко си завиших критерия след като смених 4 апарата :p
Originally posted by topche
Извинете, че се включвам ни в клин ни в ръкав .. но аз направих точно така. Разкарах си HP735 и си купих от САЩ А75 + 265 флаш + калъфче = 319$ ( хубавото е че имам човек там) .
Стига да имаш човек навън естествено ще ти излезе завидно по евтино. Друг е въпроса ако пазаруваш по куриер. Тогава към цената се навързва куриер, мито и ДДС, което доста оскъпява.
[i]
По отношение на 735-цата имам няколко забележки:
- криви цветовете
- няма достаъчно ръчни настройки (да не кажа почти никакви)
- абсолютно не се справя с нощни снимки
[/B]
Даже само това е достатъчно да те откаже.
HP 735 e с 1/2.7 inch CCD,гледайте матрица 1/1.8 и по-голяма,а не само мега пикселите.
Ето ви още едно страхотно сайтче (http://www.megapixel.net/html/issueindex.php?lang=en) с равюта на дигитални фотоапарати.
Авторски права на vBulletin