PDA

Виж пълна версия : Въпрос за SD/MMC карти

jgmudei
28.04.04 г., 11:25
Здравейте интересува ме съвместими ли са Secure digital и MMC (Multimedia card) картите. Моя фотоапарат пише, че поддържа SD/MMC карти, но наистина ли са съвместими двата формата и има ли някакви разлики, защото така като гледам MMC картите са доста по-евтини и се чудя дали ако си взема една такава за фотоапарата ще има някакви проблеми с нея ?

ХристоС.
28.04.04 г., 11:48
Напълно съвместими са - работят при едно и също напрежение и имат еднакъв размер. Няма да имаш никакви проблеми с никой от двата типа. Освен телефона ми, за друго устройство, което да поддържа само MMC (или само SD), сигурно има такива, но са били сред първите, които използват някой от двата стандарта. Имам MMC 128MB PQI и за година експлоатация не съм имал никакви проблеми с нея - използвана е предимно като памет за MP3 player.ТУК (http://www.comexgroup.com/storage/goodbye_floppy.htm) има кратко описание на разликите между различните типове flash памети, но за SD не пише... доколкото си спомням, бяха по-трудноогъваеми от MMC, а средната скорост на трансфер сега не се сещам каква е, може да са и малко по-бързи... ще проверя.