PDA

Виж пълна версия : Избор на лаптоп...Gericom

System Error
14.04.04 г., 11:24
Налага ми се бързо да избера добър лаптоп,но малко ме съмнява тази марка - Gericom.Ако някой от вас има такъв лаптоп ще съм му благодарен ако сподели впечатленията си.
Спрял съм се на тези 2 модела:

GERICOM Blockbuster 2440A, (http://www.vali.bg/article_content.php?group=166&article=2449)

и

GERICOM Hummer 2660 (http://www.vali.bg/article_content.php?group=166&article=2451)

Засега за мен поне води Интел-ската машинка и единствения й недостатък май е GF FX 5200 Go ,но мисля,че ще стигне за недотам сериозен гейминг.

kotrag
14.04.04 г., 12:12
според мен зависи за какво ще го ползваш !!!!
значи по принцип според мен водещия компонент в лаптопите е процесора тъй като се смята че лаптоп-а е предимно за работа и колкото по-мощен процесор толкова по-малко време ще загубиш като работиш с него ... а интелските процесори съм чувал че харчат по малко ток и за това и батерията ще държи повече ... затова интелската платформа е по нагоре от АМД !!!
ама ако ти трябва за игри както споменаваш ... ами то пентиума си е мощен и няма да му пречи да се изиграе някоя друга игра ...по принцип съм фен на АМД ама четох темите във форума за лаптопите и се убедих че при тях водещи са пИнтел защото тяхното ЦеПеУ има по нисък разход на енергия от което идва и по малкия шум и по дълга работа на батерия ...

апък картите са 64МБ (рам или чина неразбрах) ... горе долу са с еднакви параметри ... ама много хора ще ти препоръчат радеон-а ... по добре се представял в игри от ФХ-а ...

и така според мен и двата комп-а ще ти вършат чудесна работа при игри и при работа с офис приложения ... според мен Пентиумската платформа е по добре (повече ще държи батерията ...май ...:))!!! ти решаваш и това си е лично мое мнение :)
потърси с търсачката в тоя форум .. има много материал за лаптопчета ...

Cenzor
14.04.04 г., 12:22
Моя съвет е да си вземеш маркова машина, за да нямаш после проблем със съпорт, гаранция, драйвъри и т.н
Тук (http://computer.bg/index.php?p=firm&id=67&PHPSESSID=d48bf0f7006bdb73541eb912b0fbf0 4a) има доста добри модели на Acer, на съвсем приемливи цени!
Препоръчително е Центрино например, за 2199 без ДДС взимаш :

ACER TravelMate290LMi
с Intel® Centrino™ Mobile Technology

Intel® Pentium®M processor 1.3 GHz
512MB DDRAM
HDD 30 GB
DVD-RW
FM56K, w/wless LAN/up to 64 MB dynamic video
3xUSB 2.0, RJ11, RJ45, parallel port, FIR, S-Video Out, IEEE1394, Type II PVMCIA CardBus slot
15 XGA TFT
Lilon 5-hours battery life
Win XP Home
334x32x277, 2.83 kg
2 years warranty

5 часа живот на батерията!!, ДВД записвачка!! и т.н
Има и доста по-бюджетни варианти за 1800лв с ДДС и съвсем сносни конфигурации.

Също погледни и IBM, тези нямат кофти лаптоп!
За 1999лв-
IBM ThinkPad G40 TG0A8BM

Intel® Pentium® 4 processor 2.6GHz
RAM: 256 /1024MB PC2100 DDR SDRAM, 2 (1) DIMMs
HDD: 40GB
Display: 15.0 1024x768
Media: DVD ROM / CD-RW 8x/24x10x24x
FDD: 1.44MB
Modem: 56K V.92
LAN: 10/100Mbps
Video: 32MB XGA Intel Dynamic
Ports: RJ-11, PS/2, Parallel, Microphone, Headphone/Line out, External Display, External microphone, AC adapter, 4 USB 2.0, Speaker, RJ-45
PS: 120W
Battery: 12Cells LiIon, 3.5h, Charge time on/off: 6h/4.5h
Weight: 3.88 kg Travel
Software: Windows XP Homel
Applications: Norton AntiVirus 2003 OEM, Adobe Acrobat Reader, IBM Rapid Restore PC :D

System Error
14.04.04 г., 12:46
Благодаря за бързата реакция!
Наистина бях се ориентирал към Центрино,но цената на тези лаптопи идва в повечко...
По принцип няма да го ползвам само аз ,а и също така обмислям варианти за още по-мощен ,но на изплащане...но не супер скъп все пак.Ако можете да ме ориентирате и към такива варианти и крайна месечна вноска /с ДДС/ ,за да отида на пазар.:)

Cenzor
14.04.04 г., 12:52
Ами доколкото знам пак там, в Мултиелектроникс дават на лизинг. Погледни им на страницата за повече инфо, мисля че пишеше.
За по-бюджетно решение:
ACER Aspire 1352XC
AMD Athlon™ XP-M processor 2200+
256MB DDR
HDD 20GB
DVD-CDRW Combo
14.1 XGA TFT display
LAN 10/100, 56Kbps modem
Microsoft® Windows® XP Home Edition
1 year warranty
1399лв без ДДС.;)
А за цената - предлагах модели в ценовата категория, която си беше избрал, ориентирах се по цената на тези , които беше посочил около 2040лв БЕЗ ДДС! Пище го със ситни букви долу на страницата на Вали.:D

System Error
15.04.04 г., 01:34
@Cenzor : 10х отново за инфото...исках да кажа,
че истински хубавите латопи с Центрино са много скъпи...иначе за цената на Gericom знам,че е без ДДС...
Все още ме привлича този модел с П4 2,66 Гхц,512 мб рам и 60-ка хард.

BeaZTiE
15.04.04 г., 01:46
Не искам да те разубеждавам или нещо от сорта, но моя позната е с Джериком лаптоп и несъм чул ни една добра дума за тази марка (доколкото знам е германо-италианска - или можеби германска - но ги "произвеждат" тук /т.е. май правилната дума е "асемблират"/ )

Каза, че екрана му е отвратителен (за атлона иде реч), че баКтерията му работи когато си иска и не държи повече от 20-30 минути, крашваше се (помоли ме да го преинсталирам - пак забивал) - ходи и го подмени.. същите проблеми...
това е преразказ от чужди думи - но жената каза "Никога повече няма да се доверя на тази марка.." - ти си преценявай. Наистина - не искам да кажа нищо лошо - без да съм имал наистина пряк допир с тези портативни машинки... Но определено тя няма защо да ме е "сапунисала" - като се има предвид, че предния и лаптоп беше средна хубост - някакъв П!!! от Асус..
Това съм чувал за Джериком.. Играл съм си с него точно 30-40 минути - и даже несъм обърнал внимание на екрана или нещо от сорта... Т.е. нямах време да разгледам.. Просто една преиснталация на ОС.

/офтопик/
kotrag, този кожух на компа - против пневмония ли е? :):):)

zlozi
15.04.04 г., 11:22
Вземи си HP nx9005 - аз съм много доволен от него и струва 2038 с ДДС параметрите са:

АМД Mobile 2400+
40 GB HDD
записвачка и ДВД
15'' Дисплей
+ останалите стандартни работи дето си вървят с един лаптоп...
батерията кара някъде към 3 часа

абе квото искаш взимай само да не е GERICOM или HYUNDAI

Ted
15.04.04 г., 12:08
IBM и всички останали ....това е положението момчета.
Интел Мобиле П4 над 2 Гхц с 512 кб.

acdc
15.04.04 г., 12:23
Ted, ти пък се изказа!
А кажи с какво един IBM е по-добър от да речем Toshiba или Acer?!?
Въпроса е до това човека да се ориентира към някоя доказана марка. Аз лично никога не бих си купил или препоръчал на някои, марки като Gericom, ECS и след няколко "фала" вече и Dell.
Погледни също и на ASUS нотбуците - имат някои доста свежи модели.

cablemen
15.04.04 г., 12:47
Моят избор е IBM ,доказана фирма с отличен съпорт,най-малко брак за лаптопите им в сравнение с другите(Тoshiba,Dell...),цените им паднаха като останалите.
IBM R40 Centrino 1.4/15TFT/40GB/Combo....за 2628лв крайна.
http://www.interacombg.com/prod_detail.php?element=3

Crazy_hatteR®
15.04.04 г., 12:51
ACDC какво имаш в предвид с "фаловете на Dell" че чакам един Inspiron 5150 да ми пристигне ?

kotrag
15.04.04 г., 13:03
/шегувка:
BeaZTiE това е от един руски сайт за MOD на компове :) много ме кефи :) в форума има една тема "Руснаци и мод" разгледай я :) има яки сайтове с модове :)))
/шегувка

Аз съм чувал много хубави работки за АСУС ...
искам да попитам къде се произвеждат Асусите ? ако някой знае ? :)

acdc
15.04.04 г., 13:46
Originally posted by Crazy_hatteR®
ACDC какво имаш в предвид с "фаловете на Dell"
Двама приятели изреваха (кофтито, че аз им ги препоръчах) след година и 2-3 месеца работа .
Абе имаха фалове с клавиатурите и трябваше да се сменят (първите 1-2 пъти минаваше в сервиза с някакво почистване на контакти, ама за кратко) и нали се сещаш, че това си струва доста кинти. Хората от сервиза ми казаха, че това им е основния проблем. Надявам се да са го оправили това, ама знае ли човек

Crazy_hatteR®
15.04.04 г., 13:57
Хмм интересно , изключено е да е "съфпъдък" на два лапатопа ! Надявам се да са го отстранили , все пак DELL си е име ...

Quan
15.04.04 г., 21:04
Ще подкрепя Beaztie , макар че Gericom са австрийска фирма (базирана в Линц, доколкото зная) - един познат смени 2(!!!) за три месеца и сега е с трети. На първия му се скапа нещо връзката на екрана (с другата част от кутията) и започна да дава някакви много интересни черти - абе приличаше на решетка. Смени го бързо (в гаранция е) и след няма месец новият просто спря. Като го занесе в сервиза, го обвиниха че бил сменял захранването (!!!) и затова гаранцията му не важала вече (само си го представете как звучи, при това действието се развива именно в Австрия). Все пак се освестиха след няколко дена и спряха да говорят глупости, и си поеха гаранцията.
Сега всяка неделя пали по една свещ за новия трети Гериком, да не му се наложи да ходи пак до сервиза, че може и за атентатите да го обвинят...

Guardian
15.04.04 г., 21:40
Аз имам Gericom Silver Shadow Advance, имах само два проблема с него, видео драйвера от сайта на Gericom се дънеше много често по време на филми, затова сложих последния Omega драйвер и всичко заспа, другият проблем е че при включване понякога се оспива на POST-а и му трябва рестарт за да захапе, което е малко дразнещо но не е болка за умиране, всъщност сега се сещам и за нещо друго, дразни ме че топлият въздух излиза от ляво, а не отзад и понеже работя на два компютъра и лаптопа ми е отдясно постоянно ми вее топло :D
Та това е в общи линии, иначе си работи идеално...

Ted
15.04.04 г., 22:32
ACDC няма по яка, качествена и надеждна изработка от IBM.
Поддръжка, която всеки може да иска, здрава изработка на детайлите, перфектно качество и възможности.

Има някои добри модели на DELL и TOSHIBA. Но те са изключения.

BeaZTiE
15.04.04 г., 22:52
IBM си е IBM, но опредлено не трябва да се пренебрегват и другите марки. А това, че Делл и Тошиба правили изключения - не мога да го приема.
А още по-малко пък ще повярвам, ако някой тръгне да ми твърди, че N серията на HP не може да се сравнява с IBM-ските портативни компютри.
Иначе - последно време HP започнаха да правят евтини лаптопи от доста по-нисък клас.. Но май всички правят подобни "изцепки" - да не забравяме, че сме в ерата на "мобилити маркетинг" и всичко осевен, че го правят по-малко и по-евтино - става и по-неиздържливо :D :D :D

pip00
15.04.04 г., 23:16
Originally posted by Ted
ACDC няма по яка, качествена и надеждна изработка от IBM.
Поддръжка, която всеки може да иска, здрава изработка на детайлите, перфектно качество и възможности.

Има някои добри модели на DELL и TOSHIBA. Но те са изключения.

Нещо не се ли поизхвърляш малко? На каква база са ти твърденията? И аз винаги съм препоръчвал и IBM , като винаги съм го слагал на първо място, но не защото Винаги е по-добър, а защото аз нямам IBM и не ми се иска да си хваля моето. Да не се окаже, че си виждал/пипал висок клас IBM и го сравняваш с нисък клас на други марки? Като толкова ги разбираш IBM-ите що не ни кажеш колко от моделите сами си ги правят и колко са мейд ин тайланд в кутия на IBM?

System Error
16.04.04 г., 01:32
Най-новото,към което се ориентирах е HP nx9010 model : DG231A и nx9005 model: DJ163A.И двата са със супер характеристики и добра цена...Засега повече ме кефи АМД-то щото има 512 рам и 60-ка хард...Но нека чуя още някое мнение.:)

BeaZTiE
16.04.04 г., 01:49
ами.. аз си казах мнението за n* сериите на HP...
поне два класа над джериком са... :)
имам лични впечатления от nw серия.. (на шефа лаптопа :insane: :insane: ) и можем да кажем, че това говедо по нищо не отстъпва на работната ми станция (освен по монитор де.. ама неможе да помъкнеш 21" тринитрон на гръб :D ) - макарче е с някво чентрино за процесор - а не със здраво овърклокнат бартън :) И видеокартата му е малко по-слабичка - някъв опит за ФГЛ - ама от доста нисък клас.. Но.. Все пак карта, базирана на RV360 - при това с ФГЛ оптимизации - м.. звучи примамливо. Иначе цената (на този на моя началник) е около 1500 еври... Което не е никак много - сравнение с алтернативата му от ИБМ (с диста по-скапана видеокарта) ThinkPad T40p е 4500 (цена от ИБМ Италия) - което е 3 ПЪТИ!!! повече..

иначе - всичко което знам, за н-серията на ХП е, че са много здрави машини и имат по 3 години гараниця (лукс, който малко фирми го предлагат напоследак)

System Error
20.04.04 г., 15:31
Ето моделите на НР ,които си харесах :
- nx 9010, model : DG231A price : $1060 VAT not incl.
- nx 9005, model : DJ163A price : $973.03 VAT not incl.